Νέο «αιχμηρό» γκράφιτι του Banksy στο Λονδίνο 

Νέο «αιχμηρό» γκράφιτι του Banksy στο Λονδίνο  Facebook Twitter
Φωτ: Banksy - Instagram
0

Ένα νέο έργο του διάσημου αλλά ανώνυμου street artist Banksy εμφανίστηκε στην πρόσοψη του Royal Courts of Justice, στο κέντρο του Λονδίνου.

Το γκράφιτι απεικονίζει έναν δικαστή με παραδοσιακή περούκα και μαύρη τήβεννο την ώρα που χτυπά έναν διαδηλωτή πεσμένο στο έδαφος. Στην εικόνα διακρίνεται αίμα να εκτινάσσεται πάνω στο πλακάτ του διαδηλωτή

Παρότι δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο περιστατικό, η εμφάνισή του ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τις μαζικές συλλήψεις σχεδόν 900 ατόμων σε διαδήλωση στο Λονδίνο κατά της απαγόρευσης της οργάνωσης Palestine Action.

Φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν ότι το έργο καλύφθηκε σχεδόν αμέσως με πλαστικά φύλλα και μεταλλικά κιγκλιδώματα, ενώ φρουρείται από ιδιωτική ασφάλεια. Βρίσκεται μάλιστα ακριβώς κάτω από κάμερα παρακολούθησης, ενισχύοντας τη συμβολική του φόρτιση.

Ο Banksy επιβεβαίωσε την πατρότητά του ανεβάζοντας φωτογραφία στο Instagram, με τη λιτή λεζάντα: «Royal Courts Of Justice. London». Η τοποθεσία είναι ο εξωτερικός τοίχος του Queen’s Building, που ανήκει στο συγκρότημα του ανώτατου δικαστηρίου.

Το έργο εντάσσεται στην καθιερωμένη θεματολογία του καλλιτέχνη, που συχνά σχολιάζει με αιχμηρό τρόπο την πολιτική εξουσία, τον πόλεμο και τον καπιταλισμό.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Banksy είχε πραγματοποιήσει μια «ζωολογική» εκστρατεία με εννέα γκράφιτι στο Λονδίνο. Ανάμεσά τους, ένα γορίλα που φαίνεται να σηκώνει ρολό στην είσοδο του London Zoo, πυράνχας που κολυμπούν σε φυλάκιο αστυνομίας στην City και ένας λύκος που ουρλιάζει πάνω σε δορυφορικό πιάτο. Το τελευταίο, σε ταράτσα καταστήματος στο Πέκαμ, αφαιρέθηκε λιγότερο από μία ώρα μετά την αποκάλυψή του.

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

Πολιτισμός / Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

«Ας θυμόμαστε πόσο σκληρά κρίθηκε, ας αναρωτηθούμε πόσο δημοκράτες είμαστε όταν αποδομούμε τόσο εύκολα τους καλλιτέχνες και όταν τους θέλουμε 'στα μέτρα μας'», έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος σε ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
Μπρους Σπρίνγκστιν, Τζένιφερ Λόπεζ και Φρέντι Κρούγκερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρέντι Κρούγκερ, Μπρους Σπρίνγκστιν και Τζένιφερ Λόπεζ από αύριο στους κινηματογράφους

Το δράμα γύρω από την ηχογράφηση του εμβληματικού άλμπουμ «Nebraska», η μιούζικαλ εκδοχή του «Φιλιού της Γυναίκας Αράχνης», το ντεμπούτο του youtuber Κρις Στάκμαν «Shelby Oaks» και η επανέκδοση του «Εφιάλτη στον Δρόμο με τις Λεύκες» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ: Aνέβασε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά με την τολμηρή εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Λονδίνου

Πολιτισμός / Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ: Aνέβασε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά με την τολμηρή εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Λονδίνου

Με μια εμφάνιση γεμάτη τόλμη και υπονοούμενα, ο Σουηδός ηθοποιός απέδωσε για ακόμη μία φορά τη φετιχιστική αισθητική της νέας του ταινίας «Pillion»
LIFO NEWSROOM
Οι Times UK για τις αντιδράσεις της Αθήνας μετά το δείπνο του Βρετανικού Μουσείου μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Τι έγραψαν οι Times για τις αντιδράσεις της Αθήνας μετά το δείπνο του Βρετανικού Μουσείου

Οι Times δίνουν περισσότερο βάρος στις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων του Μουσείου, ότι δηλαδή η προστασία των Γλυπτών του Παρθενώνα προτάσσεται έναντι κάθε άλλης εκδήλωσης
LIFO NEWSROOM