Η Σούζαν Σάραντον στηρίζει το δικαίωμα στον υποβοηθούμενο θάνατο

Η Σούζαν Σάραντον στηρίζει το δικαίωμα στον υποβοηθούμενο θάνατο Facebook Twitter
EPA
0

Υπέρ της επιλογής για υποβοηθούμενο θάνατο τάσσεται η ηθοποιός Σούζαν Σάραντον με αφορμή το ρόλο της στην ταινία «Blackbird».

Στο έργο, η διάσημη ηθοποιός υποδύεται το ρόλο μίας μητέρας, ονόματι Lily, η οποία πάσχει από ασθένεια σε τελικό στάδιο και εκφράζει στην οικογένειά της την επιθυμία της να πεθάνει. «Είναι μία προσωπική επιλογή» είπε σε δημοσιογράφους η ηθοποιός κατά τη διάρκεια του Toronto Film Festival και πρόσθεσε «ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει την επιλογή χωρίς να τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία».


Οκτώ πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει την ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής με την πολιτεία του Μέιν να ακολουθεί αργότερα μέσα στο έτος. Το ζήτημα στις ΗΠΑ, αν και αμφιλεγόμενο, πλέον συζητείται πιο ανοιχτά υπό το πρίσμα των μεταβαλλόμενων δημογραφικών στοιχείων της χώρας.


«Υπάρχουν πολλοί baby boomers (άνθρωποι που γεννήθηκαν στο διάστημα μεταξύ του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και της δεκαετίας του '60) και αυτό είναι κάτι που συζητείται στις ΗΠΑ» πρόσθεσε η Σάραντον. Η αναφορά στους «baby boomers» οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 20% των κατοίκων των ΗΠΑ γίνεται καθώς αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που πλησιάζουν την συνταξιοδότηση και κατά συνέπεια αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας που συνδέονται με την ηλικία.


«Δεν αφορά το να βάζεις τέλος στη ζωή σου αλλά να έχεις τη δυνατότητα να βάζεις τέλος στη ζωή σου με αξιοπρέπεια και χωρίς πόνο. Και πιστεύω ότι οποιοσδήποτε έχει στην οικογένειά του ένα μέλος που έχει υποφέρει θα είναι υπέρ μίας δυνατότητας να έχει αυτήν την επιλογή» λέει η ηθοποιός και συμπληρώνει: «Η αλήθεια είναι ότι αν είσαι ευκατάστατος, έχεις πάντα πρόσβαση σε πράγματα που είναι αμφιλεγόμενα, όπως η άμβλωση. Αν είσαι ευκατάστατος, ο γιατρός σου θα φροντίσει να σου αυξήσει τη μορφίνη ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί προκειμένου να μην υποφέρεις. Δεν είναι κάτι νέο αυτό». 

Με πληροφορίες από BBC 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM
Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Πολιτισμός / Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Ο αντισυμβατικός Ιάπωνας που εξυμνεί την avant-garde αισθητική μέσα από υπερμεγέθεις, ασύμμετρες σιλουέτες και τη διαχρονική του αφοσίωση στο μαύρο, συνεχίζει στα 82 του χρόνια να παλεύει «θυμωμένος αλλά ακούραστος» για την ουσία και την αλήθεια της μόδας
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM
«La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Πολιτισμός / «La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Ο πίνακας «La Magie Noire» του Ρενέ Μαγκρίτ, που παρέμεινε σε ιδιωτική συλλογή για 90 χρόνια, βγαίνει σε δημοπρασία στη Sotheby’s - Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το έργο και τη γυναίκα που έσωσε 163 παιδιά από τους ναζί
LIFO NEWSROOM
Αίγυπτος: Ανοικτός για το κοινό ένας από τους πιο εμβληματικούς τάφους Φαραώ στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Ανοικτός για το κοινό ένας από τους πιο εμβληματικούς τάφους Φαραώ στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Σκαλισμένος βαθιά μέσα στον βράχο, ο τάφος του Αμενχοτέπ Γ΄ δεσπόζει ξανά μετά από 20 χρόνια, στη δυτική όχθη του Νείλου - Τα πρώτα πλάνα από το εσωτερικό του
LIFO NEWSROOM