Η σύζυγος του Γουάινστιν, Τζορτζίνα Τσάπμαν σπάει τη σιωπή της: «Πίστευα ότι είχα έναν ευτυχισμένο γάμο»

Η σύζυγος του Γουάινστιν, Τζορτζίνα Τσάπμαν σπάει τη σιωπή της: «Πίστευα ότι είχα έναν ευτυχισμένο γάμο» Facebook Twitter
EPA/SEBASTIEN NOGIER
3

Η σχεδιάστρια μόδας Τζορτζίνα Τσάπμαν, μιλά δημοσίως για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο γύρω από τον πρώην σύζυγό της, Χάρβεϊ Γουάινστιν, σε συνέντευξή της στην αμερικανική Vogue για το τεύχος Ιουνίου, δηλώνοντας ότι οι «ουδέποτε» υποψιάστηκε οτιδήποτε και οι κατηγορίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά την αρρώστησαν.

Η συνέντευξη θεωρείται μία προσπάθεια να αποκατασταθεί το όνομα του οίκου μόδας Marchesa, του οποίου είναι συνιδρύτρια, ο οποίος έμεινε στην αφάνεια όλη αυτή την περίοδο.  Ο οίκος Marchesa ήταν κάποτε μια από τις μεγαλύτερες φίρμες πάνω στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ και άλλων κοσμικών εκδηλώσεων. Ωστόσο ελάχιστες προσωπικότητες φόρεσαν ρούχα του τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Αυτήν την εβδομάδα, η Σκάρλετ Γιόχανσον εμφανίστηκε απαστράπτουσα με φόρεμα του οίκου αυτού στο γκαλά του Met 2018, μια ένδειξη ότι ο κόσμος της μόδας αρχίζει σιγά σιγά να δέχεται εκ νέου την Τσάπμαν στους κόλπους του, μετά το σκάνδαλο.

Η σύζυγος του Γουάινστιν, Τζορτζίνα Τσάπμαν σπάει τη σιωπή της: «Πίστευα ότι είχα έναν ευτυχισμένο γάμο» Facebook Twitter
EPA/JUSTIN LANE

Η Τσάπμαν «ουδέποτε» υποψιάστηκε οτιδήποτε, όπως δήλωσε. «Με τίποτα, ποτέ» απάντησε όταν ρωτήθηκε αν είχε ποτέ υποψίες, προσθέτοντας ότι «δεν ήμουν ποτέ από τους ανθρώπους που ήθελα να ξέρω όλες τις μετακινήσεις του άλλου ανά πάσα στιγμή της ημέρας» τόνισε.  

«Νόμιζα ότι είχαμε έναν πολύ ευτυχισμένο γάμο. Λάτρευα τη ζωή μου» πρόσθεσε.

Η 42χρονη σχεδιάστρια μόδας, η οποία είναι ιδρύτρια του οίκου μαζί με την Βρετανοελβετίδα Κέρεν Κρεγκ, είπε στο περιοδικό ότι όταν τα νέα ήρθαν στο φως «ένιωσα τόσο ταπεινωμένη, τόσο συντετριμμένη» και ότι όλο αυτό «ακόμη είναι πολύ νωπό. Ανέβαινα τις σκάλες τις προάλλες και σταμάτησα ξαφνικά. Ήταν σαν να μου είχαν δώσει μια γροθιά στην κοιλιά και δεν μπορούσα να πάρω αναπνοή» πρόσθεσε.

«Έχασα περίπου πέντε κιλά σε πέντε ημέρες. Δεν μπορούσα να κρατήσω ούτε γραμμάριο από αυτό που έτρωγα», δηλώσε στο περιοδικό.

Χρειάστηκε να περάσουν δύο ημέρες για να «καταπιεί» το δημοσίευμα για τον Γουάινστιν.

«Το κεφάλι μου γύριζε. Ήταν πολύ δύσκολο γιατί το πρώτο άρθρο αναφερόταν σε μια εποχή αρκετά πριν από τη γνωριμία μας. Συνεπώς μου χρειάστηκε χρόνος για να διαμορφώσω μια άποψη γι αυτό. Στη συνέχεια οι ιστορίες πλήθαιναν και συνειδητοποίησα ότι δεν επρόκειτο για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Ήξερα ότι έπρεπε να φύγω και να πάρω τα παιδιά μαζί. Στην ιδιωτική μας ζωή, εκείνος ήταν καλός οικογενειάρχης κι αυτό είναι το πιο επώδυνο. Νόμιζα ότι ήμασταν πολύ ευτυχισμένοι στον γάμο μας. Λάτρευα τη ζωή μου (όπως ήταν)», εξήγησε.

