Η Τέιλορ Σουίφτ επιτίθεται στους «τοξικούς προνομιούχους άνδρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η Τέιλορ Σουίφτ επιτίθεται στους «τοξικούς προνομιούχους άνδρες» της μουσικής βιομηχανίας Facebook Twitter
EPA
1

Κατά των «τοξικών προνομιούχων ανδρών» τάχθηκε η Τέιλορ Σουίφτ, ενώ επεσήμανε τις δυσκολίες και τις αδικίες που βιώνουν οι γυναίκες για να μπουν στην μουσική βιομηχανία.

Η σταρ της ποπ σε ομιλία της, αφού παρέλαβε το βραβείο του Billboard, Γυναίκα της Δεκαετίας, επιτέθηκε στον μεγιστάνα μάνατζερ καλλιτεχνών, Σκούτερ Μπράουν με τον οποίο είναι σε διαμάχη και επέκρινε όσους στη μουσική βιομηχανία αποτελούν τον ορισμό του τοξικού προνομιούχου αρσενικού.

Η Τέιλορ Σουίφτ εξήγησε τα συνεχή και άδικα δεινά που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, όταν προσπαθούν να εισέλθουν στη μουσική βιομηχανία και τόνισε επήλθε μια αλλαγή που την έχει επηρεάσει προσωπικά. Αυτός είναι ο ανεξέλεγκτος κόσμος των κεφαλαίων ιδιωτών που εισέρχονται και αγοράζουν τη μουσική μας σαν να είναι ακίνητη περιουσία, ή κάποιο app, ή σειρά υποδημάτων, δήλωσε η τραγουδίστρια.

Τον Ιούνιο, η Τέιλορ Σουίφτ κατηγόρησε τον Σκούτερ Μπράουν για την απόκτηση του μουσικού της καταλόγου από την πρώην δισκογραφική της εταιρεία, Big Machine. Η διαμάχη τους συνεχίστηκε, όταν η Σουίφτ κατηγόρησε τον Μπράουν ότι την εμπόδισε να ερμηνεύσει παλιά τραγούδια της.

Αυτό ακριβώς συνέβη σε μένα χωρίς την έγκρισή μου, τη διαβούλευση ή τη συγκατάθεσή μου, ανέφερε η τραγουδίστρια στην ομιλία της. Μετά μου στέρησαν τη δυνατότητα να αγοράσω τη μουσική μου, τόνισε. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να αγοράσω τη μουσική μου, ολόκληρος ο κατάλογός μου πωλήθηκε στην Ithaca Holdings του Σκούτερ Μπράουν με συμφωνία που μου είπαν ότι χρηματοδοτήθηκε από την οικογένεια Σόρος, την 23 Capital και τον όμιλο Carlyle.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, κανένας από αυτούς τους επενδυτές δεν έχει έρθει σε επαφή με μένα ή την ομάδα μου άμεσα για θέμα που αφορά την επένδυσή τους. Για να με ρωτήσει πώς μπορεί να αισθάνομαι για τον νέο ιδιοκτήτη της τέχνης μου, της μουσικής που έγραψα, των βίντεο που έχω δημιουργήσει, των φωτογραφιών μου, του σχεδιασμού των άλμπουμ μου, υπογράμμισε.

Και φυσικά, ο Σκούτερ Μπράουν δεν τηλεφώνησε ποτέ σε μένα ή την ομάδα μου για να συζητήσουμε πριν από την πώληση ή ακόμα και όταν ανακοινώθηκε. Είμαι αρκετά σίγουρη ότι ήξερε ακριβώς πώς θα αισθανόμουν, τόνισε η Τέιλορ Σουίφτ σημειώνοντας ότι αυτό που ήταν υπέροχο ήταν η ανακάλυψη ότι οι γυναίκες στη μουσική βιομηχανία τη στήριξαν και έδειξαν ανοιχτά ότι είναι στο πλευρό της στις πιο δύσκολες στιγμές. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ποτέ, είπε.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Πολιτισμός / Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Η νέα ανάγνωση του μωσαϊκού βασίζεται σε μελέτη του ιστορικού Alfonso Manas, που θεωρεί ότι η μορφή με το μαστίγιο απέναντι σε λεοπάρδαλη δεν είναι κλόουν της αρένας, αλλά γυναίκα κυνηγός θηρίων
THE LIFO TEAM
Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Πολιτισμός / Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Η έκδοση φέρνει στο φως αδημοσίευτα αποσπάσματα που φωτίζουν τις ερωτικές του περιπέτειες, την αγωνία του για τάξη και σταθερότητα και τη σύγκρουση ανάμεσα στην καλλιτεχνική ορμή και στον φόβο της απορρύθμισης.
THE LIFO TEAM
Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Πολιτισμός / Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Το νεο βιβλίο των Gorka Lopez de Munain και Miriam Beltran Valiente συγκεντρώνει πίνακες, γλυπτά και χαρακτικά με αποκεφαλισμένους αγίους, σαπισμένα σώματα και μνήμες θανάτου, δείχνοντας πως για αιώνες η ισπανική τέχνη δεν χρησιμοποιούσε τη φρίκη μόνο για να σοκάρει, αλλά και για να παρηγορήσει.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Πολιτισμός / Λίλιαν Μπάσμαν: Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Η έκθεση Lillian Bassman: Bazaar and Beyond, που παρουσιάζεται στο Met έως τις 26 Ιουλίου, φωτίζει μια δημιουργό που δεν αντιμετώπισε ποτέ τη μόδα ως απλό αντικείμενο προβολής. Τη μετέτρεψε σε ίχνος, χειρονομία και πείραμα, ενώ επέστρεψε σε αυτό το έργο δεκαετίες αργότερα, ξεκινώντας σχεδόν μια δεύτερη καριέρα στα 75 της.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΠΟ - Λίνα Μενδώνη: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Η Λίνα Μενδώνη ανέφερε πως η αποκατάσταση του αποτελεί ιστορικό χρέος του κράτους απέναντι στα θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας, διασφαλίζοντας ότι το μνημείο και το ιστορικό τοπίο θα παραδοθούν στις επόμενες γενιές με τον προσήκοντα σεβασμό
THE LIFO TEAM
Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Πολιτισμός / Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Με ζωγραφική, εγκαταστάσεις και performances που έβαζαν το σώμα στο κέντρο, η Soares αμφισβήτησε τα σεξουαλικά ταμπού, την πατριαρχία και τον αυταρχισμό της εποχής της. Τα τελευταία χρόνια το έργο της επανεκτιμήθηκε διεθνώς μέσα από εκθέσεις στην Tate Modern και το MASP.
THE LIFO TEAM