Καρλ Λάγκερφελντ: Για 4,7 εκατ. ευρώ δημοπρατήθηκε η έπαυλή του στη Γαλλία

Καρλ Λάγκερφελντ: Για 4,7 εκατ. ευρώ δημοπρατήθηκε η έπαυλή του στη Γαλλία Facebook Twitter
Καρλ Λάγκερφελντ / Φωτογραφία: Getty Images
0

Μία νεοκλασική έπαυλη του 19ου αιώνα, που ανήκε στον εμβληματικό σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ, πωλήθηκε πριν από λίγες ημέρες μέσω δημοπρασίας έναντι 4,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για το Pavillon de Voisins, μια αρχοντική κατοικία 10 μίλια δυτικά του Παρισιού, στο Louveciennes, την οποία ο Λάγκερφελντ απέκτησε το 2010 και ανακαίνισε πλήρως. Το ακίνητο εκτείνεται σε οικόπεδο πέντε στρεμμάτων και περιλαμβάνει τρεις ανεξάρτητες κατοικίες, πισίνα και γήπεδο τένις.

Η έπαυλη περιβάλλεται από δέντρα και υψηλούς φράκτες, προσφέροντας «απόλυτη ιδιωτικότητα και διακριτικότητα», σύμφωνα με τον Jérôme Cauro, εκπρόσωπο της εταιρείας Arias που ανέλαβε την πώληση.

Ο ίδιος ο σχεδιαστής είχε διαμορφώσει μεγάλο μέρος του πρώτου ορόφου ως προσωπικό του στούντιο, ενώ στο ισόγειο είχε δημιουργήσει πιστό αντίγραφο του παιδικού του δωματίου από το πατρικό του σπίτι στο Αμβούργο.

«Τα έδωσε όλα σε αυτό το τελευταίο σπίτι. Το αγαπούσε πραγματικά», είχε δηλώσει η στενή του συνεργάτις και μούσα, Amanda Harlech, στη Vogue το 2021.

Η ιδιοκτησία έχει μακρά ιστορία, καθώς κατά το πρώτο μισό του 19ου αιώνα ανήκε σε μέλη της οικογένειας Rothschild και στη συνέχεια πέρασε στα χέρια του Γάλλου ποιητή Leconte de Lisle. Ο Λάγκερφελντ φέρεται να επένδυσε σημαντικά ποσά για την πλήρη ανακαίνιση της κατοικίας. «Δεν γνωρίζουμε το ακριβές ύψος της επένδυσης, αλλά υπολογίζεται ότι πλησίασε την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας», ανέφερε ο Arno Felber, επίσης εκπρόσωπος της Arias.

Παρά τον εντυπωσιακό χαρακτήρα της έπαυλης, ο σχεδιαστής φέρεται να διανυκτέρευσε εκεί μόλις μία φορά. Όπως επισημαίνει το Fashion Network, το αρχοντικό λειτουργούσε κυρίως ως ήσυχο καταφύγιο για ξεκούραση, μελέτη και φιλοξενία εκλεκτών προσκεκλημένων.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε με την παραδοσιακή γαλλική μέθοδο «της φλόγας του κεριού», μια πρακτική που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τη χρήση δύο μικρών κεριών, τα οποία καίγονται διαδοχικά για περίπου 15 δευτερόλεπτα το καθένα – μόλις σβήσει και το δεύτερο, η πώληση οριστικοποιείται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα 93 της, η Τζόαν Σεμέλ ζωγραφίζει ακόμη το γυμνό σώμα της χωρίς καμία ντροπή

Πολιτισμός / Δεν ήθελα ιδανικό σώμα, ήθελα αληθινό: Η Τζόαν Σεμέλ στα 93 της

Η αμερικανίδα ζωγράφος Τζόαν Σεμέλ, που σόκαρε τον κόσμο της τέχνης τη δεκαετία του 1970 ζωγραφίζοντας το δικό της γυμνό σώμα, επιστρέφει φέτος στο προσκήνιο με τη νέα έκθεση Continuities σε Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα τιμάται με μεγάλη αναδρομική στο Jewish Museum.
THE LIFO TEAM
Το Βατικανό πάει στη Βενετία με FKA twigs, Μπράιαν Ίνο και μια ηχητική προσευχή

Πολιτισμός / Το Βατικανό πάει στη Βενετία με FKA twigs, Μπράιαν Ίνο και μια ηχητική προσευχή

Το Βατικανό ανακοίνωσε το περίπτερό του για τη Μπιενάλε της Βενετίας 2026, με την FKA twigs, τον Μπράιαν Ίνο, την Πάτι Σμιθ, τον Τζιμ Τζάρμους και άλλους καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε ένα ηχητικό εγχείρημα εμπνευσμένο από τη ζωή και την κληρονομιά της Χίλντεγκαρντ του Μπίνγκεν
THE LIFO TEAM
Η δύναμη της αγάπης: όταν πέφτει η νύχτα, το queer Βουκουρέστι φτιάχνει τους δικούς του χώρους

Πολιτισμός / Όταν πέφτει η νύχτα, το queer Βουκουρέστι φτιάχνει τους δικούς του χώρους