Μόλις πέρασε η καταιγίδα, η Τσάπμαν αποφάσισε να επισκεφθεί ψυχολόγο.

«Στην αρχή δεν τα κατάφερνα γιατί ήμουν σε σοκ. Ένιωθα σαν να μην το άξιζα. Αλλά μετά είπα: ''Έληξε, πρέπει να το διαχειριστώ, πρέπει να γυρίσω σελίδα". Υπήρχε ένα κομμάτι του εαυτού μου που ήταν πολύ αφελές... προφανώς ήμουν αφελής. Υπάρχουν στιγμές που νιώθω μένος. Υπάρχουν στιγμές που έχω σύγχυση. Υπάρχουν στιγμές που έχω δυσπιστία. Υπάρχουν επίσης στιγμές που κλαίω για τα δύο παιδιά μου. Τι θα γίνει η ζωή τους; Τι θα λέει ο κόσμος γι αυτά; Λατρεύουν τον πατέρα τους, τον αγαπούν πολύ. Θα είναι φρικτό γι αυτά» εξομολογήθηκε.

Ο Γουάινστιν «ήταν υπέροχος σύντροφος απέναντί μου. Ήταν φίλος, ένας έμπιστος που με στήριζε. Είναι μια μεγάλη προσωπικότητα... και... δεν ξέρω. Θα ήθελα πολύ να έχω απαντήσεις, αλλά δεν τις έχω», δήλωσε.

Χαρακτηρίζοντας τον Γουάνστιν «χαρισματικό» και «απίστευτα ευφυή», η Τσάπμαν εξηγεί ότι ο σύζυγός της μπορούσε να είναι «πολύ γενναιόδωρος επίσης».

«Είχε πληρώσει τις ιατρικές δαπάνες της μητέρας ενός φίλου μου η οποία έπασχε από καρκίνο του μαστού και έπρεπε να επισκεφθεί έναν φημισμένο γιατρό. Ήταν απίστευτος υπό αυτή την έννοια. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο σε όλα αυτά... αυτή η μαύρη και άσπρη πλευρά...η ζωή δεν είναι έτσι» ανέφερε. 

Η Τσάπμαν αρχικά πήγε στο Λος Αντζελες με τα παιδιά της.

Στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν στο Λονδίνο, στο σπίτι του ηθοποιού Ντέιβιντ Ογιελόβο, φίλου από παλιά της Τζορτζίνα.

Μετά η σχεδιάστρια και τα παιδιά πήγαν στο σπίτι των γονιών της.

«Ζω μέρα με τη μέρα. Είναι δύσκολο; Εννοείται. Αλλά προσαρμόζεται κανείς. Άραγε η κατάσταση θα επιδεινωθεί; 'Ίσως όχι» αναφέρει.

Σήμερα δηλώνει έτοιμη να αφήσει το σπίτι στο Γκρίνγουιτς Βίλατζ, που πωλήθηκε, για να εγκατασταθεί με τα παιδιά της σε ένα αγρόκτημα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Η σύζυγος του Γουάινστιν, Τζορτζίνα Τσάπμαν σπάει τη σιωπή της: «Πίστευα ότι είχα έναν ευτυχισμένο γάμο» Facebook Twitter
EPA/PAUL BUCK

Για πολλούς λόγους, η Τσάπμαν επικοινωνεί σε τακτική βάση με τον Γουάινστιν, αλλά δεν μιλά για την ψυχική κατάσταση σήμερα του μεγιστάνα. Η σχεδιάστρια δηλώνει: «Προφανώς, όταν ήμουν παντρεμένη μαζί του, δεν κατάλαβα την ψυχική του κατάσταση. Συνεπώς δεν είμαι η καταλληλότερη να απαντήσω».

