Μια άλλη πλευρά της Μέριλιν Μονρό έρχεται στο φως σε λίγο καιρό. Ο εκδοτικός οίκος Farrar, Straus & Giroux ετοιμάζει ένα βιβλίο με τον τίτλο «Fragments», το οποίο θα εκδοθεί τον Οκτώβριο του 2010 και περιλαμβάνει σελίδες ημερολογίων, σημειώσεις και ποιήματα της Μέριλιν, τα οποία είχε κληρονομήσει η Αννα Στράσμπεργκ, χήρα του Λι Στράσμπεργκ, φίλου και δασκάλου της Μέριλιν.

Σύμφωνα με τον Γάλλο εκδότη Μπερνάρ Κομάν, η εντύπωση που δίνουν τα κείμενα της Μονρόε είναι ενός ευαίσθητου, εσωστρεφούς ατόμου. Τα κείμενα έχουν ταξινομηθεί με χρονολογική σειρά και συνοδεύονται από φωτογραφίες. Κάποιες από τις σημειώσεις χρονολογούνται από το 1943, αλλά οι περισσότερες γράφτηκαν ανάμεσα στο 1951 και το 1962.

Αν και η Μέριλιν δεν ρίχνει φως σε φήμες και σκάνδαλα στα οποία είχε υποτίθεται εμπλακεί, φανερώνουν ότι ανησυχούσε για τους ρόλους της «χαζής ξανθιάς» που της πρότειναν συνεχώς, τονίζει ο Κομάν. «Τα γραπτά της φωτίζουν τον χαρακτήρα της και της προσδίδουν μια πνευματικότητα που σχεδόν κανείς δεν υποπτευόταν ότι διαθέτει» προσθέτει.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr