Μπέλα Μπάρτοκ, x ΣΚΗΝΗΣ

Μπέλα Μπάρτοκ, x ΣΚΗΝΗΣ Facebook Twitter
Ράιαν Γκόσλινγκ
0

» Περιμένω να δω στους κινηματογράφους, στις 12 Ιουνίου, την ήσυχη, αφοπλιστική ταινία του Κρεγκ Γκιλέσπι Ο Λαρς και η κούκλα του. Σε μια παγωμένη κωμόπολη στην Αμερική, ο Λαρς, ένας αντικοινωνικός υπάλληλος γραφείου, παραγγέλνει απ’ το ίντερνετ μια πλαστική κούκλα του σεξ, την «Μπιάνκα», και την παρουσιάζει στην οικογένειά του ως αληθινή γυναίκα. Μετά το πρώτο ισχυρό σοκ, και με τη συμβουλή ό,τι κοντινότερου διαθέτει η πόλη σε ψυχίατρο, ολόκληρη η τοπική κοινωνία αποφασίζει να πάει με τα νερά του, και ανακαλύπτει ότι η πλαστική «Μπιάνκα» είναι πιο αληθινή από πολλούς «αληθινούς» ανθρώπους. Όλο το καστ είναι αξιόλογο, με επικεφαλής φυσικά τον Ράιαν Γκόσλινγκ, έναν απ’ τους καλύτερους ηθοποιούς που ήρθαν στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια. Η άλλη εξαιρετική ερμηνεία της ταινίας είναι του Πολ Σνάιντερ, στο ρόλο του αδερφού του Λαρς. Όποιος είδε το αριστουργηματικό Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς θα τον θυμάται.
Μυρτώ Αθανασοπούλου

»Aνυπομονώ να απολαύσω μια από τις πλέον σημαντικές φόρμες της μουσικής δωματίου, τα κουαρτέτα εγχόρδων που παρουσιάζει το Φεστιβάλ Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής για δυο συνεχείς ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τιμώμενο πρόσωπο αυτών των συναυλιών είναι ο Ούγγρος συνθέτης, μελετητής και πιανίστας Μπέλα Μπάρτοκ. Έτσι, στις 19 Ιουνίου το κουαρτέτο Diotima θα παρουσιάσει το μονομερές Κουαρτέτο αρ. 4 του Γάλλου Πασκάλ Νισαπέν, ενώ θα ακολουθήσουν το αυτοβιογραφικού χαρακτήρα Κουαρτέτο αρ. 2 του Τσέχου Λέος Γιάνατσεκ με τίτλο «Προσωπικά Γράμματα» και το έκτο κουαρτέτο για έγχορδα του Μπέλα Μπάρτοκ. Μια μέρα μετά, στις 20 Ιουλίου, το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο με το κουαρτέτο για έγχορδα αρ. 3 του Νίκου Σκαλκώτα, το κουαρτέτο για έγχορδα αρ. 2 σε ντο μείζονα του Μπένζαμιν Μπρίτεν και τέλος το κουαρτέτο για έγχορδα σε λα ελάσσονα του Μπέλα Μπάρτοκ.
Κ.Ι.Α.

»Περιμένω την παράσταση που ετοιμάζει ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Ηρώδειο, στo πλαίσιo του Φεστιβάλ Αθηνών, το x ΣΚΗΝΗΣ - Αυτά που κάψαν το σανίδι, στις 27 και 28 Ιουνίου. Πρόκειται για μια μουσική παράσταση σε ύφος επιθεώρησης, με μουσική και τραγούδια από το ελληνικό θεατρικό σανίδι, τα οποία πέρασαν στη ζωή των Ελλήνων και στη συλλογική τους μνήμη, ερμηνευμένα από τους σημαντικότερους εκπροσώπους κάθε είδους. Τραγούδια από την πίστα, από το βαριετέ, από την επιθεώρηση, από το σύγχρονο μουσικό θέατρο και την αττική κωμωδία, ρόλοι που σημάδεψαν, ζωντανεύουν στη σκηνή δεκαοκτώ σπουδαίοι, νεότερης και παλαιότερης γενιάς, ηθοποιοί και ερμηνευτές. Μόνο ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Λίνα Νικολακοπούλου μπορούν να σκηνοθετήσουν ένα θέαμα που θα δένει αρμονικά και θα συγκινεί τον θεατή με τους πιο ακραίους πρωταγωνιστές του θεάτρου και της μουσικής επιθεώρησης που έγραψαν ιστορία μέσα από τη δουλειά τους. Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Σπεράντζα Βρανά, η Άννα Καλουτά, η Μάρθα Βούρτση, και άλλοι πολλοί, διάσημοι και λιγότερο διάσημοι, θα μας παρουσιάσουν κάτι μοναδικό στο Ηρώδειο για δύο βραδιές. Μπράβο στο Φεστιβάλ που επιτρέπει στον Σταμάτη Κραουνάκη να μας δίνει φοβερές παραστάσεις.
Μιχάλης Μιχαήλ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