Στο άρθρο της, η διευθύντρια του περιοδικού Άννα Γουίντουρ εξηγεί ότι συνάντησε την Τσάπμαν όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

«Όταν πέρασα να δω την Τζορτζίνα λίγο μετά τα δημοσιεύματα, το σοκ την είχε αφήσει άναυδη, προσπαθούσε να καταλάβει τα συναισθήματά της - οργή, ενοχή, αποστροφή, φόβο».

Η συνέντευξη ήρθε δύο ημέρες μετά την εμφάνιση της Σκάρλετ Γιόχανσον με φόρεμα του οίκου Marchesa στο Met Gala.

Αρκετές ηθοποιοί, συμπεριλαμβανομένης και της Τζέσικα Τσαστέιν, είχαν αποκαλύψει ότι ο Γουάινστιν τις πίεζε να εμφανίζονται με φορέματα του οίκου όταν παρευρίσκονταν σε εκδηλώσεις για την προώθηση των ταινιών του. Η Τσάπμαν είπε ότι η απουσία του οίκου από το κόκκινο χαλί φέτος ήταν συνειδητή επιλογή, παρόλο που επικοινώνησαν αρκετές σταρ του Χόλιγουντ ζητώντας να εμφανιστούν με δημιουργίες του για να δείξουν την υποστήριξή τους.

«Δεν θεωρούσαμε ότι ήταν πρέπον δεδομένης της κατάστασης» ανέφερε η Τσάπμαν. «Όλες οι γυναίκες που πληγώθηκαν δικαιούνται σεβασμό και αξιοπρέπεια, έτσι ήθελα να δώσω το χρόνο που χρειαζόταν. Είναι ώρα για πένθος, πραγματικά» είπε.

Όμως η Τσάπμαν δεν θέλει να την βλέπουν ως θύμα, «γιατί δεν πιστεύω ότι είμαι», εξήγησε. «Είμαι μια γυναίκα σε μια δύσκολη κατάσταση».

«Είμαι πεπεισμένη ότι η Τζορτζίνα δεν ήξερε τίποτε για τη συμπεριφορά του συζύγου της, συνεπώς δεν θα έπρεπε να την καταδικάζουμε για ό,τι συνέβη», γράφει η Άννα Γουίντουρ.

«Κανείς δεν θα έπρεπε να ευθύνεται για τις πράξεις του συντρόφου του. Αυτό που η Τζορτζίνα θα πρέπει να έχει είναι συμπόνια και κατανόηση» αναφέρει η διευθύντρια της Vogue.

Πέρασαν ήδη επτά μήνες μετά τις πρώτες κατηγορίες σε βάρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα New York Times και στο περιοδικό New Yorker. '

Εκτοτε δεκάδες γυναίκες κατηγόρησαν τον 65χρονο μεγιστάνα του Χόλιγουντ για σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση ακόμη και βιασμό.

Ο Γουάινστιν μέσω των δικηγόρων του αρνείται συνολικά τις κατηγορίες.

Πέντε ημέρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου, η Τσάπμαν, η σύζυγός του τα τελευταία σχεδόν 10 χρόνια, ανακοίνωσε ότι τον εγκαταλείπει.

Το διαζύγιο μεταξύ του Γουάινστιν και της Τσάπμαν διευθετήθηκε μερικούς μήνες αργότερα με το πρώην μοντέλο από τη Βρετανία να λαμβάνει ποσό 15 έως 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Mε πληροφορίες από The Guardian, Vogue

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κρίστοφερ Νόλαν απαντά για την πανοπλία και τον Τράβις Σκοτ στην Οδύσσεια

Πολιτισμός / Ο Κρίστοφερ Νόλαν απαντά για την πανοπλία και τον Τράβις Σκοτ στην Οδύσσεια

Μετά τις αντιδράσεις για τη σκοτεινή πανοπλία του Αγαμέμνονα και την επιλογή του Τράβις Σκοτ στον ρόλο ενός ραψωδού, ο Κρίστοφερ Νόλαν υπερασπίζεται το The Odyssey και εξηγεί γιατί η ταινία δεν αντιμετωπίζει τον Όμηρο επιπόλαια.
THE LIFO TEAM
Το παιδί-μετανάστης του Banksy επιστρέφει στη Βενετία — αυτή τη φορά πάνω στο νερό

