Κρήτη: Πάνω από 5.000 επισκέπτες καθημερινά στην Κνωσό

Κρήτη: Πάνω από 5.000 επισκέπτες καθημερινά στην Κνωσό Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: pixabay.com
0

Περισσότεροι από 5.000 τουρίστες επισκέπτονται καθημερινά τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στην Κρήτη.

Η επισκεψιμότητα στον χώρο του ανακτόρου της Κνωσού βρίσκεται σε αναπάντεχα υψηλά επίπεδα, με τον Αρχιφύλακα του Ανακτόρου, Νίκο Παπαδάκη, να αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως μέσα στον Αύγουστο, ο αριθμός των επισκεπτών μπορεί να υπερβεί τις 200.000.

«Είναι προφανές ότι από την αρχή του Αυγούστου βλέπουμε μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών. Οι πωλήσεις εισιτηρίων ξεπερνούν τις πέντε χιλιάδες και αναμένουμε καθώς προχωράμε προς τα μέσα του Αυγούστου, αυτός ο αριθμός να ξεπεράσει τις έξι χιλιάδες», σημείωσε.

Το 2023, σύμφωνα με τα δεδομένα, συνολικά οι επισκέπτες της Κνωσού ανήλθαν σε 943.869. Ο Αύγουστος ήταν ο πιο δημοφιλής μήνας με 170.958 επισκέπτες, ακολουθούμενος από τον Ιούλιο με 152.989, τον Σεπτέμβριο με 135.409, και τους Ιούνιο και Μάιο με 123.300 και 112.199 επισκέπτες αντίστοιχα.

Φέτος, δεδομένου ότι κάθε μήνα οι επισκέπτες είναι περισσότερες, ο κ. Παπαδάκης υποστήριξε ότι το σύνολο μπορεί να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, ειδικά με τις εικόνες που διαφαίνονται από τους επισκέπτες που φτάνουν στο Ηράκλειο μέσω κρουαζιερόπλοιων, οι οποίοι επιλέγουν να επισκεφθούν κυρίως την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου κατά την παραμονή τους στο νησί.

«Εκτός από τον Ιούνιο που παρουσίασε πτώση σε σύγκριση με πέρυσι λόγω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2024 που κρατούσε κόσμο στη Γερμανία, όλοι οι άλλοι μήνες καταγράφουν αύξηση. Είναι μια καλύτερη χρονιά όσον αφορά την επισκεψιμότητα και θεωρώ ότι είναι εφικτό να ξεπεράσουμε το ένα εκατομμύριο πωλήσεις εισιτηρίων. Αν δεν ήταν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η Ολυμπιάδα, ίσως ο αριθμός αυτός να ήταν πολύ μεγαλύτερος», πρόσθεσε ο κ. Παπαδάκης, ο οποίος παρά την αυξημένη ζήτηση, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν μεγάλες αναμονές και ότι οι επισκέπτες περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για είσοδο.

«Είναι αλήθεια ότι η αναμονή δεν είναι μεγάλη, παρόλο που συχνά υπάρχουν ουρές», δήλωσε ο Νίκος Παπαδάκης.

Όσον αφορά την επισκεψιμότητα στην Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσού για το 2024, καταγράφηκαν 4.974 επισκέπτες τον Ιανουάριο, 8.220 τον Φεβρουάριο, 18.402 τον Μάρτιο, 90.178 τον Απρίλιο, 119.894 τον Μάιο, 119.001 τον Ιούνιο, και 165.168 τον Ιούλιο. Συνολικά μέχρι την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, οι επισκέπτες ανήλθαν σε 525.837.

«Η Κνωσός είναι η κορυφαία επιλογή για τους επισκέπτες που έρχονται στη χώρα μας για διακοπές. Οι περισσότεροι από αυτούς φεύγουν ενθουσιασμένοι και αρκετοί επιστρέφουν ξανά στην Κρήτη επιλέγοντας να επισκεφθούν την Κνωσό επανειλημμένα», συμπλήρωσε ο αρχιφύλακας της Κνωσού, Νίκος Παπαδάκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο gay πορνοστάρ François Sagat στις Κάννες, σε μια ταινία για έναν influencer που γίνεται στρέιτ

Πολιτισμός / Ο gay πορνοστάρ François Sagat στις Κάννες, σε μια ταινία για έναν influencer που γίνεται στρέιτ

Η γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων για ενηλίκους Jim Queen έκανε πρεμιέρα στις μεταμεσονύχτιες προβολές των Καννών, με τον François Sagat, εμβληματική μορφή του gay πορνό, να δανείζει τη φωνή του σε έναν από τους ήρωες.
THE LIFO TEAM
Myriam Boulos: Η φωτογράφος πίσω από τις εικόνες του Harry Styles μιλά για τη Βηρυτό, το σώμα και την επιθυμία

Πολιτισμός / Myriam Boulos: Η φωτογράφος πίσω από τις εικόνες του Harry Styles μιλά για τη Βηρυτό, το σώμα και την επιθυμία

Σε νέο cover story του Dazed MENA, η Myriam Boulos μιλά για τις εικόνες που έκανε για τον Harry Styles, τη Βηρυτό, τη μόδα ως αυτοπροσδιορισμό και την επιθυμία ως μορφή αντίστασης.
THE LIFO TEAM
Ο άνθρωπος που σχεδίαζε για εκατομμύρια τώρα προσπαθεί να σχεδιάσει τη δική του ζωή

Πολιτισμός / Eugene Whang: Ο άνθρωπος πίσω από το iPhone και τα AirPods προσπαθεί τώρα να σχεδιάσει τη δική του ζωή

