Μουσείο της Βαρκελώνης άνοιξε τις πόρτες του σε γυμνούς επισκέπτες

Μουσείο της Βαρκελώνης άνοιξε τις πόρτες του σε γυμνούς επισκέπτες Facebook Twitter
0

Ένα μουσείο στη Βαρκελώνη άνοιξε την πόρτα του σε γυμνιστές, οργανώνοντας μια ειδική επίσκεψη, στην οποία μπορούσαν να επισκεφθούν έκθεση δίχως τα ρούχα τους. 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Καταλονίας διοργάνωσε μια ειδική επίσκεψη διάρκειας 90 λεπτών, σε συνεργασία με το Καταλανικό Κλαμπ Γυμνιστών. Οι επισκέπτες είδαν- δίχως να φορούν ρούχα- την έκθεση με φωτογραφίες του Λουίτζι Σπίνα που αποτυπώνουν δύο χάλκινα αρχαιοελληνικά αγάλματα γυμνών πολεμιστών του 5ου αιώνα π.Χ., τα οποία εντοπίστηκαν κοντά στο Ριάτσε της Ιταλίας το 1972. 

«Θέλαμε να κάνουμε πιο ενδιαφέρουσα την επίσκεψη από ό,τι είναι μια συνηθισμένη ξενάγηση», δήλωσε ο Έντγκαρντ Μέστρε, ο ξεναγός που επίσης δεν φορούσε ρούχα. «Θέλαμε οι άνθρωποι που ήρθαν να τα δουν να νιώσουν ακριβώς όπως τα έργα που κοίταζαν», συμπλήρωσε. 

«Νιώθω την ίδια ένταση όπως αν τα παρατηρούσα με ρούχα, αλλά με τη διαφορά πως μπορεί να καταλάβουμε καλύτερα πως η γύμνια υπήρχε πάντα και ότι το σώμα δεν θα έπρεπε να είναι πηγή ντροπής για κανέναν», δήλωσε η 59χρονη Μάρτα, μία από τους γυμνούς επισκέπτες της έκθεσης. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτισμός / Εννέα πολυβραβευμένες ταινίες που βοηθούν να κατανοήσουμε την κοινωνία του Ιράν

Ταινίες που «μιλούν» για την κακοποίηση και την εξαΰλωση των δικαιωμάτων των γυναικών στη ζωή, το καθεστώς φόβου και φτώχειας και τον καθημερινό αγώνα για ελευθερία μέσα σε μια αυστηρά ελεγχόμενη κοινωνία.
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Πολιτισμός / Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Φίλοι, συνεργάτες και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του ανθρώπου που με την ενέργεια, το χιούμορ και το αστείρευτο ταλέντο του σημάδεψε το ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση
THE LIFO TEAM
Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Πολιτισμός / Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Η ταινία ακολουθεί την Andrea Gibson και τη σύντροφό της στη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της ζωής τους, μετατρέποντας μια ιστορία ασθένειας σε ένα απρόσμενα φωτεινό και βαθιά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM
Η Sadie Sink λέει ότι το Stranger Things την προστάτευσε, λίγο πριν από την πρεμιέρα της ως Ιουλιέτα στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Η Sadie Sink πριν από την Ιουλιέτα: «Το Stranger Things με προστάτευσε»

Από το Stranger Things στο Romeo and Juliet του Λονδίνου, η Sadie Sink μιλά για τη μετάβασή της στο θέατρο και για τον τρόπο με τον οποίο η σειρά λειτούργησε προστατευτικά στα χρόνια που μεγάλωνε μπροστά στην κάμερα
THE LIFO TEAM