Μια εντυπωσιακή εγκατάσταση με δέντρα από τη σκηνογράφο Εζ Ντέβλιν για τη London Design Biennale

Η Εζ Ντέβλιν, η πιο διάσημη σκηνογράφος της Βρετανίας ετοιμάζει μια εγκατάσταση με δέντρα για την Biennale London Design Facebook Twitter
0

Η Εζ Ντέβλιν, η πιο ευρηματική και ταλαντούχα σκηνογράφος της Βρετανίας και από τις καλύτερες στον κόσμο, ετοιμάζεται να εγκαταστήσει ένα δάσος που θα γεμίσει ολόκληρη την αυλή του Somerset House, το οποίο θα φιλοξενήσει την Μπιενάλε του London Design από την 1η έως τις 27 Ιουνίου.

Η Ντέβλιν είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια της φετινής διοργάνωσης. Το δάσος που θα φυτευτεί στη καρδιά του Λονδίνου λέγεται Forest for Change, κάτι εντελώς διαφορετικό από τις δουλειές της Ντέβλιν, που με αυτή την εγκατάσταση επιχειρεί δείξει με ποιον τρόπο μπορούμε να αντιστρέψουμε την τάση της ανθρώπινης κυριαρχίας στη φύση επιτρέποντας σε ένα δάσος να καλύψει τη μεγάλη αυλή.

Η εγκατάσταση θα περιλαμβάνει 400 δέντρα από 23 διαφορετικές ποικιλίες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Ευρώπη.

Η Ντέβλιν ανακάλυψε όταν πήγε για πρώτη φορά στο Somerset House, πριν από πολλά χρόνια, ότι οι ιδρυτικές αρχές του ιδρύματος απαγόρευαν την τοποθέτηση δέντρων στην αυλή.

Τα δέντρα θα τοποθετηθούν περιτριγυρισμένα από θάμνους για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση μιας βιοποικιλότητας δασικής έκτασης που αναδύεται από την πλακόστρωτη αυλή. Κηπουροί και κηποτέχνες συνεργάζονται για αυτό το έργο και μεταφέρουν δέντρα από φυτώρια, ενώ στο τέλος της Μπιενάλε θα μεταφερθούν σε δάση.

Η Εζ Ντέβλιν, η πιο διάσημη σκηνογράφος της Βρετανίας ετοιμάζει μια εγκατάσταση με δέντρα για την Biennale London Design Facebook Twitter
Η αφίσα της φετινής διοργάνωσης της London Design Biennale | φωτό: London Design Biennale

Σύμφωνα με την Ντέβλιν η εγκατάσταση δείχνει το «όραμα ενός καλύτερου, δικαιότερου κόσμου». Οι επισκέπτες θα μπορούν να μπαίνουν σε αυτό το δάσος, περνώντας από τον λαβύρινθο των δέντρων, και να κάθονται στο κέντρο του, σε ένα περίπτερο που θα κατασκευαστεί γι' αυτούς, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό γραφείο επικοινωνιών Project Everyone, και θα είναι αφιερωμένο στους στόχους αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Η εγκατάσταση θεωρείται ένα διαδραστικό γλυπτό που απαντά στις προκλήσεις της εποχής μας και συνδέεται με το ερώτημα που θέτει η φετινή διοργάνωση για τον τρόπο με τον οποίο το design μπορεί να προσφέρει λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Αυτήν τη χρονιά θα υπάρχει περίπτερο που θα δώσει φωνή σε εκτοπισμένους Αφρικανούς που δεν αισθάνονται ότι εκπροσωπούνται από καμία σημαία.

Πίσω από την Ντέβλιν έχουν συνταχθεί μια σειρά αρχιτέκτονες που υποστηρίζουν ότι η επαναφορά της φύσης και της βιοποικιλότητας σε αστικά περιβάλλοντα είναι τελικά επωφελής τόσο για τους κατοίκους της πόλης όσο και για τον πλανήτη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