Η Τίλντα Σουίντον και ο Ίντρις Έλμπα στο trailer του «3000 Years of Longing» του Τζορτζ Μίλερ

Η Τίλντα Σουίντον και ο Ίντρις Έλμπα στο trailer του 3000 Years of Longing του Τζορτζ Μίλερ Facebook Twitter
Η Τίλντα Σουίντον και ο Ίντρις Έλμπα ως τζίνι στην ταινία «3.000 years of Longing».
0

Έχοντας συνθέσει τη ραψωδία δράσης του «Mad Max:Fury Road», η οποία μάγεψε τις Κάννες, πήρε 6 Όσκαρ και βρέθηκε στην πρώτη θέση των περισσότερων  top-10 κριτικών εκείνης της χρονιάς, ο Τζορτζ Μίλερ επιστρέφει φέτος στο φεστιβάλ με το «3.000 years of Longing», μια ταινία φαντασίας που ο ίδιος ο σκηνοθέτης ισχυριζόταν ότι είναι το ακριβώς αντίθετο το «Fury Road».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μίλερ διευκρίνισε τι εννοούσε, ότι ενώ το προηγούμενο έργο του είχε ελάχιστο διάλογο, αυτό έχει αρκετό. Ευτυχώς το ξεκαθάρισε και καταλάβαμε τι ήθελε να πει, γιατί το τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε δείχνει τόσο παλαβό και φρενήρες, που πρέπει να έχει αρχίσει ήδη να ιδρώνει το αυτί του Μπαζ Λούρμαν, ο οποίος επιστρέφει κι αυτός φέτος με τον «Elvis».

Στην ταινία η Τίλντα Σουίντον υποδύεται μία μοναχική ακαδημαϊκό με εξειδίκευση στη μυθολογία, η οποία αγοράζει μια αντίκα σε παζάρι της Κωνσταντινούπολης. Καθώς την καθαρίζει, αυτή πέφτει και σπάει κι εμφανίζεται ένα τζίνι με τη μορφή του Ίντρις Έλμπα. Σύντομα το τζίνι αρχίζει να της αφηγείται την ιστορία του. Το σενάριο βασίζεται σε ένα διήγημα της Α.Σ. Μπάιατ, το οποίο είχε τραβήξει την προσοχή του σκηνοθέτη αρκετά χρόνια πριν.

Ο Μίλερ πάλευε καιρό να μεταφέρει αυτή την επική ιστορία αγάπης στην οθόνη, το όραμά του χρειαζόταν ακριβά οπτικά εφέ και, με δεδομένη την ιδιοσυγκρασιακή φύση της ταινίας που είχε στο μυαλό του, όπως φαίνεται και στο τρέιλερ, μπορείς να καταλάβεις γιατί τα στούντιο δίσταζαν.

Τέλος καλό, όλα καλά (μάλλον), η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στις Κάννες, σύντομα θα βγουν και οι πρώτες κριτικές και έτσι θα ξέρουμε αν η αναμονή άξιζε τον κόπο.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από 2.500 χρόνια,  ξαναζωντανεύει το Χρυσελεφάντινο Άγαλμα του Δία στην Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Μετά από 2.500 χρόνια,  ξαναζωντανεύει το Χρυσελεφάντινο Άγαλμα του Δία στην Αρχαία Ολυμπία

Το χρυσελεφάντινο άγαλμα παρουσιάζεται στην έκθεση «Οι δύο θεοί» που συμπεριλαμβάνει τον Κολοσσό της Ρόδου και αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης έκθεσης με τίτλο: «Τα 7 θαύματα της αρχαιότητας».
THE LIFO TEAM
Ένα φυλαχτό για όλους και μια Αθηνά για την Αθήνα

Urban Culture / Δύο νέες τοιχογραφίες σε πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Στην Αλεξάνδρας μια τοιχογραφία-φυλαχτό για όλους μας από τον Άγγελο Πλέσσα, με τίτλο «Φυλαχτό όλων των Όντων», και στην Πανεπιστημίου η τοιχογραφία του Αριστείδη Λάππα «She Who Protects» με μια νέα, πολύχρωμη Αθηνά για μια νέα, πολυπολιτισμική Αθήνα.
THE LIFO TEAM
Για πρώτη φορά αναδημιουργήθηκε το DNA του ανθρώπου από την έκρηξη της Πομπηίας

Πολιτισμός / Για πρώτη φορά αναδημιουργήθηκε το DNA του ανθρώπου από την έκρηξη της Πομπηίας

Τα σώματα ανήκαν σε έναν άνδρα στα τέλη της δεκαετίας των 30 ή στις αρχές των 40 ετών και σε μια γυναίκα 50 ετών. Το γεγονός ότι πιθανότατα απολάμβαναν ένα χαλαρό γεύμα όταν τους χτύπησε η καταστροφή δεν είναι ασυνήθιστο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