«O Αστερίξ μας θα είναι λίγο vegan»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του δημοφιλούς Γαλάτη

Asterix at the Olympic Games Facebook Twitter
Asterix at the Olympic Games (2008)
0

Η πέμπτη live-action περιπέτεια του δημοφιλούς Γαλάτη με τίτλο «Asterix and Obelix:The Middle Empire» ξεκίνησε τα γυρίσματα της σήμερα, τα οποία θα διαρκέσουν μέχρι τον Ιούλιο.

Σε μια εκτενή συνέντευξη του στο «Le Journal de Dimanche» ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Γκιγιόμ Κανέ έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το project.

Με προϋπολογισμό 60 εκατομμυρίων ευρώ, η ταινία θα είναι η πρώτη live-action μεταφορά του Αστερίξ που δεν θα βασιστεί σε κάποιο προϋπάρχον τεύχος των Ουντερζό και Γκοσινί, αλλά σε μια πρωτότυπη ιδέα που θέλει τους ήρωες μας να σπεύδουν στο Βασίλειο της Κίνας για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ενός πραξικοπήματος.

«Θέλουμε να επιστρέψουμε στο χιούμορ της Επιχείρησης: Κλεοπάτρα του Αλέν Σαμπά και παράλληλα να προσφέρουμε θέαμα κινούμενο ανάμεσα στο Braveheart και το Τίγρης και Δράκος» ισχυρίζεται ο Κανέ. «Το κουνγκ φου θα έρθει αντιμέτωπο με την ωμή δύναμη των Γαλατών». 

Ως εδώ όλα καλά, μα η επόμενη δήλωση του θα προβληματίσει σίγουρα τους πιο hardcore οπαδούς του κόμικ. «O Αστερίξ μας θα είναι λίγο vegan, αυτός και ο Οβελίξ θα περιορίσουν την κατανάλωση αγριογούρουνου» δηλώνει, δίχως να φοβάται μην του πέσει ο ουρανός στο κεφάλι και δίχως να υπολογίζει τον Οβελίξ, που θα νιώσει ένα ακόμα μεγαλύτερο κενό στο στομάχι του.

Tον πανούργο, κοντοπίθαρο ήρωα θα υποδυθεί ο σκηνοθέτης μετά από προτροπή των παραγωγών. Ο ίδιος ήθελε να παίξει τον Καίσαρα, εκείνοι του είπαν ότι είναι ένα νευρικό, ενεργητικό παιδί και ο ρόλος θα του πήγαινε καλύτερα από κάθε άλλο και τελικά τον έπεισαν.

Το δύσκολο έργο της αναπλήρωσης του Ζεράρ Ντεπαρντιέ στον ρόλο του Οβελίξ αναλαμβάνει ο τακτικός συνεργάτης και φίλος του σκηνοθέτη, Ζιλ Λελούς, η σύζυγός του, Μαριόν Κοτιγιάρ, θα υποδυθεί την βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα, ενώ o Βενσάν Κασέλ θα σταθεί στο πλευρό της ως Καίσαρας. 

Τέλος, όπως έκανε γνωστό μέσω του λογαριασμού του στο Instagram πριν από λίγες μέρες, στο καστ συμμετέχει και ο διάσημος φορ της Μίλαν, Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, υποδυόμενος έναν χαρακτήρα που λέγεται Antivirus.

Στο ίδιο άρθρο μάθαμε λίγα περισσότερα πράγματα για τον χαρακτήρα. Πρόκειται για τον αγαπημένο εκατόνταρχο του Καίσαρα. Οι παραγωγοί χρειάζονταν κάποιον που να έχει έντονη παρουσία κι ακόμα εντονότερη αλαζονεία κι έτσι επικοινώνησαν μαζί του. Όταν άκουσε την πρότασή τους, ο Ζλάταν γέλασε, δέχτηκε μετά χαράς και τους ενημέρωσε ότι ξέρει και ταε κβον ντο. Μια πολεμική τέχνη που σίγουρα θα του χρειαστεί, τώρα που θα τα βάλει με τους Γαλάτες.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο Μπραντ Πιτ σταμάτησε την κάμερα και ο Ταραντίνο του είπε: «Θα τελειώσεις από αυτή τη δουλειά»

Πολιτισμός / Όταν ο Μπραντ Πιτ σταμάτησε την κάμερα και ο Ταραντίνο του είπε: «Θα τελειώσεις από αυτή τη δουλειά»

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Dernsie» που παρουσιάστηκε στις Κάννες, ο Bruce Dern θυμήθηκε ένα περιστατικό από τα γυρίσματα του «Once Upon a Time… in Hollywood», όταν ο Brad Pitt σταμάτησε την κάμερα μετά από έναν αυτοσχεδιασμό και ο Quentin Tarantino αντέδρασε έντονα.
THE LIFO TEAM
Η Μέριλιν Μονρόε στα 100: η ψυχική υγεία πίσω από τον μύθο

Πολιτισμός / Η Μέριλιν Μονρόε δεν επιστρέφει μόνο ως εικόνα: στα 100 της, φωτίζεται η ψυχική της κληρονομιά

Εκατό χρόνια μετά τη γέννησή της, η Μέριλιν Μονρόε δεν επιστρέφει μόνο ως εικόνα. Ένα νέο πρόγραμμα στο Mount Sinai φωτίζει τη σχέση της με την ψυχική υγεία, το τραύμα και την ανάγκη φροντίδας πίσω από τη λάμψη του μύθου της.
THE LIFO TEAM
«Αρνούμαι να είμαι πολίτης δεύτερης κατηγορίας στη δική μου γη»: Η νικήτρια του Booker μιλά για την Ταϊβάν

Πολιτισμός / «Αρνούμαι να είμαι πολίτης δεύτερης κατηγορίας στη δική μου γη»: Η νικήτρια του Booker μιλά για την Ταϊβάν

