O Edge των U2 έδωσε συναυλία στην Καπέλα Σιξτίνα κι αφιέρωσε το "Walk on" στον Πάπα

O Edge των U2 έδωσε συναυλία στην Καπέλα Σιξτίνα κι αφιέρωσε το "Walk on" στον Πάπα Facebook Twitter
0

O Edge, o κιθαρίστας του συγκροτήματος των U2 είναι ο πρώτος αστέρας της ροκ μουσικής που έδωσε συναυλία στην Καπέλα Σιξτίνα, σε έναν χώρο που ο ίδιος περιέγραψε ως «την ομορφότερη αίθουσα ενός ναού σε ολόκληρο τον κόσμο».


Ο μουσικός, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι David Evans, τραγούδησε τέσσερα τραγούδια χθες το βράδυ σε ένα κοινό 200 γιατρών, ερευνητών και μέλη φιλανθρωπικών οργανώσεων που συμμετείχαν σε ένα συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό με θέμα την αναγεννητική ιατρική.


Με τη συνοδεία μιας χορωδίας που αποτελείτο από επτά εφήβους από την Ιρλανδία, έπαιξε ακουστική κιθάρα και τραγούδησε ένα ριμέικ του τραγουδιού του Λέοναρντ Κοέν "If it be your will" και τραγούδια των U2 όπως τα "Yahweh", "Ordinary love" και "Walk on".


Ο Edge, ο πατέρας του οποίου απεβίωσε τον περασμένο μήνα χτυπημένος από τον καρκίνο και του οποίου η κόρη κατάφερε να νικήσει τη λευχαιμία, συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια ιδρυμάτων που εργάζονται για την πρόληψη του καρκίνου. Η κόρη του μάλιστα ανέβασε και μια φωτογραφία στο Instagram, με σχόλιο: "Ο μπαμπάς μου γράφει ιστορία σε ένα από τα ομορφότερα μέρη στη γη": 

My Papa making history in one of the most beautiful places on earth #prouddaughtermoment

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Hollie (@holliebe) στις


Ο διάσημος μουσικός αστειεύτηκε με το κοινό του, λέγοντας ότι έμεινε άφωνος όταν του ζητήθηκε να παίξει σε αυτόν το παρεκκλήσι. «Όταν με ρώτησαν εάν ήθελα να γίνει ο πρώτος σύγχρονος καλλιτέχνης που θα έδινε παράσταση στην Καπέλα Σιξτίνα, δεν ήξερα τι να απαντήσω επειδή συνήθως υπάρχει εκείνος ο άλλος που τραγουδάει» σημείωσε ο Edge αναφερόμενος στον τραγουδιστή των U2 Bono. «Το να είσαι Ιρλανδός, μαθαίνεις πολύ νωρίς ότι εάν θέλεις να σου ζητήσουν να επιστρέψεις είναι πολύ σημαντικό να ευχαριστήσεις τον ιερέα του ναού που σου επέτρεψε να χρησιμοποιήσει την αίθουσα» πρόσθεσε.

 

Και κατόπιν ευχαρίστησε τον πάπα Φραγκίσκο κι άλλους αξιωματούχους του Βατικανού επειδή «μας επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουν την ομορφότερη αίθουσα ενός ναού στον κόσμο». Ο ίδιος άλλωστε αφιέρωσε το τραγούδι "Walk on", στον ποντίφικα, τον οποίο περιέγραψε ως τον «πάπα των ανθρώπων». «Το έργο που επιτελεί είναι φανταστικό και μακάρι να συνεχίσει να το κάνει για πολύ ακόμα».

O Edge των U2 έδωσε συναυλία στην Καπέλα Σιξτίνα κι αφιέρωσε το "Walk on" στον Πάπα Facebook Twitter
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γαλλική ταινία που ξαναφέρνει στο κέντρο το πιο άβολο πρόσωπο της Κατοχής

Πολιτισμός / Η γαλλική ταινία που ξαναφέρνει στο κέντρο το πιο άβολο πρόσωπο της Κατοχής

Το Les Rayons et les Ombres του Ξαβιέ Τζιανολί, με τον Ζαν Ντιζαρντέν στον ρόλο του συνεργάτη των ναζί Ζαν Λυσαίρ, έχει γίνει ένα από τα πιο συζητημένα γαλλικά φιλμ της χρονιάς. Μαζί με την εμπορική επιτυχία του, άνοιξε ξανά τη διαμάχη για το πώς ο κινηματογράφος δείχνει έναν συνεργάτη: ως ιστορικό τέρας ή ως άνθρωπο που βυθίζεται στην ενοχή.
THE LIFO TEAM
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ ξέρει ότι ο πλούτος είναι η πιο επικίνδυνη φαντασίωση

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ιπέρ ξέρει ότι ο πλούτος είναι η πιο επικίνδυνη φαντασίωση

Με αφορμή τη νέα της ταινία «Η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου», και ενώ ολοκληρώνει στη Μαδρίτη τις παραστάσεις της «Βερενίκης», η Ιζαμπέλ Ιπέρ μιλά για τον πλούτο, την εξουσία, την ελευθερία και το δικαίωμα μιας ηθοποιού να μη χαρίζεται ποτέ ολόκληρη.
THE LIFO TEAM
Η Πενέλοπε Κρουζ δεν έχει πάψει να φοβάται. Ούτε να μιλά

Πολιτισμός / Η Πενέλοπε Κρουζ δεν έχει πάψει να φοβάται. Ούτε να μιλά

Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που έχει δώσει εδώ και καιρό, η Πενέλοπε Κρουζ μιλά για το τίμημα του να παίρνει θέση δημόσια, για τη σιωπή του Χόλιγουντ μπροστά στον πόνο των παιδιών και των αμάχων, για τον φόβο που νιώθει ακόμη στα γυρίσματα, αλλά και για το πολύ προσωπικό ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες που ετοιμάζει εδώ και τριά χρόνια.
THE LIFO TEAM
Η Σαρλίζ Θερόν απαντά στον Τιμοτέ Σαλαμέ: «Σε 10 χρόνια η AI θα μπορεί να κάνει τη δουλειά σου»

Πολιτισμός / Η Σαρλίζ Θερόν απαντά στον Τιμοτέ Σαλαμέ: «Σε 10 χρόνια η AI θα μπορεί να κάνει τη δουλειά σου»

Σε συνέντευξή της στους New York Times η Σαρλίζ Θερόν χαρακτήρισε «πολύ απερίσκεπτο» το σχόλιο του Τιμοτέ Σαλαμέ για το μπαλέτο και την όπερα, λέγοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη ίσως μπορέσει κάποτε να αντικαταστήσει έναν ηθοποιό αλλά όχι έναν άνθρωπο που χορεύει ζωντανά πάνω στη σκηνή.
THE LIFO TEAM
Andrew Lloyd Webber: «Είχα πει σε όλους ότι έκοψα το ποτό κι έπινα κρυφά. Μέχρι που ζήτησα βοήθεια»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Andrew Lloyd Webber: «Είχα πει σε όλους ότι έκοψα το ποτό κι έπινα κρυφά. Μέχρι που ζήτησα βοήθεια»

Με μια κοφτή και εξομολογητική συνέντευξή του στους Times του Λονδίνου σήμερα, ο ζωντανός θρύλος του μουσικού θεάτρου, που ζει ξανά μιαν έκρηξη δημιουργικότητας, αποκαλύπτει τον όχι και τόσο μυστικό του εθισμό με το ποτό.
THE LIFO TEAM
ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

Πολιτισμός / Τα εμβληματικά πέτρινα πουλιά της Ζιμπάμπουε επέστρεψαν όλα στην πατρίδα τους

