Βρετανία: Αντιδράσεις για την περιοδεία του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον με τρένο

Βρετανία: Αντιδράσεις για την περιοδεία του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον με τρένο Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον αποφάσισαν να κάνουν περιοδεία στη Βρετανία με τρένο, για να ευχαριστήσουν τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, αλλά το ταξίδι τους προκάλεσε αντιδράσεις.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον αν και απέφυγε να τους επικρίνει ανοιχτά, άφησε να εννοηθεί ότι η επίσκεψη έγινε παρότι τους ενημέρωσαν για τους περιορισμούς. Από την άλλη, ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας, Vaughan Gething δήλωσε πως θα προτιμούσε να μην κάνει κανείς «περιττές επισκέψεις» ενώ η περιοχή δίνει μάχη με τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού.

Ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ αποφάσισαν να κάνουν τριήμερη περιοδεία στη Βρετανία με το βασιλικό τρένο, προκειμένου να ευχαριστήσουν τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής για τη συνεισφορά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πηγές από το παλάτι ανέφεραν ότι οι επισκέψεις προγραμματίστηκαν έπειτα από διαβούλευση με τη βρετανική κυβέρνηση, όπως και εκείνη της Σκωτίας και της Ουαλίας. Το ταξίδι τους έχει χαρακτηριστεί επίσκεψη εργασίας, οπότε εξαιρείται των περιορισμών.


Πάντως, το θέμα προκάλεσε κάποια σύγχυση στην Ντάουνινγκ Στριτ. Όταν ρωτήθηκε για την περιοδεία, εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε αρχικά ότι πρόκειται για «ζήτημα του παλατιού» και συμπλήρωσε ότι έχουν οριστεί ξεκάθαρα οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες. Σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει πως η Ντάουνινγκ Στριτ αρνείται να στηρίξει την περιοδεία ως ταξίδι εργασίας, ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι είναι αποκλειστικά ζήτημα του παλατιού.

Όμως, λίγη ώρα αργότερα, ανακοίνωση που εκδόθηκε εξέφραζε την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης. Αυτή ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «είναι ενθουσιασμένος με τη θερμή υποδοχή που είχαν ο δούκας και η δούκισσας του Κέμπριτζ, στην εξαιρετικά πολύτιμη περιοδεία με τρένο στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία». Αυτή η περιοδεία, συνέχιζε η ανακοίνωση, είναι μια καλοδεχούμενη τόνωση του ηθικού των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή.

Η Στέρτζον δεν εξέφρασε τον ίδιο ενθουσιασμό. Όταν ρωτήθηκε τη Δευτέρα, είπε ότι η κυβέρνηση της Σκωτίας, όταν έγινε η συζήτηση για το σχεδιαζόμενο ταξίδι, βεβαιώθηκε ότι το παλάτι γνωρίζει τους περιορισμούς που ισχύουν στην περιοχή.

Σε ερώτηση για το αν αυτό σήμαινε πως η Στέρτζον πιστεύει ότι το ζεύγος δεν έπρεπε να επισκεφθεί τη Σκωτία, πηγές της τοπικής κυβέρνησης απάντησαν: «Δεν πρόκειται να τους πούμε ότι δεν μπορούν να έρθουν στη Σκωτία». Αργότερα, η κυβέρνηση με ανακοίνωση καλωσόρισε τη στήριξη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον στο σύστημα υγείας της Σκωτίας.


Από την άλλη, ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας δήλωσε ότι θα προτιμούσε να μην κάνει κανείς περιττές επισκέψεις. Όταν ρωτήθηκε αν πρέπει να κάνουν τελικά την περιοδεία, ο Gething απάντησε:

«Δεν ενοχλούμαι ούτε ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα, γιατί δεν πιστεύω ότι αυτό θα είναι μια δικαιολογία για να πουν οι άνθρωποι "θα συμπεριφερθώ διαφορετικά και θα ενεργήσω σαν αυτό το κακό που βλέπουμε μπροστά μας δεν συμβαίνει"».

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Η Σουηδέζα ηθοποιός, θα αποσυρθεί σε ηλικία μόλις 36 χρόνων από το σινεμά, όταν βρισκόταν στην κορυφή, ζώντας τα υπόλοιπα 49 χρόνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τροφοδοτώντας μία ασυγκράτητη μυθολογία γύρω από την προσωπικότητά της, με φήμες, ιστορίες, πληροφορίες, για τη ζωή της, τους πολυάριθμους έρωτές της, την αθεράπευτη προσμονή μίας επιστροφής της στα πλατό
LIFO NEWSROOM
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του με Argerich, Κουρεντζή, Nagano και Gheorghiu 

Πολιτισμός / Argerich, Κουρεντζής, Nagano, Gheorghiu: Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του

Ο οργανισμός που άλλαξε τον πολιτιστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται στην πιο εξωστρεφή φάση του και υποδέχεται τη νέα σεζόν με ένα πρόγραμμα γεμάτο σημαντικές διεθνείς συμμετοχές.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Πολιτισμός / Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι ο σχεδιαστής εργαζόταν «μέχρι το τέλος» πάνω στις νέες γραμμές Emporio Armani και Giorgio Armani, αλλά και σε μια μεγάλη έκθεση για τα 50 χρόνια του οίκου
LIFO NEWSROOM
Τζόρτζιο Αρμάνι: Στη μεγάλη οθόνη η ζωή του «βασιλιά της μόδας»

Πολιτισμός / Τζόρτζιο Αρμάνι: Η ζωή του «βασιλιά της μόδας» μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί αν η φιλόδοξη παραγωγή θα εστιάσει μόνο στην επαγγελματική πορεία του σχεδιαστή στις πασαρέλες και το κόκκινο χαλί ή αν θα συμπεριλάβει και την προσωπική του ζωή
LIFO NEWSROOM
Τρίερ, Στίβεν Κινγκ και Ανιές Βαρντά από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τρίερ, Στίβεν Κινγκ και Ανιές Βαρντά από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα ταινία του δημιουργού του «Worst Person in the World», ακόμα μια διασκευή Στίβεν Κινγκ, το φεμινιστικό «Vagabond» της γιαγιάς της νουβέλ βαγκ και η επιστροφή του «Toy Story» με αφορμή την 30η επέτειο από την πρεμιέρα του ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