Το Waves Penetrate Me Fiercely, το νέο μικρού μήκους φιλμ του τρανς δημιουργού Geo Aghinea, χαρτογραφεί μια queer νυχτερινή ζωή που απλώνεται σε εγκαταλειμμένα κτίρια, διαμερίσματα και αυτοσχέδιους χώρους στο Βουκουρέστι.
THE LIFO TEAM
ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ

Πολιτισμός / Τιτανικός: Η ιστορία του πιο διάσημου ναυαγίου που έγινε σαν σήμερα το 1912

Το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού ξεκίνησε σαν μια θριαμβευτική στιγμή της ναυπηγικής ιστορίας και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα κατέληγε σε μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες όλων των εποχών
THE LIFO TEAM
Ο Μάικλ Ρόζεν κέρδισε το διεθνές βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Πολιτισμός / Ο συγγραφέας Μάικλ Ρόζεν κέρδισε το διεθνές βραβείο παιδικού βιβλίου, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Ο Μάικλ Ρόζεν είναι ο νικητής του Hans Christian Andersen Award 2026 στην κατηγορία συγγραφής, της υψηλότερης διεθνούς διάκρισης για δημιουργούς παιδικών βιβλίων που απονέμει η IBBY. Η ανακοίνωση έγινε στη Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια.
THE LIFO TEAM
Το σπίτι που χάθηκε στις φωτιές γίνεται η νέα παράσταση του Μπίλι Κρίσταλ

Πολιτισμός / Το σπίτι που χάθηκε στις φωτιές γίνεται η νέα παράσταση του Μπίλι Κρίσταλ

Ο Μπίλι Κρίσταλ επιστρέφει το φθινόπωρο στο Broadway με το 860, μια νέα σόλο παράσταση εμπνευσμένη από το σπίτι όπου έζησε με την οικογένειά του για 46 χρόνια και που χάθηκε στις φωτιές του Παλισέιντς το 2025
THE LIFO TEAM
«Όποτε θελήσεις να κάνουμε έρωτα, απλώς πες το»: Η ιστορία αγάπης του Πίτερ Χούτζαρ και του Πολ Θεκ

Πολιτισμός / «Όποτε θελήσεις να κάνουμε έρωτα, απλώς πες το»: Η ιστορία αγάπης του Πίτερ Χούτζαρ και του Πολ Θεκ

Η νέα διπλή βιογραφία του Andrew Durbin φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον φωτογράφο Πίτερ Χούτζαρ και τον καλλιτέχνη Πολ Θεκ, δύο μορφές της νεοϋρκέζικης πρωτοπορίας που έζησαν, δημιούργησαν και αγάπησαν στη σκιά μιας εποχής που διαλύθηκε από το AIDS.
THE LIFO TEAM
Στο Coachella η Σαμπρίνα ανέβηκε για να γίνει μύθος και ο Μπίμπερ για να μείνει μόνος με το όνομά του

Πολιτισμός / Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ και ο Τζάστιν Μπίμπερ έδειξαν στο Coachella δύο πρόσωπα της ποπ

Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ πήγε στο Coachella για να φτιάξει τον μύθο της. Ο Τζάστιν Μπίμπερ ανέβηκε στη σκηνή σχεδόν μόνο με το παρελθόν του. Κι έτσι, μέσα σε δύο νύχτες, το φεστιβάλ έδειξε δύο διαφορετικές ηλικίες της ποπ.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Γιατί η Νίνα Σιμόν ακούγεται ακόμη σαν απειλή

Πολιτισμός / Γιατί η Νίνα Σιμόν ακούγεται ακόμη σαν απειλή

Με αφορμή την 60ή επέτειο του I Put a Spell on You και τις νέες κυκλοφορίες που ξαναφέρνουν τη Νίνα Σιμόν στο προσκήνιο, αξίζει να θυμηθούμε ότι δεν ήταν απλώς μια μεγάλη φωνή της τζαζ, της σόουλ ή του τραγουδιού διαμαρτυρίας. Ηταν η καλλιτέχνις που έκανε την αλήθεια να ακούγεται πιο επικίνδυνη από κάθε πόζα, και γι' αυτό η παρουσία της παραμένει ανήσυχα ζωντανή.
THE LIFO TEAM
Γιατί η ομορφιά χρειάζεται πάντα έναν «άσχημο» για να υπάρξει;

Πολιτισμός / Γιατί η ομορφιά χρειάζεται πάντα έναν «άσχημο» για να υπάρξει;

Η έκθεση Bellezza e Bruttezza στο Bozar των Βρυξελλών, που παρουσιάζεται έως τις 14 Ιουνίου, δείχνει ότι η δυτική ιδέα του ωραίου δεν γεννήθηκε μόνη της. Χτίστηκε απέναντι στο γήρας, τη γελοιότητα, την παραμόρφωση και το σώμα που θεωρήθηκε «λάθος». Κι έτσι μια μεγάλη έκθεση για την Αναγέννηση μιλά τελικά και για το βλέμμα που κουβαλάμε ακόμη.
THE LIFO TEAM
Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Πολιτισμός / Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ αποκάλυψε ότι δουλεύει πάνω σε νέο μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα από το Λούβρο, τη διάσημη υπόθεση που μετέτρεψε τον πίνακα σε παγκόσμιο φαινόμενο
THE LIFO TEAM