Η Γιανγκ Σουάνγκ-ζι, που μόλις κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Booker με το «Taiwan Travelogue», μιλά για την απειλή του Πεκίνου, την ταϊβανέζικη ταυτότητα, την queer επιθυμία και τη λογοτεχνία που δεν μπορεί να μείνει μακριά από την πολιτική
THE LIFO TEAM
Ο Ντέρεκ Τζάκομπι για το AIDS, τα 87 του χρόνια και τον Ντάνιελ Κρεγκ: «Πήγα στο κρεβάτι μαζί του δύο φορές»

Πολιτισμός / Ο Ντέρεκ Τζάκομπι για το AIDS, τα 87 του χρόνια και τον Ντάνιελ Κρεγκ: «Πήγα στο κρεβάτι μαζί του δύο φορές»

Με αφορμή το «Moss and Freud», όπου υποδύεται τον Λούσιαν Φρόιντ, ο 87χρονος Ντέρεκ Τζάκομπι μιλά για το AIDS, τα γηρατειά, τον σύζυγό του Ρίτσαρντ Κλίφορντ και τον Ντάνιελ Κρεγκ.
THE LIFO TEAM
Η Ρόζαμουντ Πάικ λέει ότι απόλαυσε να «αντικειμενοποιεί» άνδρες στη νέα της ταινία

Πολιτισμός / Η Ρόζαμουντ Πάικ λέει ότι απόλαυσε να «αντικειμενοποιεί» τους άνδρες στη νέα της ταινία

Στο «Ladies First», που κάνει πρεμιέρα στο Netflix, η Ρόζαμουντ Πάικ ζει σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες έχουν την εξουσία και οι άνδρες υφίστανται τα στερεότυπα. Η ίδια δηλώνει ότι το διασκέδασε και αγκαλιάζει τον τίτλο της «lesbian icon».
THE LIFO TEAM
Πέθανε άνθρωπος που αποκάλυψε τη μεγαλύτερη ντροπή του Βρετανικού Μουσείου

Πολιτισμός / Πέθανε ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη μεγαλύτερη ντροπή του Βρετανικού Μουσείου

Συγκρίνοντας εικόνες ονλάιν, από το σπίτι του σε ένα νησάκι της Δανίας, αποκάλυψε ότι ένας επιμελητής του Μουσείου είχε κλέψει και μεταπωλήσει πάνω από 1.000 θησαυρούς του, κυρίως Ελληνικούς και Ρωμαϊκούς.
THE LIFO TEAM
Η Lupita Nyong’o για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν: «Το καστ μας αντιπροσωπεύει τον κόσμο»

Πολιτισμός / Η Λουπίτα Νιόνγκο για την «Οδύσσεια» του Νόλαν: «Το καστ μας αντιπροσωπεύει τον κόσμο»

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, που υποδύεται την Ωραία Ελένη και την Κλυταιμνήστρα στη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, απάντησε στην ακροδεξιά κριτική για το casting της, λέγοντας ότι δεν σκοπεύει να σπαταλήσει τον χρόνο της απαντώντας.
THE LIFO TEAM
Η Kristina Rozhkova φωτογραφίζει μια γενιά που έφτιαξε παραμύθια για να μη φοβάται

Πολιτισμός / Η Kristina Rozhkova φωτογραφίζει μια γενιά που έφτιαξε παραμύθια για να μη φοβάται

Στο Unbewitched, η Ρωσίδα φωτογράφος Kristina Rozhkova καταγράφει νέους ανθρώπους που ζουν ανάμεσα στην πολιτική ασφυξία, την καταστολή, την εξορία και την ανάγκη να επινοήσουν άλλους κόσμους.
THE LIFO TEAM
Η Nancy Honey φωτογραφίζει τη στιγμή που ένα κορίτσι αρχίζει να κοιτάζει τον εαυτό του

Πολιτισμός / Η Nancy Honey φωτογραφίζει τη στιγμή που ένα κορίτσι αρχίζει να κοιτάζει τον εαυτό του

Με αφορμή την αναδρομική της έκθεση στο Λονδίνο, η cult φωτογράφος Nancy Honey μιλά για τη μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, για το γυναικείο σώμα ως εικόνα προς κατανάλωση και για τη χαρά ως μια πολύ σοβαρή υπόθεση.
THE LIFO TEAM
Η Louis Vuitton ξαναφέρνει τον Κιθ Χάρινγκ στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Louis Vuitton ξαναφέρνει τον Κιθ Χάρινγκ στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη, ο Νικολά Γκεσκιέρ έστησε μια επίδειξη Louis Vuitton πάνω στην πιο γοητευτική αντίφαση της πόλης: την παλιά αριστοκρατική λάμψη της Frick Collection και την ενέργεια του Κιθ Χάρινγκ, του καλλιτέχνη που έκανε το μετρό, τον δρόμο και την queer μνήμη μέρος της ποπ ιστορίας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Σάντρα Χίλερ μπορεί να γράψει ιστορία στα Όσκαρ με τέσσερις υποψηφιότητες την ίδια χρονιά ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Πολιτισμός / Η Σάντρα Χίλερ μπορεί να γράψει ιστορία στα Όσκαρ με τέσσερις υποψηφιότητες την ίδια χρονιά

Με το Fatherland να συζητιέται ήδη στις Κάννες, το Project Hail Mary να την κάνει γνωστή στο μεγάλο αμερικανικό κοινό και άλλες δύο ταινίες στον δρόμο προς τα βραβεία, η Σάντρα Χίλερ μπαίνει πρόωρα σε μια οσκαρική συζήτηση που μέχρι φέτος θα ήταν αδύνατη.
THE LIFO TEAM