«Memory Lost», έκθεση της φωτογράφου Nan Goldin στη Νέα Υόρκη

«Memory Lost», έκθεση της φωτογράφου Nan Goldin στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
0

Με μία μεγάλη έκθεση στη Marian Goodman Gallery της Νέας Υόρκης επιστρέφει η θρυλική φωτογράφος Nan Goldin, γνωστή για την εξερεύνηση μεγάλων κινημάτων αντι-κουλτούρας με τον φακό της: ζωές μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, «επιδημία» των οπιούχων ουσιών, κρίση του HIV.

Οι φωτογραφίες της, όπως η ίδια λέει, είναι μια «επίκληση χρώματος, οσμής, ήχου και φυσικής παρουσίας, η πυκνότητα της ζωής».

Στο τελευταίο πρότζεκτ της ωστόσο, στρέφει τον φακό της πιο κοντά στο σπίτι. Η χωρίς τίτλο σειρά φωτογραφιών της αποτυπώνει την προσωπική ζωή της κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού. Όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες μέσα στο διαμέρισμά της και το θέμα των περισσότερων από αυτές είναι η φίλη και μούσα της, η συγγραφέας Thora Siemsen.

«Ήμουν πολύ τυχερή που η Thora ήρθε στη ζωή μου, όταν το έκανε. Εδώ και χρόνια, δεν είχα φωτογραφήσει ένα πρόσωπο. Με ενέπνεε περισσότερο ο ουρανός ή το να ανασκαλεύω το αρχείο μου με τις δεκάδες χιλιάδες σλάιντ για να φτιάξω νέα έργα» είχε, προσφάτως, εξομολογηθεί η Goldin.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

«Αισθάνομαι εξαιρετική τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την τέταρτη ανανέωση της θητείας μου έως το 2029», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Γιώργος Κουμεντάκης
THE LIFO TEAM
Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Πολιτισμός / Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο, τη μόδα και τη φιλοζωική δράση, ενώ παρά τις προσωπικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του 20ού αιώνα
THE LIFO TEAM