No.1

Η Τζάνετ Τζάκσον μιλά ανοιχτά για την κατάθλιψη: «Η μάχη μου ήταν έντονη»

Η Τζάνετ Τζάκσον μιλά ανοιχτά για την κατάθλιψη: «Η μάχη μου ήταν έντονη» Facebook Twitter
0

Για την μάχη της με την κατάθλιψη μίλησε η Τζάνετ Τζάκσον σε επιστολή προς τους θαυμαστές της, η οποία δημοσιεύθηκε στο νέο τεύχος του περιοδικού Essence.

«Πάλεψα με την κατάθλιψη. Και η μάχη ήταν έντονη. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να έχει ρίζες σε αισθήματα κατωτερότητας στην παιδική ηλικία. Θα μπορούσε να συνδέεται με την αποτυχία να αντεπεξέλθεις σε υψηλά στάνταρ. Και φυσικά υπάρχουν πάντα τα κοινωνικά ζητήματα του ρατσισμού και του σεξισμού. Βάλτα όλα μαζί και η κατάθλιψη γίνεται μια επίμονη και τρομακτική κατάσταση. Ευτυχώς, βρήκα τρόπο να το ξεπεράσω», λέει η 52χρονη τραγουδίστρια. 


Ένας από τους τρόπους που κατάφερε να διαχειριστεί τον πόνο της είναι, σύμφωνα με την ίδια, η αγάπη για τον ενός έτους γιο της, τον Eissa Al Mana. 

«Ευτυχία είναι να κρατάω το μωρό μου στην αγκαλιά μου και να τον ακούω να μουρμουρίζει ή όταν κοιτάζω στα χαμογελαστά μάτια του και τον βλέπω να ανταποκρίνεται στη στοργή μου. Όταν τον φιλάω. Όταν του τραγουδάω τρυφερά για να κοιμηθεί. Σε αυτές τις ιερές στιγμές, η ευτυχία είναι παντού», σημειώνει σε άλλο σημείο.

Στην επιστολή της, η Τζάνετ Τζάκσον αναφέρεται επίσης στο κίνημα #MeToo. «Ζούμε σε μια εποχή στην οποία γυναίκες σε όλο τον κόσμο αρνούνται να γίνουν υποχείρια και θύματα εκμετάλλευσης ή κακοποίησης. Έχουμε βρει τη δύναμή μας και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε», λέει η ίδια. 

Πολιτισμός
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και η “mother” φάση της ποπ

Πολιτισμός / Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και μητρότητα στην ποπ

Η Robyn ανακοίνωσε ότι το νέο της άλμπουμ Sexistential κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου, επτά χρόνια μετά το Honey, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα “self-help” project αλλά για μια καταγραφή αντιφάσεων , ανάμεσα στην επιθυμία, την υπαρξιακή αγωνία και τη μητρότητα.
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ

Πολιτισμός / Τζένη Τζένη: Οι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παραγωγή σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου

Με νοσταλγία για την χαμένη αυτή αφέλεια των καλοκαιρινών βραδιών, και με ένα θίασο “σκιών”, φαντασμάτων των ηρώων της κλασικής ταινίας, ο Νίκος Καραθάνος στήνει ένα καλοκαιρινό, ηλιόλουστο ρέκβιεμ, έναν θρήνο για το τέλος αυτής της εποχής
THE LIFO TEAM
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Πολιτισμός / Ο Park Chan-wook γίνεται ο πρώτος Νοτιοκορεάτης πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών

«Η απλή πράξη του να συγκεντρωνόμαστε σε μια αίθουσα για να παρακολουθήσουμε μαζί μια ταινία, με τις ανάσες και τους παλμούς μας να συγχρονίζονται, αποτελεί από μόνη της μια συγκινητική και οικουμενική έκφραση αλληλεγγύης», δηλώνει
THE LIFO TEAM
GUCCI AI ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΜΙΛΑΝΟ

Πολιτισμός / Καμπάνια της Gucci με AI προκαλεί αντιδράσεις ενόψει της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο

Αρκετοί χρήστες αμφισβητούν αν ένα brand που μιλά διαχρονικά για δημιουργικότητα και ιταλική δεξιοτεχνία μπορεί να στηρίζει την προβολή της σε AI περιεχόμενο αντί για πραγματικούς ανθρώπους,
THE LIFO TEAM