Πολιτισμός / Το έργο του Banksy που έσβηνε από την υγρασία επιστρέφει στα κανάλια της Βενετίας

Το Migrant Child, το έργο του Banksy με ένα παιδί που κρατά φωτοβολίδα φορώντας σωσίβιο, αποκαταστάθηκε έπειτα από χρόνια φθοράς στην πρόσοψη του Palazzo San Pantalon. Η τοιχογραφία επιστρέφει τώρα στο κοινό πάνω σε πλωτή πλατφόρμα στα κανάλια της Βενετίας, ανοίγοντας ξανά τη συζήτηση για το αν η street art πρέπει να διασώζεται ή να αφήνεται να χαθεί.
THE LIFO TEAM
Από τον Andrew Tate στα δάκρυα που οι άνδρες δεν χύνουν: δύο μουσεία ξαναβλέπουν την αρρενωπότητα

Πολιτισμός / Από την ανδρόσφαιρα στα δάκρυα που οι άνδρες δεν χύνουν: η αρρενωπότητα μπαίνει στο μουσείο

Δύο εκθέσεις στην Ολλανδία κοιτούν την αρρενωπότητα σήμερα, τη στιγμή που η ανδρόσφαιρα πουλά δύναμη, σώμα και κυριαρχία ως lifestyle. Από τον Andrew Tate, το kickboxing και τα σώματα του TikTok μέχρι τη μόδα, το drag, τα τακούνια, τα packers και την ευαλωτότητα, τα μουσεία ρωτούν αν υπάρχει χώρος για πιο τρυφερές εκδοχές του να είσαι άνδρας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Κρίστοφερ Νόλαν χρειάστηκε 20 χρόνια για να φτάσει στην Οδύσσεια

Πολιτισμός / Ο Κρίστοφερ Νόλαν χρειάστηκε 20 χρόνια για να φτάσει στην Οδύσσεια

Λίγο πριν βγει στις αίθουσες το The Odyssey, ο Κρίστοφερ Νόλαν μιλά στο Time για την ομηρική ταινία που κουβαλούσε μέσα του εδώ και δύο δεκαετίες. Από έναν Δούρειο Ίππο που βυθίζεται στη θάλασσα μέχρι γυρίσματα εξ ολοκλήρου σε IMAX, αληθινά καράβια και ελάχιστα ψηφιακά εφέ, η δική του Οδύσσεια θέλει να ξανακάνει το αρχαίο έπος μεγάλο σινεμά.
THE LIFO TEAM
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ κατηγορεί τα Όσκαρ για τη σιωπή τους σε Γάζα και Τραμπ

Πολιτισμός / Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ κατηγορεί τα Όσκαρ ότι σιώπησαν για τη Γάζα και τον Τραμπ

Λίγο πριν επιστρέψει στις Κάννες με το Bitter Christmas, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μιλά για τα αποστειρωμένα Όσκαρ, τη σιωπή του Χόλιγουντ, την άρνησή του να πάρει σαουδαραβικά χρήματα και την πολυτέλεια, στα 76 του, να λέει ακόμη τα πράγματα με το όνομά τους..
THE LIFO TEAM
Ο Άλεκ Γκίνες είχε ζητήσει από τον Ίαν ΜακΚέλεν να σωπάσει για το Stonewall, αλλά εκείνος διάλεξε την ορατότητα

Πολιτισμός / Ο Άλεκ Γκίνες είχε ζητήσει από τον Ίαν ΜακΚέλεν να σωπάσει για το Stonewall, αλλά εκείνος διάλεξε την ορατότητα

Πριν γίνει μία από τις πιο αναγνωρίσιμες queer φωνές του βρετανικού θεάτρου και σινεμά, ο Ίαν ΜακΚέλεν άκουσε έναν θρύλο της παλιάς γενιάς να του λέει ότι η στήριξή του στη Stonewall ήταν «απρεπής». Ευτυχώς δεν τον άκουσε, είπε
THE LIFO TEAM
Ο Μπάρι Κίογκαν αφήνει πίσω το Peaky Blinders και θέλει να χαρεί τη στιγμή

Πολιτισμός / Ο Μπάρι Κίογκαν αφήνει πίσω το Peaky Blinders και θέλει να χαρεί τη στιγμή

