Ιαπωνία: Η αυτοκράτειρα Μασάκο αρρώστησε από το άγχος για τα καθήκοντα της

Ιαπωνία: Η αυτοκράτειρα Μασάκο αρρώστησε από το άγχος για τα καθήκοντα της Facebook Twitter
Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας μίλησε για την υγεία της συζύγου του (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, Ναρουχίτο, δήλωσε ότι η σύζυγός του, η αυτοκράτειρα Μασάκο έχει ακόμη «τα πάνω και τα κάτω της», καθώς δίνει μάχη για να ανακάμψει από μακροχρόνια ασθένεια που προκαλείται από το στρες και σχετίζεται με τα βασιλικά καθήκοντά της.

Η υγεία της Μασάκο, που είχε παραστεί στις εκδηλώσεις για την ενθρόνιση του Ναρουχίτο πέρυσι, είναι μείζον θέμα συζήτησης στην Ιαπωνία. Όταν εμφανίστηκε σε δημόσιες εκδηλώσεις πέρυσι, υπήρξαν ελπίδες ότι ξεπέρασε τα προβλήματα, αλλά ο Ναρουχίτο προειδοποίησε ότι αυτοκράτειρα «έχει ακόμη δρόμο» για να αναρρώσει.

Ιαπωνία: Η αυτοκράτειρα Μασάκο αρρώστησε από το άγχος για τα καθήκοντα της Facebook Twitter

«Η κατάστασή της έχει τα πάνω και τα κάτω της και η κόπωσή της τείνει να παρατείνεται έπειτα από μια μεγάλη εκδήλωση ή έπειτα από διαδοχικές εκδηλώσεις», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αυτοκράτορας. «Δεν θέλω ποτέ να υποβάλει τον εαυτό της σε κάτι υπερβολικό, παρά μόνο να συνεχίσει να εργάζεται σε ό,τι μπορεί», είπε και περιέγραψε τη σύζυγό του ως «καλή σύμβουλο τόσο σε ιδιωτικά όσο και σε επίσημα ζητήματα».

Ιαπωνία: Η αυτοκράτειρα Μασάκο αρρώστησε από το άγχος για τα καθήκοντα της Facebook Twitter

Η Μασάκο, με σπουδές στο Χάρβαρντ και την Οξφόρδη, εγκατέλειψε μια πολλά υποσχόμενη διπλωματική καριέρα για να παντρευτεί τον Ναρουχίτο το 1993. το 2004 το παλάτι αποκάλυψε ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για διαταραχή που προκαλείται από το στρες, κάτι που την έχει αναγκάσει να απέχει από κάποια από τα καθήκοντά της. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει μία κόρη, την 18χρονη Άικο, που θα κάνει σπουδές ιαπωνικής λογοτεχνίας από τον Απρίλιο στο Gakushuin University. Δεν μπορεί να διαδεχθεί τον πατέρα της, επειδή είναι κορίτσι. Ο μικρότερος αδελφός του Ναρουχίτο, ο Ακισίνο, είναι πρώτος στη γραμμή διαδοχής και ο γιος του, ο 13χρονος Χισαχίτο, είναι δεύτερος.

Ο αυτοκράτορας συμπληρώνει τα 60 χρόνια του, αλλά οι εκδηλώσεις για τα γενέθλιά του ματαιώθηκαν, εξαιτίας του νέου κοροναϊού.

Με πληροφορίες από το AFP

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson,η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson, η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Την τελευταία της περίοδο, η Gibson αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ Come See Me in the Good Light, που βραβεύτηκε φέτος στο Sundance και αναμένεται να μεταδοθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Apple TV+
LIFO NEWSROOM
Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν –  Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Πολιτισμός / Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Ανάμεσα στους φετινούς διεκδικητές ξεχωρίζουν και νέες αφίξεις, όπως τα «The Pitt», «Paradise», «Nobody Wants This» και «The Studio», που κατάφεραν να προταθούν στις βασικές κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς.
LIFO NEWSROOM
Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Πολιτισμός / Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Από 20 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ακροπόλ, η νέα μουσικοθεατρική πρόταση των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη
LIFO NEWSROOM
H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις φέτος στην Αθήνα

Οδηγός Μουσικής / H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις τώρα στην Αθήνα

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού την σκηνή του Release Athens καταλαμβάνει το σόου της Αυστραλής superstar που ταξιδεύει στην Αθήνα στο πλαίσιο της σαρωτικής Tension Tour
LIFO NEWSROOM