Οι φαν του φανταστικού έχουν ήδη σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον Μάικ Φλάναγκαν του Oculus, του Before I Wake και του Doctor Sleep. Το ίδιο και το Netflix το οποίο, ξεκινώντας από το Hush, έχει χτίσει μια αγαστή συνεργασία με τον σκηνοθέτη μέσα στα χρόνια.

 

Mετά το ατμοσφαιρικότατο Haunting of Hill House, που επανέφερε τη γνώριμη θεματολογία του περί τραύματος κι είχε ένα jump scare που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, αλλά και το Haunting of Bly Manor, που για μας πήρε ένα μυθιστόρημα συνώνυμο αμφισημίας – το Στρίψιμο της Βίδας- και το μετέτρεψε σε ένα υπερεπεξηγηματικό μελόδραμα, o Φλάναγκαν επιστρέφει με ακόμα μια μίνι σειρά τρόμου.

 

Ο λόγος για το Midnight Mass, το οποίο εξελίσσεται σε ένα απομονωμένο νησί όπου η άφιξη ενός ιερέα συνοδεύεται από μεταφυσικά γεγονότα. «Αυτή δεν ήταν μια πράξη του Θεού» ακούγεται στο μυστικοπαθές teaser που μόλις κυκλοφόρησε και συνοδεύεται από φευγαλέες εικόνες φρίκης κι ένα διαρκές, επίμονο «γιατί». Θυμίζει ελαφρώς την Καταιγιδα του Αιώνα του Στίβεν Κινγκ, συγγραφέα που ο Φλάναγκαν λατρεύει, έχοντας μεταφέρει στο σινεμά πλην του Doctor Sleep και το Gerald’s Game, πρόκειται όμως για πρωτότυπo σενάριο με την υπογραφή του ίδιου του Φλάναγκαν.

 

Το Μidnight Mass έρχεται στο Netflix  στις 24 Σεπτεμβρίου.