Ο Marilyn Manson σοκάρει τις ΗΠΑ την ημέρα των εκλογών με ένα αιρετικό και αιματηρό βίντεο (ΝSFW)

Ο Marilyn Manson σοκάρει τις ΗΠΑ την ημέρα των εκλογών με ένα αιρετικό και αιματηρό βίντεο (ΝSFW) Facebook Twitter
0

 

Ο Marilyn Manson σοκάρει τις ΗΠΑ την ημέρα των εκλογών με ένα αιρετικό και αιματηρό βίντεο (ΝSFW) Facebook Twitter

«Καθήκον του καλλιτέχνη είναι να θέτει τις ερωτήσεις. Ο θεατής πρέπει να τις απαντήσει...», αναφέρει για τη νέα του δουλειά ο Marilyn Manson o οποίος επανέρχεται δυναμικά διεκδικώντας τον τίτλο του απόλυτου προβοκάτορα της μουσικής.


Το επόμενο άλμπουμ του καλλιτέχνη αναμένεται να κυκλοφορήσει ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα ένα teaser από το πρώτο τραγούδι και το βίντεοκλιπ.

Όμως το βίντεο για το "SAY10" σε σκηνοθεσία Tyler Shields, σόκαρε τις ΗΠΑ καθώς αρχικά απεικονίζει τον Manson να  κάθεται στο θρόνο του και να σκίζει τις σελίδες μιας Βίβλου. Αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς το αιρετικό πλάνο σύντομα μετατρέπεται σε «gore», o Manson εμφανίζεται να έχει αποκεφαλίσει έναν άντρα. Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι πως το θύμα του φορά πολύ συγκεκριμένα, γνώριμα ρούχα και ο δράστης κρατά ένα πολύ χαρακτηριστικό τρόπαιο. Το ακέφαλο σώμα υποτίθεται πως είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, αν και δεν φαίνεται ή δεν αναφέρεται κάπου. Τα ρούχα του θύματος, αλλά και μια φωτογραφία που δημοσιεύει το Daily Beast είναι μια πολύ ξεκάθαρη αναφορά στον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Ο Μanson πάντως δεν θέλει να δώσει όνομα στο θύμα του βίντεο και δηλώνει πως ο κάθε θεατής θα πρέπει να δώσει τη δική του ερμηνεία η οποία μπορεί να είναι πέρα από αυτό που δείχνει η εικόνα.

Ο Marilyn Manson σοκάρει τις ΗΠΑ την ημέρα των εκλογών με ένα αιρετικό και αιματηρό βίντεο (ΝSFW) Facebook Twitter

Στην εικόνα που δημοσιεύεται, ο δράστης κρατά το κεφάλι με το χαρακτηριστικό χρώμα μαλλιών και επειδή ο τραγουδιστής έχει εκφραστεί ανοιχτά κατά του Τραμπ, η ερμηνεία είναι μάλλον σε πρώτη φάση αρκετά ξεκάθαρη. Υπενθυμίζεται ωστόσο, πως ο ίδιος έχει εκφραστεί και κατά της Χίλαρι Κλίντον και έχει δηλώσει πως δεν θα ψηφίσει κανέναν από τους δύο υποψήφιους.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM
Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM