Μπόνο: Μισώ το όνομα των U2, τη φωνή μου και τα περισσότερα τραγούδια που έχω πει

Μπόνο: Μισώ το όνομα των U2, τη φωνή μου και τα περισσότερα τραγούδια που έχω πει Facebook Twitter
Ο ιρλανδικής καταγωγής τραγουδιστής είπε ότι κλείνει το ραδιόφωνο όταν παίζονται τα τραγούδια του συγκροτήματος επειδή δεν του αρέσει ο ήχος της φωνής του. Φωτο: EPA/LAURENT GILLIERON
0

Ο 61χρονος ροκ σταρ και φρόντμαν του συγκροτήματος U2 Μπόνο είπε σε μια συνέντευξη σε ένα podcast ότι υπήρχαν πολύ λίγες από τις εμφανίσεις με τους U2 που άντεχε να ακούσει. Αποκάλυψε ότι μισεί το όνομα του συγκροτήματος, τη δική του φωνή και τα περισσότερα τραγούδια που έχει τραγουδήσει. Ο ιρλανδικής καταγωγής τραγουδιστής είπε ότι κλείνει το ραδιόφωνο όταν παίζονται τα τραγούδια του συγκροτήματος επειδή δεν του αρέσει ο ήχος της φωνής του.

Το συγκρότημα παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο, έχοντας δημιουργήσει μια σειρά από Νο 1 άλμπουμ από τότε που κυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Πάντα είχαν την αρχική τους σύνθεση με τον The Edge ως κιθαρίστα, τον Adam Clayton στο μπάσο και τον Larry Mullen Jr στα ντραμς. Ο Μπόνο όπως γράφουν οι The Times είπε ότι ενώ άλλα μέλη είχαν μάθει να αγαπούν το όνομα του συγκροτήματος, εκείνος δεν είχε ενθουσιαστεί με αυτό, πράγμα που δε συμβαίνει ακόμα και σήμερα.

Θυμήθηκε ότι ο Paul McGuinness, ο πρώτος μάνατζερ του συγκροτήματος, είπε: «Κοίτα, είναι υπέροχο όνομα, θα φαίνεται ωραίο σε ένα μπλουζάκι, με ένα γράμμα και έναν αριθμό».

Από τις ηχογραφήσεις του ο Μπόνο είπε ότι αυτή που μπορεί να ακούσει περισσότερο είναι το Miss Sarajevo με τον Luciano Pavarotti που του φαίνεται γνήσιο, και ακόμα και σήμερα τον κάνει να ανατριχιάζει, αλλά είναι υπερήφανος και για το Vertigo, για τον τρόπο με τον οποίο συνδέεται με τον κόσμο.

Η άποψη του Μπόνο για τη δική του φωνή, πρόσθεσε, δεν ήταν μια μεμονωμένη άποψη. Είπε ότι ο αείμνηστος Βρετανός τραγουδιστής Robert Palmer, είχε πει στον μάνατζέρ τους Clayton τη δεκαετία του 1980: «Θεέ μου, θα έλεγες ποτέ στον τραγουδιστή σου να κατεβάσει λίγο τη φωνή του, θα έκανε χάρη στον εαυτό του και θα έκανε τη χάρη σε όλους εμάς που πρέπει να τον ακούσουμε».

Ο τραγουδιστής είπε ότι η ικανοποίησή του στα τέλη της καριέρας του με τη φωνή του προήλθε από το να ακούει θρύλους της αμερικανικής πανκ ροκ. «Η μεγάλη ανακάλυψη για μένα ήταν να ακούω τους The Ramones και να ακούω τον όμορφο ήχο του Joey Ramone και να συνειδητοποιώ ότι δεν έπρεπε να είμαι τραγουδιστής του rock'n'roll.

Ο Μπόνο είπε ότι έγινε ο τραγουδιστής που ήθελε μόνο πρόσφατα και αυτό «ίσως να μην έχει συμβεί ακόμα στα αυτιά ορισμένων και το καταλαβαίνω».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM
Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Πολιτισμός / Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Από το "In the Mood for Love" μέχρι το "Get Out" και το "Mad Max: Fury Road", η λίστα που παρουσίασαν οι New York Times συγκεντρώνει τις πιο επιδραστικές ταινίες των τελευταίων 24 ετών, όπως τις ψήφισαν εκατοντάδες δημιουργοί, ηθοποιοί και κριτικοί σε όλο τον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Πολιτισμός / Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Ο «σκοτεινός μάγος της μόδας» ξεδιπλώνει την 30ή πορεία του με μια αναδρομική έκθεση που περιλαμβάνει από τα φθαρμένα υφάσματα μέχρι τα κοστούμια με βάτες τύπου Φρανκενστάιν και το γλυπτό που παρουσιάζει τον ίδιο να ουρεί
LIFO NEWSROOM