Και η Κate Beckinsale εναντίον του Weinstein - Τι συνέβη όταν ήταν μόλις 17 ετών και τον συνάντησε σ' ένα ξενοδοχείο

Και η Κate Beckinsale εναντίον του Weinstein - Τι συνέβη όταν ήταν μόλις 17 ετών και τον συνάντησε σ' ένα ξενοδοχείο Facebook Twitter
0

Η Κate Beckinsale έρχεται να προστεθεί στις λίστα με διάσημες ηθοποιούς που αποκάλυψαν επιθέσεις, παρενοχλήσεις και χυδαίες συμπεριφορές στην συναναστροφή τους με τον Harvey Weinstein, ο οποίος  πλέον κατηγορείται τώρα για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από πάνω από 30 γυναίκες.

Η Beckinsale έγραψε στο Instagram ότι ο Weinstein προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί όταν εκείνη ήταν μόλις 17 ετών, και πιστεύει πως η απόρριψή της έβλαψε την καριέρα της.

«Κλήθηκα να συναντήσω τον Harvey Weinstein στο ξενοδοχείο Savoy όταν ήμουν 17 ετών», έγραψε. «Υπέθεσα ότι θα ήταν σε μια αίθουσα συνεδριάσεων. Όταν έφτασα, η υποδοχή μου είπε να πάω στο δωμάτιό του. Άνοιξε την πόρτα φορώντας μόνο το μπουρνούζι του. Ήμουν απίστευτα αφελής και νέα και δεν μου πέρασε από το μυαλό πως αυτός ο διόλου ελκυστικός άνθρωπος θα περίμενε να έχω κάποιο σεξουαλικό ενδιαφέρον γι 'αυτόν. Αφότου απέρριψα το ποτό και του είπα ότι έχω σχολείο το πρωί έφυγα, ανήσυχη αλλά αλώβητη», αναφέρει η ηθοποιός.

Λίγα χρόνια αργότερα ο Weinstein την ρώτησε αν είχε «δοκιμάσει οτιδήποτε» μαζί της σε εκείνη την πρώτη συνάντηση. «Συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί αν μου είχε επιτεθεί ή όχι», πρόσθεσε η Beckinsale.

«Είχα όρια και μέσα στα επόμενα χρόνια αρνήθηκα αρκετές από τις επαγγελματικές προτάσεις του, κάτι που κάποιες φορές κατέληγε με τον ίδιο να με βρίζει στο τηλέφωνο και να φωνάζει» αναφέρει η ηθοποιός.

«Θα ήθελα να επικροτήσω τις γυναίκες που έχουν βγει μπροστά να μιλήσουν και να υποσχεθώ ότι μπορούμε από αυτό να δημιουργήσουμε ένα νέο παράδειγμα όπου οι παραγωγοί, οι σκηνοθέτες, τα στελέχη και οι βοηθοί και όλοι όσοι στο παρελθόν έχουν πει "Έτσι είναι ο Harvey" θα συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς μπορούμε να επηρεάσουμε την πραγματική αλλαγή» αναφέρει η ηθοποιός σε άλλο σημείο της επιστολής της.

Η Beckinsale καταλήγει λέγοντας «Ας σταματήσουμε να επιτρέψουμε στις νεαρές γυναίκες μας να είναι βορά στις σεξουαλικές ορέξεις κάποιων και ας θυμηθούμε ότι ο Harvey είναι έμβλημα ενός συστήματος που είναι αρρωστημένο και ότι πρέπει να κάνουμε δουλειά».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολοσσαίο: Τούνελ 2.000 ετών που χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά οι αυτοκράτορες, ανοίγει για το κοινό

Πολιτισμός / Κολοσσαίο: Τούνελ 2.000 ετών που χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά οι αυτοκράτορες, ανοίγει για το κοινό

Γνωστό ως «Διάδρομος του Κόμμοδου», το τούνελ μήκους 55 μέτρων κατασκευάστηκε κάτω από το αμφιθέατρο, ώστε οι αυτοκράτορες και οι εκλεκτοί τους καλεσμένοι να φτάνουν στις αυτοκρατορικές θέσεις χωρίς να αναμειγνύονται με το πλήθος
LIFO NEWSROOM
Από τη Γερμανία στην Αρχαία Ολυμπία: Επαναπατρίστηκε μέρος κιονόκρανου που είχε απομακρυνθεί παράνομα

Πολιτισμός / Από τη Γερμανία στην Αρχαία Ολυμπία: Επαναπατρίστηκε κιονόκρανο που είχε απομακρυνθεί παράνομα

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού, ο επαναπατρισμός του κιονόκρανου κατέστη δυνατός χάρη στην ευαισθησία και το θάρρος μιας Γερμανίδας, η οποία το κατείχε από τη δεκαετία του 1960, μετά από περισυλλογή του από την περιοχή του Λεωνιδαίου
LIFO NEWSROOM
Οι No Doubt επανενώνονται για μια σειρά εμφανίσεων στο Sphere του Λας Βέγκας

Πολιτισμός / Οι No Doubt επανενώνονται για μια σειρά εμφανίσεων στο Sphere του Λας Βέγκας

«Το να το κάνω αυτό με τους No Doubt μοιάζει σαν να επιστρέφω στο παρελθόν για να ξαναζήσω την ιστορία μας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούμε κάτι εντελώς καινούργιο με τρόπους που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε.», δήλωσε η Gwen Stefani
LIFO NEWSROOM
Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια: Συνέχεια, ανανέωση και συνέργειες με φορείς και παραγωγούς

Πολιτισμός / Το Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια ανοίγει ξανά τις πόρτες του μετά την ανακαίνιση

Παρά τον χαμηλό προϋπολογισμό στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της φετινής σεζόν περιλαμβάνονται αφιερώματα στους Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι αλλά και παραστάσεις όπερας, μπαλέτου και τζαζ.
LIFO NEWSROOM
Μπράντλεϊ Κούπερ και Μάργκοτ Ρόμπι συμπρωταγωνιστές στο νέο «Ocean's Eleven»

Πολιτισμός / Μπράντλεϊ Κούπερ και Μάργκοτ Ρόμπι συμπρωταγωνιστές στο prequel του «Ocean's Eleven»

Τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας αναλαμβάνει ο δημιουργός του «Twisters», Λι Άιζακ Τσουνγκ, που παίρνει τη θέση του Τζέι Ροουτς, ο οποίος είχε αρχικά επιλεγεί για τη θέση του σκηνοθέτη
LIFO NEWSROOM
Από τη φάβα της Σκοπέλου έως τα Κέδαρα της Ημαθίας: 11 νέες ζωντανές παραδόσεις στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Πολιτισμός / Από τη φάβα της Σκοπέλου έως τα Κέδαρα της Ημαθίας: 11 νέες ζωντανές παραδόσεις στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε ότι η ένταξη των νέων στοιχείων «αναδεικνύει την πολιτιστική πολυφωνία των ελληνικών κοινοτήτων και ενδυναμώνει τη συλλογική μνήμη και τη βιωσιμότητα του πολιτισμού μας»
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Πολιτισμός / Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Η επιτροπή σημείωσε ότι ο Κρασναχορκάι βραβεύεται «για τη μαγνητική, εκτενή πρόζα του που με υπομονετική ένταση και φιλοσοφική οξύτητα αποκαλύπτει το χάος, την ειρωνεία και τη μοναξιά του ανθρώπινου πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM