Η Σούζαν Σάραντον στηρίζει το δικαίωμα στον υποβοηθούμενο θάνατο

Η Σούζαν Σάραντον στηρίζει το δικαίωμα στον υποβοηθούμενο θάνατο Facebook Twitter
EPA
0

Υπέρ της επιλογής για υποβοηθούμενο θάνατο τάσσεται η ηθοποιός Σούζαν Σάραντον με αφορμή το ρόλο της στην ταινία «Blackbird».

Στο έργο, η διάσημη ηθοποιός υποδύεται το ρόλο μίας μητέρας, ονόματι Lily, η οποία πάσχει από ασθένεια σε τελικό στάδιο και εκφράζει στην οικογένειά της την επιθυμία της να πεθάνει. «Είναι μία προσωπική επιλογή» είπε σε δημοσιογράφους η ηθοποιός κατά τη διάρκεια του Toronto Film Festival και πρόσθεσε «ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει την επιλογή χωρίς να τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία».


Οκτώ πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει την ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής με την πολιτεία του Μέιν να ακολουθεί αργότερα μέσα στο έτος. Το ζήτημα στις ΗΠΑ, αν και αμφιλεγόμενο, πλέον συζητείται πιο ανοιχτά υπό το πρίσμα των μεταβαλλόμενων δημογραφικών στοιχείων της χώρας.


«Υπάρχουν πολλοί baby boomers (άνθρωποι που γεννήθηκαν στο διάστημα μεταξύ του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και της δεκαετίας του '60) και αυτό είναι κάτι που συζητείται στις ΗΠΑ» πρόσθεσε η Σάραντον. Η αναφορά στους «baby boomers» οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 20% των κατοίκων των ΗΠΑ γίνεται καθώς αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που πλησιάζουν την συνταξιοδότηση και κατά συνέπεια αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας που συνδέονται με την ηλικία.


«Δεν αφορά το να βάζεις τέλος στη ζωή σου αλλά να έχεις τη δυνατότητα να βάζεις τέλος στη ζωή σου με αξιοπρέπεια και χωρίς πόνο. Και πιστεύω ότι οποιοσδήποτε έχει στην οικογένειά του ένα μέλος που έχει υποφέρει θα είναι υπέρ μίας δυνατότητας να έχει αυτήν την επιλογή» λέει η ηθοποιός και συμπληρώνει: «Η αλήθεια είναι ότι αν είσαι ευκατάστατος, έχεις πάντα πρόσβαση σε πράγματα που είναι αμφιλεγόμενα, όπως η άμβλωση. Αν είσαι ευκατάστατος, ο γιατρός σου θα φροντίσει να σου αυξήσει τη μορφίνη ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί προκειμένου να μην υποφέρεις. Δεν είναι κάτι νέο αυτό». 

Με πληροφορίες από BBC 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