Με το Butterfly Jam του Καντεμίρ Μπαλάγκοφ να ανοίγει το Directors’ Fortnight, ο Μπάρι Κίογκαν επιστρέφει στις Κάννες και μιλά για τη νέα του φάση: την αποχώρηση από το Peaky Blinders, τη διαδικτυακή τοξικότητα και την ανάγκη να αφήσει επιτέλους τη δουλειά του να μιλήσει για εκείνον.
THE LIFO TEAM
Ο Μπονγκ Τζουν Χο στέλνει τον Μπράντλεϊ Κούπερ, την Άϊο Εντεμπίρι και τον Βέρνερ Χέρτσογκ στον βυθό

Πολιτισμός / Μπονγκ Τζουν Χο: Σκηνοθέτησε τα «Παράσιτα». Τώρα γυρίζει ταινία κινουμένων σχεδίων.

Το Ally, η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων του δημιουργού των Παράσιτων, βρήκε τις φωνές του. Μπράντλεϊ Κούπερ, Άγιο Εντεμπίρι, Ντέιβ Μπαουτίστα, Φιν Γούλφχαρντ, Ρέιτσελ Χάουζ και Βέρνερ Χέρτσογκ μπαίνουν στον υποθαλάσσιο κόσμο μιας μικρής σουπιάς που θέλει να φτάσει στην επιφάνεια.
THE LIFO TEAM
Στα 82 της, η Κατρίν Ντενέβ επιστρέφει στις Κάννες σαν να μην έφυγε ποτέ

Πολιτισμός / H Κατρίν Ντενέβ επιστρέφει στις Κάννες σαν να μην έφυγε ποτέ

Με δύο ταινίες στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των Καννών, η Κατρίν Ντενέβ επιστρέφει στο φεστιβάλ που έχτισε τον μύθο της. Στα 82 της, δεν εμφανίζεται ως ζωντανό μνημείο του γαλλικού σινεμά, αλλά ως μια ηθοποιός που εξακολουθεί να δουλεύει, να διαλέγει και να παραμένει αινιγματική.
THE LIFO TEAM
Πώς το Ισραήλ χρησιμοποιεί τη Eurovision ως διπλωματικό όπλο

Πολιτισμός / Πώς το Ισραήλ χρησιμοποιεί τη Eurovision ως διπλωματικό όπλο

Μεγάλη έρευνα των New York Times υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου αντιμετώπισε τη Eurovision ως πεδίο διεθνούς επιρροής, με κρατικές διαφημιστικές καμπάνιες, διπλωματικές επαφές και οργανωμένη κινητοποίηση ψήφων. Λίγο πριν ξεκινήσει η φετινή διοργάνωση στη Βιέννη, η EBU βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση εμπιστοσύνης στην ιστορία του διαγωνισμού.
THE LIFO TEAM
Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να γράψει έναν νέο Μολιέρο;

Πολιτισμός / Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να γράψει έναν νέο Μολιέρο;

Στις Βερσαλλίες ανέβηκε ένα «νέο» έργο του Μολιέρου, μόνο που αυτή τη φορά στη συγγραφή βοήθησε η τεχνητή νοημοσύνη. Το Molière Ex Machina, πείραμα της Σορβόννης, του Théâtre Molière Sorbonne, του Obvious και της Mistral AI, φαντάζεται τον Γάλλο δραματουργό να σατιρίζει έναν απατεώνα αστρολόγο, την ανθρώπινη ευπιστία και τις ψευδείς βεβαιότητες της εποχής μας.
THE LIFO TEAM
Η FKA twigs θα υποδυθεί τη Ζοζεφίν Μπέικερ: από τη σκηνή του Παρισιού στη μεγάλη οθόνη

Πολιτισμός / Η FKA Twigs θα υποδυθεί τη Ζοζεφίν Μπέικερ: από τη σκηνή του Παρισιού στη μεγάλη οθόνη

Η FKA twigs θα υποδυθεί τη Ζοζεφίν Μπέικερ σε νέα βιογραφική ταινία της Studiocanal, σε σκηνοθεσία Μαϊμούνα Ντουκουρέ. Το πρότζεκτ, που αναπτύσσεται με τη συνεργασία μελών της οικογένειας της Μπέικερ, θα παρουσιαστεί στην αγορά των Καννών.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια