Με μία μεγάλη έκθεση στη Marian Goodman Gallery της Νέας Υόρκης επιστρέφει η θρυλική φωτογράφος Nan Goldin, γνωστή για την εξερεύνηση μεγάλων κινημάτων αντι-κουλτούρας με τον φακό της: ζωές μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, «επιδημία» των οπιούχων ουσιών, κρίση του HIV.

 

Οι φωτογραφίες της, όπως η ίδια λέει, είναι μια «επίκληση χρώματος, οσμής, ήχου και φυσικής παρουσίας, η πυκνότητα της ζωής».

 

Στο τελευταίο πρότζεκτ της ωστόσο, στρέφει τον φακό της πιο κοντά στο σπίτι. Η χωρίς τίτλο σειρά φωτογραφιών της αποτυπώνει την προσωπική ζωή της κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού. Όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες μέσα στο διαμέρισμά της και το θέμα των περισσότερων από αυτές είναι η φίλη και μούσα της, η συγγραφέας Thora Siemsen.

 

 

«Ήμουν πολύ τυχερή που η Thora ήρθε στη ζωή μου, όταν το έκανε. Εδώ και χρόνια, δεν είχα φωτογραφήσει ένα πρόσωπο. Με ενέπνεε περισσότερο ο ουρανός ή το να ανασκαλεύω το αρχείο μου με τις δεκάδες χιλιάδες σλάιντ για να φτιάξω νέα έργα» είχε, προσφάτως, εξομολογηθεί η Goldin.