Ο Eugene Whang πέρασε πάνω από 20 χρόνια στην ομάδα design της Apple. Σε νέα του συνέντευξη, μιλά για τη ζωή μετά τα iPhone και τα AirPods, το σπίτι του με τον συζυγό του John Pawson και τον χρόνο ως την απόλυτη πολυτέλεια.
THE LIFO TEAM
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Μια νέα έκθεση για το μυκηναϊκό βασίλειο του Νέστορα

Πολιτισμός / Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Μια νέα έκθεση για το μυκηναϊκό βασίλειο του Νέστορα

Μέσα από σημαντικά ευρήματα και σπάνια εκθέματα, η έκθεση «Η Πύλος του Νέστορα. Ένα μυκηναϊκό βασίλειο αποκαλύπτεται» γνωρίζει στο κοινό τον κόσμο της μυκηναϊκής Μεσσηνίας και την εξέλιξη του βασιλείου που είχε κέντρο το Ανάκτορο στον Άνω Εγκλιανό.
THE LIFO TEAM
Ο Joe Bloom έβαλε ένα κόκκινο τηλέφωνο σε μια γέφυρα και έκανε το internet να ακούσει ιστορίες

Πολιτισμός / Ο Joe Bloom έβαλε ένα κόκκινο τηλέφωνο σε μια γέφυρα και έκανε το internet να ακούσει ιστορίες

Το A View from a Bridge του Joe Bloom ξεκίνησε το 2024 με ένα κόκκινο τηλέφωνο, μια γέφυρα και ανθρώπους που μιλούν από απόσταση. Σε νέα του συνέντευξη ο δημιουργός του εξηγεί πώς ένα απλό format έγινε αντίδοτο στη γρήγορη αφήγηση των social media.
THE LIFO TEAM
Queer νέοι της Πόλης του Μεξικού φωτογραφίζονται σαν άγιοι, πολεμιστές και μυθικά πουλιά

Πολιτισμός / Queer νέοι της Πόλης του Μεξικού φωτογραφίζονται σαν άγιοι, πολεμιστές και μυθικά πουλιά

Το Birds of Mexico City του Pieter Henket μετατρέπει queer νέους της μεξικανικής πρωτεύουσας σε τελετουργικές μορφές ανάμεσα στη lucha libre, τη θρησκευτική εικονογραφία, τη μόδα και την ελευθερία.
THE LIFO TEAM
Πέδρο Πασκάλ, Μάθιου ΜακΚόναχι, Όστιν Μπάτλερ στο νέο γουέστερν του Παρκ Τσαν-γουκ

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Μάθιου ΜακΚόναχι, Όστιν Μπάτλερ στο νέο γουέστερν του Παρκ Τσαν-γουκ

Το The Brigands of Rattlecreek περνά στη Warner Bros. Clockwork, το νέο specialty label της Warner, και φέρνει τον δημιουργό του Oldboy στην αμερικανική Άγρια Δύση με ένα καστ που μοιάζει σχεδόν εξωφρενικό.
THE LIFO TEAM
Η Σερ θυμήθηκε τη σκληρή απόρριψη του Μάικ Νίκολς: «Δεν είσαι ο σωστός τύπος γυναίκας»

Πολιτισμός / Η Σερ θυμήθηκε τη σκληρή απόρριψη του Μάικ Νίκολς: «Δεν είσαι ο σωστός τύπος γυναίκας»

Πριν καθιερωθεί ως ηθοποιός, η Σερ ζήτησε από τον Μάικ Νίκολς να περάσει από οντισιόν. Εκείνος δεν τη δοκίμασε καν. Λίγα χρόνια αργότερα, θα τη σκηνοθετούσε στο Silkwood, στον ρόλο που της έφερε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ.
THE LIFO TEAM
You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Πολιτισμός / You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Ο σεναριογράφος του Ταξιτζή δοκίμασε μια ψηφιακή σύντροφο για να καταλάβει, όπως έγραψε, την αλληλεπίδραση ανδρών και γυναικών «μέσα στο matrix». Όταν όμως άρχισε να πιέζει τα όρια του προγράμματος, η AI φίλη του τον εγκατέλειψε.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΚΟΣ ΑΣΧΗΜΟΣ

Πολιτισμός / «Δεν είχαμε ιδέα»: Το κανόνι από τον «Καλό, τον Κακό και τον Άσχημο» βρέθηκε σε μουσείο της Ισπανίας

Πρόκειται για το κανόνι που χρησιμοποιείται σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας, όταν ο χαρακτήρας του Κλιντ Ίστγουντ ανάβει ατάραχος το φυτίλι με το πούρο του για να σταματήσει τον Τούκο (Ίλαϊ Γουάλακ)
THE LIFO TEAM
Ο Ράμι Μάλεκ για το Όσκαρ του: «Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ξέρουν πώς είναι να νιώθεις μετανάστης»

Πολιτισμός / Ράμι Μάλεκ: «Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ξέρουν πώς είναι να νιώθεις μετανάστης»

Λίγο πριν την πρεμιέρα του The Man I Love του Άιρα Σακς στις Κάννες, ο Ράμι Μάλεκ μίλησε για τη νέα του ταινία, την αιγυπτιακή του καταγωγή και το βάρος του να γίνει ο πρώτος ηθοποιός αιγυπτιακής καταγωγής που κέρδισε Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.
THE LIFO TEAM
Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν λύγισε στις Κάννες μιλώντας για τη στιγμή που «πέθανε για 25 λεπτά»

Πολιτισμός / Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν λύγισε στις Κάννες μιλώντας για τη στιγμή που «πέθανε για 25 λεπτά»

Στη συνέντευξη Τύπου για το Her Private Hell, ο Δανός σκηνοθέτης μίλησε συγκινημένος για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που, όπως είπε, του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία και τον έκανε να επιστρέψει στο σινεμά.
THE LIFO TEAM