Βρετανία: Αντιδράσεις για την περιοδεία του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον με τρένο

Βρετανία: Αντιδράσεις για την περιοδεία του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον με τρένο Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον αποφάσισαν να κάνουν περιοδεία στη Βρετανία με τρένο, για να ευχαριστήσουν τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, αλλά το ταξίδι τους προκάλεσε αντιδράσεις.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον αν και απέφυγε να τους επικρίνει ανοιχτά, άφησε να εννοηθεί ότι η επίσκεψη έγινε παρότι τους ενημέρωσαν για τους περιορισμούς. Από την άλλη, ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας, Vaughan Gething δήλωσε πως θα προτιμούσε να μην κάνει κανείς «περιττές επισκέψεις» ενώ η περιοχή δίνει μάχη με τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού.

Ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ αποφάσισαν να κάνουν τριήμερη περιοδεία στη Βρετανία με το βασιλικό τρένο, προκειμένου να ευχαριστήσουν τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής για τη συνεισφορά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πηγές από το παλάτι ανέφεραν ότι οι επισκέψεις προγραμματίστηκαν έπειτα από διαβούλευση με τη βρετανική κυβέρνηση, όπως και εκείνη της Σκωτίας και της Ουαλίας. Το ταξίδι τους έχει χαρακτηριστεί επίσκεψη εργασίας, οπότε εξαιρείται των περιορισμών.


Πάντως, το θέμα προκάλεσε κάποια σύγχυση στην Ντάουνινγκ Στριτ. Όταν ρωτήθηκε για την περιοδεία, εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε αρχικά ότι πρόκειται για «ζήτημα του παλατιού» και συμπλήρωσε ότι έχουν οριστεί ξεκάθαρα οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες. Σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει πως η Ντάουνινγκ Στριτ αρνείται να στηρίξει την περιοδεία ως ταξίδι εργασίας, ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι είναι αποκλειστικά ζήτημα του παλατιού.

Όμως, λίγη ώρα αργότερα, ανακοίνωση που εκδόθηκε εξέφραζε την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης. Αυτή ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «είναι ενθουσιασμένος με τη θερμή υποδοχή που είχαν ο δούκας και η δούκισσας του Κέμπριτζ, στην εξαιρετικά πολύτιμη περιοδεία με τρένο στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία». Αυτή η περιοδεία, συνέχιζε η ανακοίνωση, είναι μια καλοδεχούμενη τόνωση του ηθικού των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή.

Η Στέρτζον δεν εξέφρασε τον ίδιο ενθουσιασμό. Όταν ρωτήθηκε τη Δευτέρα, είπε ότι η κυβέρνηση της Σκωτίας, όταν έγινε η συζήτηση για το σχεδιαζόμενο ταξίδι, βεβαιώθηκε ότι το παλάτι γνωρίζει τους περιορισμούς που ισχύουν στην περιοχή.

Σε ερώτηση για το αν αυτό σήμαινε πως η Στέρτζον πιστεύει ότι το ζεύγος δεν έπρεπε να επισκεφθεί τη Σκωτία, πηγές της τοπικής κυβέρνησης απάντησαν: «Δεν πρόκειται να τους πούμε ότι δεν μπορούν να έρθουν στη Σκωτία». Αργότερα, η κυβέρνηση με ανακοίνωση καλωσόρισε τη στήριξη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον στο σύστημα υγείας της Σκωτίας.


Από την άλλη, ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας δήλωσε ότι θα προτιμούσε να μην κάνει κανείς περιττές επισκέψεις. Όταν ρωτήθηκε αν πρέπει να κάνουν τελικά την περιοδεία, ο Gething απάντησε:

«Δεν ενοχλούμαι ούτε ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα, γιατί δεν πιστεύω ότι αυτό θα είναι μια δικαιολογία για να πουν οι άνθρωποι "θα συμπεριφερθώ διαφορετικά και θα ενεργήσω σαν αυτό το κακό που βλέπουμε μπροστά μας δεν συμβαίνει"».

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM
Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM