O Bono αποκάλυψε πως παραλίγο να πεθάνει, αλλά το έκανε με μυστήριο τρόπο

O Bono αποκάλυψε πως παραλίγο να πεθάνει, αλλά το έκανε με μυστήριο τρόπο Facebook Twitter
0

Στην εκπνοή του 2017, ο Bono των U2 έδωσε μια συνέντευξη 10.000 λέξεων που προκαλεί συζητήσεις και αφήνει αρκετό μυστήριο.

Σε μια συνομιλία με τον ιδρυτή του περιοδικού Rolling Stone, ο μουσικός μιλάει για την αγάπη, την πολιτική, την πίστη και αποκαλύπτει ότι σχεδόν πέθανε.

Όμως ο Bono παραμένει αινιγματικός ως προς το τελευταίο θέμα και εξάπτει έτσι τη φαντασία των θαυμαστών του.

Οι δηλώσεις του είναι ασαφείς καθώς ο ίδιος λέει πως αντιμετωπίζει την εμπειρία (που δεν αποκαλύπτει) ως ένα «γεγονός εξαφάνισης» για το οποίο δυσκολεύεται να μιλήσει.

"Είναι απλά κάτι σαν... όταν οι άνθρωποι έχουν αυτά τα γεγονότα εξαφάνισης στη ζωή τους. Θα μπορούσε να είναι ψυχολογικό ή θα μπορούσε να είναι φυσικό. Και ναι, ήταν φυσικό για μένα, αλλά νομίζω ότι έχω απομακρύνει τον εαυτό μου απ' όλη αυτή τη σαπουνόπερα. Ιδιαίτερα με αυτό το είδος της εμμονής για τη διασημότητα και τις λεπτομέρειες με τις ζωές των ανθρώπων - είμαι έξω από αυτό. Θέλω να μιλήσω για το θέμα με τρόπο που επιτρέπει στους ανθρώπους να συμπληρώσουν τα κενά του τι έχουν περάσει...», αναφέρει ο τραγουδιστής.

Αναφέρει δε πως η τρομακτική δοκιμασία του στο θέμα της θνησιμότητας έχει επηρεάσει και το τελευταίο άλμπουμ των U2 «Songs of Experience» που κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες.

Αλλά όπως λέει αυτό που έζησε τον έκανε να επικεντρωθεί σε μια ευρύτερη παγκόσμια εικόνα της υγείας και της ανθρωπότητας συνολικά.

«Ξέρετε, οι άνθρωποι είχαν τόσο πολύ χειρότερες καταστάσεις να αντιμετωπίσουν, και αυτό είναι ένας άλλος λόγος για να μην μιλήσουμε γι' αυτό», είπε αργότερα εξηγώντας μάλλον γιατί δεν θέλει να μιλήσει περαιτέρω.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM