Βρετανία: Αντιδράσεις για την περιοδεία του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον με τρένο

Βρετανία: Αντιδράσεις για την περιοδεία του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον με τρένο Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον αποφάσισαν να κάνουν περιοδεία στη Βρετανία με τρένο, για να ευχαριστήσουν τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, αλλά το ταξίδι τους προκάλεσε αντιδράσεις.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον αν και απέφυγε να τους επικρίνει ανοιχτά, άφησε να εννοηθεί ότι η επίσκεψη έγινε παρότι τους ενημέρωσαν για τους περιορισμούς. Από την άλλη, ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας, Vaughan Gething δήλωσε πως θα προτιμούσε να μην κάνει κανείς «περιττές επισκέψεις» ενώ η περιοχή δίνει μάχη με τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού.

Ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ αποφάσισαν να κάνουν τριήμερη περιοδεία στη Βρετανία με το βασιλικό τρένο, προκειμένου να ευχαριστήσουν τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής για τη συνεισφορά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πηγές από το παλάτι ανέφεραν ότι οι επισκέψεις προγραμματίστηκαν έπειτα από διαβούλευση με τη βρετανική κυβέρνηση, όπως και εκείνη της Σκωτίας και της Ουαλίας. Το ταξίδι τους έχει χαρακτηριστεί επίσκεψη εργασίας, οπότε εξαιρείται των περιορισμών.


Πάντως, το θέμα προκάλεσε κάποια σύγχυση στην Ντάουνινγκ Στριτ. Όταν ρωτήθηκε για την περιοδεία, εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε αρχικά ότι πρόκειται για «ζήτημα του παλατιού» και συμπλήρωσε ότι έχουν οριστεί ξεκάθαρα οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες. Σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει πως η Ντάουνινγκ Στριτ αρνείται να στηρίξει την περιοδεία ως ταξίδι εργασίας, ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι είναι αποκλειστικά ζήτημα του παλατιού.

Όμως, λίγη ώρα αργότερα, ανακοίνωση που εκδόθηκε εξέφραζε την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης. Αυτή ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «είναι ενθουσιασμένος με τη θερμή υποδοχή που είχαν ο δούκας και η δούκισσας του Κέμπριτζ, στην εξαιρετικά πολύτιμη περιοδεία με τρένο στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία». Αυτή η περιοδεία, συνέχιζε η ανακοίνωση, είναι μια καλοδεχούμενη τόνωση του ηθικού των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή.

Η Στέρτζον δεν εξέφρασε τον ίδιο ενθουσιασμό. Όταν ρωτήθηκε τη Δευτέρα, είπε ότι η κυβέρνηση της Σκωτίας, όταν έγινε η συζήτηση για το σχεδιαζόμενο ταξίδι, βεβαιώθηκε ότι το παλάτι γνωρίζει τους περιορισμούς που ισχύουν στην περιοχή.

Σε ερώτηση για το αν αυτό σήμαινε πως η Στέρτζον πιστεύει ότι το ζεύγος δεν έπρεπε να επισκεφθεί τη Σκωτία, πηγές της τοπικής κυβέρνησης απάντησαν: «Δεν πρόκειται να τους πούμε ότι δεν μπορούν να έρθουν στη Σκωτία». Αργότερα, η κυβέρνηση με ανακοίνωση καλωσόρισε τη στήριξη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον στο σύστημα υγείας της Σκωτίας.


Από την άλλη, ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας δήλωσε ότι θα προτιμούσε να μην κάνει κανείς περιττές επισκέψεις. Όταν ρωτήθηκε αν πρέπει να κάνουν τελικά την περιοδεία, ο Gething απάντησε:

«Δεν ενοχλούμαι ούτε ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα, γιατί δεν πιστεύω ότι αυτό θα είναι μια δικαιολογία για να πουν οι άνθρωποι "θα συμπεριφερθώ διαφορετικά και θα ενεργήσω σαν αυτό το κακό που βλέπουμε μπροστά μας δεν συμβαίνει"».

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιακή ανακάλυψη στην Πομπηία: Γιατρός αναγνωρίστηκε από τα εργαλεία του

Πολιτισμός / Εντυπωσιακή ανακάλυψη στην Πομπηία: Γιατρός αναγνωρίστηκε από τα εργαλεία του

Νέα εξέταση σε εκμαγείο θύματος της έκρηξης του Βεζούβιου αποκάλυψε ευρήματα που βοήθησαν τους αρχαιολόγους να ταυτοποιήσουν το επάγγελμά του, σχεδόν 2.000 χρόνια μετά τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
Πότε οι γυναίκες έπαψαν να θεωρούνται το πιο σεξουαλικό φύλο;

Πολιτισμός / Οι αρχαίοι πίστευαν ότι οι γυναίκες ήταν πιο ακόρεστες σεξουαλικά από τους άνδρες

Η ιστορικός Jean Menzies γράφει για τη γυναικεία επιθυμία στην αρχαιότητα: από την «περιπλανώμενη μήτρα» και τη Σαπφώ μέχρι την Πομπηία, τα αρχαία sex toys και τη σημερινή σεξουαλική ύφεση.
THE LIFO TEAM
Πέθανε η Βάλι Εξπορτ, η καλλιτέχνιδα που έκανε το σώμα της σινεμά, όπλο και φεμινιστικό μανιφέστο

Πολιτισμός / Πέθανε η Βάλι Εξπορτ, η καλλιτέχνιδα που έκανε το σώμα της σινεμά, όπλο και φεμινιστικό μανιφέστο

Η Βάλι Εξπορτ πέθανε στη Βιέννη σε ηλικία 85 ετών. Με έργα όπως το Tapp und Tastkino και το Genital Panic, άλλαξε ριζικά τη φεμινιστική performance και το βλέμμα πάνω στο γυναικείο σώμα.
THE LIFO TEAM
Για ποιον ρόλο πήρε 27 κιλά ο Ράιαν Γκόσλινγκ και τελικά δεν τον έπαιξε ποτέ;

Πολιτισμός / Για ποιον ρόλο πήρε 27 κιλά ο Ράιαν Γκόσλινγκ και τελικά δεν τον έπαιξε ποτέ;

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ είχε αλλάξει εντυπωσιακά το σώμα του για έναν ρόλο που τελικά δεν έπαιξε ποτέ. Χρόνια αργότερα, ο Πίτερ Τζάκσον εξήγησε στις Κάννες τι είχε συμβεί πίσω από την αντικατάστασή του.
THE LIFO TEAM
Ο Ίαν ΜακΚέλεν επιστρέφει ως Βασιλιάς Ληρ μετά την πτώση του από τη σκηνή

Πολιτισμός / Ο Ίαν ΜακΚέλεν επιστρέφει ως Βασιλιάς Ληρ μετά την πτώση του από τη σκηνή

Ο Ίαν ΜακΚέλεν θα ενσαρκώσει ξανά τον Βασιλιά Ληρ, στον πρώτο μεγάλο θεατρικό του ρόλο μετά το ατύχημα του 2024, όταν έπεσε από τη σκηνή κατά τη διάρκεια παράστασης στο Γουέστ Εντ.
THE LIFO TEAM
Ο Πίτερ Τζάκσον αποκάλυψε στις Κάννες πώς ο Στίβεν Κόλμπερτ βρέθηκε να γράφει νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Πολιτισμός / Ο Πίτερ Τζάκσον αποκάλυψε στις Κάννες πώς ο Στίβεν Κόλμπερτ βρέθηκε να γράφει τη νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο Στίβεν Κόλμπερτ είχε προτείνει στον Πίτερ Τζάκσον μια ιδέα για νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών πριν ανακοινωθεί το τέλος του Late Show.
THE LIFO TEAM