Έπειτα από 137 χρόνια εκτός συνόρων, το εμβληματικό «Πτηνό της Ζιμπάμπουε» επέστρεψε στη χώρα, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή επαναπατρισμού και κλείνοντας έναν κύκλο αποικιοκρατικής λεηλασίας που σημάδεψε την εθνική της ταυτότητα
THE LIFO TEAM
Τι αλλάζει όταν μια φωτογραφία για τη μητρότητα αφήνει τη μητέρα να μιλήσει;

Πολιτισμός / Τι αλλάζει όταν μια φωτογραφία για τη μητρότητα αφήνει τη μητέρα να μιλήσει;

Στο New Genesis, το νέο φωτογραφικό βιβλίο του Αμπντουλαμίντ Κίρχερ που κυκλοφορεί από τη Loose Joints, η νεαρή μητέρα Σιέρα Κις δεν μένει απλώς μπροστά στον φακό, αλλά μπαίνει μέσα στο ίδιο το έργο με τη δική της φωνή. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο ένα σκληρό πορτρέτο για την αστεγία, την εξάρτηση και την κακοποίηση στο, αλλά και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα photobooks της άνοιξης γύρω από το ποιος έχει τελικά το δικαίωμα να αφηγηθεί μια ζωή.
THE LIFO TEAM
Γιατί μας αρέσει τόσο πολύ να βλέπουμε γυναίκες να πεθαίνουν;

Πολιτισμός / Μαρίνα Αμπράμοβιτς: πόσες φορές πρέπει να πεθάνει μια γυναίκα για να γίνει μύθος;

Στο Seven Deaths, τη νέα της εγκατάσταση στην Κοπεγχάγη, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς επιστρέφει στη Μαρία Κάλλας και σε επτά διάσημους θανάτους της όπερας. Μόνο που πίσω από την οπερατική μεγαλοπρέπεια κρύβεται ένα πιο άβολο ερώτημα: γιατί μας συγκινεί ακόμη τόσο πολύ η γυναικεία συντριβή;
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Σάι Τουόμπλι μοιάζει σε άλλους με ιδιοφυΐα και σε άλλους με μουτζούρα;

Πολιτισμός / Γιατί ο Σάι Τουόμπλι μοιάζει σε άλλους με ιδιοφυΐα και σε άλλους με μουτζούρα;

Η νέα έκθεση The Gift of Drawing: Cy Twombly στο Menil Drawing Institute του Χιούστον, που παρουσιάζεται έως τις 9 Αυγούστου, βασίζεται σε μια μεγάλη δωρεά 121 έργων από το Cy Twombly Foundation και δείχνει 27 από αυτά, πολλά για πρώτη φορά.
THE LIFO TEAM
Ο Μάικλ Τζάκσον επιστρέφει στο σινεμά, αλλά όχι ακριβώς ολόκληρος

Πολιτισμός / Επιστρέφει ο Μάικλ Τζάκσον στο σινεμά, αλλά ποιος Μάικλ επιστρέφει;

Η βιογραφική ταινία του Αντουάν Φουκουά για τον Μάικλ Τζάκσον, βγαίνει στους κινηματογράφους στις 24 Απριλίου ύστερα από πρεμιέρα στο Βερολίνο και μεγάλη προωθητική καμπάνια. Μαζί με το εμπορικό ενδιαφέρον, δυναμώνει και η συζήτηση για το αν πρόκειται για ένα πλήρες πορτρέτο του σταρ ή για μια προσεκτικά ελεγχόμενη εκδοχή της ζωής του.
THE LIFO TEAM
Μετά το Baby Reindeer, ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό Half Man

Πολιτισμός / Μετά το Baby Reindeer, ο Ρίτσαρντ Γκαντ βουτά πιο βαθιά στο σκοτάδι με το Half Man

Η νέα σειρά του δημιουργού του Baby Reindeer κάνει πρεμιέρα στις 23 Απριλίου στο HBO και στις 24 Απριλίου στο BBC iPlayer, με τον ίδιο και τον Τζέιμι Μπελ σε μια ιστορία αδελφικότητας, βίας και σεξουαλικής σύγχυσης.
THE LIFO TEAM