Οι δημιουργοί του «Glee» ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν ένα fund για τις σπουδές του γιου της Νάγια Ριβέρα, της ηθοποιού που πνίγηκε σε λίμνη της Καλιφόρνια.

 

Η Ριβέρα, που έγινε διάσημη μέσα από τη σειρά «Glee», έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια εκδρομής με σκάφος, με τον 4χρονο γιο της, στη λίμνη Πάιρου. Έπειτα από έρευνες, η σορός της ανασύρθηκε τη Δευτέρα. Αιτία του θανάτου της ήταν ο πνιγμός, σύμφωνα με τη νεκροψία που διενήργησε η ιατροδικαστική υπηρεσία της κομητείας Βεντούρα.

 

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι δημιουργοί του «Glee» Ράιαν Μέρφι, Μπραντ Φάλτσουκ και Ίαν Μπρέναν ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται «σε διαδικασία δημιουργίας ενός fund» για τις σπουδές του 4χρονου Τζόσι, του «γιου που η Νάγια αγαπούσε περισσότερο από κάθε τι άλλο».

 

Στην ανακοίνωσή τους οι δημιουργοί της σειράς κάνουν εκτενή αναφορά στη συνεργασία τους με την Νάγια Ριβέρα. Αν και η ηθοποιός δεν ήταν αρχικά στο μόνιμο καστ του «Glee», έπειτα από 1-2 επεισόδια «συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε την τύχη να βρούμε μία από τις πιο ταλαντούχες, ιδιαίτερες σταρ που θα είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε».

 


Η Ριβέρα υποδύονταν στη σειρά μια ανοιχτά ομοφυλόφιλη τσιρλίντερ, την Santana. Οι δημιουργοί του «Glee» αναγνωρίζουν τον αντίκτυπο που είχε ο ρόλος στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. «Καταλάβαινε τι σήμαινε για πολλές νεαρές γυναίκες που έβλεπαν για πρώτη φορά να εκπροσωπούνται στην τηλεόραση», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι δημιουργοί της σειράς.

Την περασμένη Τετάρτη, η Νάγια Ριβέρα, μαζί με τον 4χρονο γιο της, νοίκιασε μια βάρκα στη λίμνη Πάιρου. Λίγες ώρες αργότερα το παιδί βρέθηκε μόνο του στο σκάφος. Είπε στις αρχές ότι με τη μητέρα του βούτηξαν για να κολυμπήσουν, αλλά εκείνη δεν επέστρεψε στη βάρκα. 

 

Έπειτα από έρευνες ημερών, τελικά η σορός της βρέθηκε τη Δευτέρα. Η 33χρονη χρησιμοποίησε τις τελευταίες δυνάμεις της για να σώσει τον 4χρονο γιο της, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Βεντούρα. «Συγκέντρωσε αρκετή ενέργεια για να πάει τον γιο της πίσω στο σκάφος, αλλά όχι αρκετή για να σωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

Με πληροφορίες από CNN