Ο τελευταίος δίσκος του David Bowie ήταν ένα προσεκτικά ενορχηστρωμένο αντίο στους θαυμαστές του, όπως επιβεβαιώνει ο παραγωγός του, Tony Visconti.


Το τελευταίο βίντεοκλιπ Lazarus, που κυκλοφόρησε στα 69α γενέθλια του Bowie, μόλις δύο ημέρες πριν από το θάνατό του, ανοίγει με τους στίχους: "Κοιτάξτε με, είμαι στον παράδεισο!" και σήμερα, αυτό το σκοτεινό βίντεο αποκτά μια δεύτερη ερμηνεία που το μεταμορφώνει σε κύκνειο άσμα του Bowie.


O Visconti, ο παραγωγός που συνεργάστηκε με Bowie αναφέρει στη δήλωσή του δήλωση ότι σκόπιμα δημιουργήθηκε ώστε χρονικά να είναι το «αποχαιρετιστήριο δώρο» για τους θαυμαστές του.


"Πάντα έκανε ό, τι ήθελε να κάνει και ήθελε να το κάνει με τον δικό του τρόπο - με τον καλύτερο τρόπο... Ο θάνατός του δε διαφέρει από τη ζωή του - ένα έργο τέχνης. Έκανε το Blackstar για εμάς, ως αποχαιρετιστήριο δώρο του. Ήξερα εδώ και ένα χρόνο πως αυτός ήταν ο τρόπος που θα γινόταν, αλλά δεν ήμουν προετοιμασμένος. Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, γεμάτος αγάπη και ζωή. Θα είναι πάντα μαζί μας. Για την ώρα είναι σκόπιμο να θρηνούμε." αναφέρει ο Tony Visconti.