Το μαθητικό κίνημα «Παρασκευές για το Μέλλον» (FFF) έφτιαξε ένα σατιρικό σποτ για τα μεγαλόπνοα όνειρα ενός μελλοντικού αποικισμού στον πλανήτη Άρη, ενώ η κλιματική αλλαγή στη Γη απειλεί «εδώ και τώρα» να αφανίσει την ανθρωπότητα.

 

Η διεθνής περιβαλλοντική πρωτοβουλία με εξέχουσα κεντρική φιγούρα την νεαρή υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης Γκρέτα Τούνμπεργκ, δημιούργησε το καυστικό βίντεο σε συνεργασία με το ανεξάρτητο πρακτορείο FRED & FARID.

 

Το δήθεν εμψυχωτικό σποτ για μια νέα ζωή χωρίς πόλεμο, πανδημίες και λοιπά «γήινα προβλήματα» στον πλανήτη Άρη, μιμείται σκόπιμα το ύφος των σειρών επιστημονικής φαντασίας που παρουσιάζουν ένα εξιδανικευμένο μέλλον χωρίς δυσκολίες στον Κόκκινο Πλανήτη, μόνο για το 1% του γήινου πληθυσμού, καθώς όλοι οι υπόλοιποι είναι βέβαιο πως θα μείνουν πίσω στη Γη. 

 

Ιδανικός τουρισμός στον Άρη για το 1%: Το σατιρικό σποτ της Γκρέτα Τούνμπεργκ για τα «διαστημικά όνειρα»

 

Λίγες ώρες πριν την επιχείρηση προσεδάφισης του πέμπτου διαστημικού ρόβερ της NASA στον Κόκκινο Πλανήτη, το κλιπάκι φουτουριστικής αισθητικής απεικονίζει ιδανικούς εξερευνητές να συνεργάζονται φορώντας διαστημικές στολές και οικογένειες να κοιτούν γαλήνια, πίσω από ασφαλή παράθυρα, το βραχώδες τοπίο του γειτονικού πλανήτη. 

 

«Άρης, ένας αμόλυντος πλανήτης, ένας νέος κόσμος. Μπορούμε να ξεκινήσουμε από την αρχή. Ελεύθεροι να αλλάξουμε για πάντα την πορεία της ανθρωπότητας», ακούγεται η φωνή του εκφωνητή. «Θα ξοδέψετε τα υπόλοιπα χρόνια σας στη Γη ή θα γίνετε πρωτοπόροι;».

 

Οι εικόνες εναλλάσσονται και τελικά ένα διαστημικό σκάφος κατεβαίνει αργά στην αρειανή επιφάνεια, μέσα σε ένα νέφος κόκκινης σκόνης. Και τότε εμφανίζεται το πραγματικό μήνυμα με αποδέκτες τους τωρινούς κατοίκους του δικού μας πλανήτη: «Και για το 99% που θα παραμείνει στη Γη, καλύτερα να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή». 

 

Ιδανικός τουρισμός στον Άρη για το 1%: Το σατιρικό σποτ της Γκρέτα Τούνμπεργκ για τα «διαστημικά όνειρα»

 

Η περιβαλλοντική οργάνωση δεν αφήνει ασχολίαστη ούτε την κατανομή των οικονομικών πόρων, με αφορμή πρόσφατο δελτίο τύπου της NASA σύμφωνα με το οποίο η ανάπτυξη και η αποστολή του ρόβερ Perseverance κόστισε 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

«Θέλαμε να υπογραμμίσουμε την καθαρή ανοησία», λέει εκπρόσωπος της FFF. «Τα διαστημικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση και το βαθύπλουτο 1% του πληθυσμού εστιάζουν στον Άρη, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα έχουν ποτέ την ευκαιρία να ζήσουν ή να επισκεφτούν τον Άρη». 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr