«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» online από το Μπαλέτο Μαλαντέν

Η πεντάμορφη και το τέρας από το Μπαλέτο Μπαλαντέν | On Line Facebook Twitter
0

Ο Τιερί Μαλαντέν είναι ένας από τους σπουδαιότερους Γάλλους χορογράφους της εποχής μας. Το μπαλέτο του, με έδρα την πόλη Μπιαρίτζ της Γαλλίας, παρουσιάζει σπουδαίες παραστάσεις γεμάτες συναίσθημα και δύναμη. Μια από τις καλύτερες χορογραφίες του έρχεται στο Christmas Theater on line.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας παρουσιάζεται με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια εποχής κάτω από τους ήχους της σπουδαίας έκτης συμφωνίας του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Η συγκεκριμένη παράσταση έκανε πρεμιέρα στην μοναδική Royal Opera του παλατιού των Βερσαλλιών.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας είναι ένα υπέροχο παραμύθι της εποχής του Διαφωτισμού που έγραψε αρχικά η Γαλλίδα Γκαμπριέλ Μπαρμπό το 1741 αλλά έγινε διαδεδομένο στην εκδοχή που ξανά-έγραψε το 1756 μια άλλη Γαλλίδα, η Ζαν Μαρί Λεπρένς ντε Μπωμόν. 

Η Πεντάμορφη είναι εντυπωσιακά σεμνή, σχεδόν αγία, όσον αφορά στο πώς έμπρακτα θυσιάζεται για την οικογένειά της αφοσιωμένη στον πατέρα της. Γεμάτη κατανόηση και συγχώρεση. Ανακαλύπτει την αγάπη, την μόνη, την πραγματική, την αληθινή, σε ένα Τέρας. Ένα ανθρωπόμορφο Τέρας που μέσα στην αγκαλιά μιας πεντάμορφης αγίας, θα μεταμορφωθεί ξανά σε άνθρωπο και μάλιστα πολύ όμορφο. 

Η χορογραφία δημιουργήθηκε πάνω σε μια σπουδαία μουσική. Την έκτη συμφωνία του Τσαϊκόφσκι σε σι ελάσσονα, έργο 74, την λεγόμενη παθητική, που ήταν το τελευταίο έργο που έγραψε. Όπως έλεγε και ο ίδιος: «Όλα είναι μαγευτικά, όπως ένα παραμύθι… Τι είναι όμως αυτό  στο οποίο οφείλεται όλη αυτή η λαμπρότητα και οι τόσες πολλές τιμές που μου γίνονται; Το ασήμαντο γεγονός ότι μπορώ να μετατρέπω τους πόνους μου και τις ταπεινώσεις μου σε ήχους..»

Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Μπαλέτο με 22 χορευτές

Μουσική: Πιοτρ Ίλιτς Τσαικόφσκι (6η Συμφωνία σε σι ελάσσονα, έργο 74)

Βασισμένο στο παραμύθι της Γαλλίδας μυθιστοριογράφου Γκαμπριέλ-Σουζάν Μπαρμπό ντε Βιλενέβ (1741)

Χορογραφία: Τιερί Μαλαντέν

Σκηνικά - κοστούμια: Ζωρζ Καλαρντό

Φωτισμοί: Φρανσουά Μαναέρ

Με το Μπαλέτο Μαλαντέν της Γαλλίας και την Συμφωνική Ορχήστρα των Βάσκων

Διεύθυνση ορχήστρας: Άιναρς Ρούμπεκις

Σολίστ: Κλερ Λοσάμπ, Μίκαελ Κόντε 

Παγκόσμια πρεμιέρα: 11 Δεκεμβρίου 2015, Βερσαλλίες  

Info

Christmas Theater on line

Διάρκεια: 90 λεπτά

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 στις 20.00

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 στις 16.00 και στις 20.00

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 στις 16.00 και στις 20.00

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021 στις 20.00
 
Τιμή κωδικού: 12 ευρώ
  
Προπώληση: 211 77 01 700, www.viva.gr & www.christmastheater.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαντόνα και η Sabrina Carpenter κυκλοφορούν το ντουέτο τους μετά το Coachella

Πολιτισμός / Η Μαντόνα και η Sabrina Carpenter κυκλοφορούν το ντουέτο τους μετά το Coachella

Με κοινή ανάρτηση στο Instagram, η Μαντόνα και η Sabrina Carpenter ανακοίνωσαν ότι το «Bring Your Love» θα κυκλοφορήσει στις 30 Απριλίου, λίγες ημέρες μετά την κοινή τους εμφάνιση στο Coachella και ενόψει του νέου άλμπουμ της Μαντόνα, Confessions II.
THE LIFO TEAM
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ υπερασπίζεται τον Τζίμι Κίμελ μετά την επίθεση του Τραμπ: «Τα αστεία είναι αστεία»

Πολιτισμός / Ο Τζορτζ Κλούνεϊ υπερασπίζεται τον Τζίμι Κίμελ μετά την επίθεση του Τραμπ

Τιμώμενος στο 51ο Chaplin Award Gala στη Νέα Υόρκη, ο Τζορτζ Κλούνεϊ καταδίκασε την πολιτική βία μετά την επίθεση στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, αλλά υπερασπίστηκε τον Τζίμι Κίμελ απέναντι στην απαίτηση του Ντόναλντ Τραμπ να απολυθεί από το ABC.
THE LIFO TEAM
Η Αν Χάθαγουεϊ απαντά για τους σωματότυπους στο Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Πολιτισμός / Η Αν Χάθαγουεϊ απαντά για τους σωματότυπους στο Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Η Αν Χάθαγουεϊ διαψεύδει ότι μοντέλα απολύθηκαν από το Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 λόγω σωματότυπου και εξηγεί γιατί ζήτησε από την παραγωγή μια πιο ανοιχτή εικόνα της μόδας. «Κανείς δεν έχασε τη δουλειά του. Στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκαν περισσότερες δουλειές», είπε.
THE LIFO TEAM
Από την Αθήνα στον Αργυρό Λέοντα: Ο Μάριο Μπανούσι και το θέατρο χωρίς λόγια που συγκινεί την Ευρώπη

Πολιτισμός / Ο Μάριο Μπανούσι έγινε το νέο όνομα του ευρωπαϊκού θεάτρου

Λίγο πριν παραλάβει τον Αργυρό Λέοντα Θεάτρου της Μπιενάλε της Βενετίας, ο Μάριο Μπανούσι γίνεται θέμα στην El País και στη Libération. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, ο ελληνοαλβανός δημιουργός πέρασε από την Αθήνα στα μεγάλα ευρωπαϊκά θέατρα με ένα έργο χωρίς λόγια, φτιαγμένο από πένθος, μητέρες, μετανάστευση και οικογενειακή μνήμη.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
«Η μόνη αληθινή διαμαρτυρία είναι η ομορφιά»: Ο Ντρις βαν Νότεν ανοίγει ένα παλάτσο στη Βενετία

Πολιτισμός / «Η μόνη αληθινή διαμαρτυρία είναι η ομορφιά»: Ο Ντρις βαν Νότεν ανοίγει ένα παλάτσο στη Βενετία

Στο Palazzo Pisani Moretta, ο Ντρις βαν Νότεν εγκαινιάζει τη νέα του Fondazione με περισσότερα από 200 έργα μόδας, τέχνης, craft και design. Η έκθεση The Only True Protest Is Beauty δεν αντιμετωπίζει την ομορφιά ως φυγή από τον κόσμο, αλλά ως έναν τρόπο να μείνεις μέσα του χωρίς να παραδοθείς στην ασχήμια του.
THE LIFO TEAM
Οι Αυτοδίδακτοι: Από τον Θεόφιλο στις μέρες μας

Πολιτισμός / Από τον Θεόφιλο στη Niki de Saint Phalle: Μια έκθεση για τους αυτοδίδακτους της ζωγραφικής

Μια γέφυρα ανάμεσα σε διαφορετικές εποχές, όπου η ανάγκη για έκφραση υπερβαίνει τα όρια της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και αναδεικνύει την προσωπική διαδρομή μάθησης και δημιουργίας.
THE LIFO TEAM
Το Michael έγινε παγκόσμια επιτυχία, αλλά η πιο δύσκολη ιστορία του έμεινε για το sequel

Πολιτισμός / Το Michael έγινε παγκόσμια επιτυχία, αλλά η πιο δύσκολη ιστορία του έμεινε για το σίκουελ

Μετά το άνοιγμα των 217,4 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως, ο σκηνοθέτης του Michael, Αντουάν Φουκουά, μίλησε στο Deadline για τα επαναληπτικά γυρίσματα των 50 εκατ. δολαρίων, τις σκηνές γύρω από τις κατηγορίες εναντίον του Μάικλ Τζάκσον που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν και το υλικό που υπάρχει ήδη για μια πιθανή συνέχεια.
THE LIFO TEAM
Ιωάννα Καρυστιάνη: «Ακουγόντουσαν συνεχώς βογγητά, ο πόνος ήταν πολλαπλάσιος, ήξερες ότι βασανίζονται και οι σύντροφοί σου»

Πολιτισμός / Ιωάννα Καρυστιάνη: «Ακούγονταν συνεχώς βογγητά, ήξερες ότι βασανίζονται και οι σύντροφοί σου - Αυτό δεν φεύγει ποτέ από μέσα σου»

Η σημαντική Ελληνίδα συγγραφέας σε μια σπάνια μαρτυρία στο Ιστορικό Αρχείο Πανεπιστημίου Αθηνών, για την περίοδο της Δικτατορίας και των βασανιστηρίων στα κρατητήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ
THE LIFO TEAM
Στην Πομπηία, ένας κόκκινος τοίχος ξαναφέρνει στο φως τα μυστήρια του Διονύσου

Πολιτισμός / Στην Πομπηία, ένας κόκκινος τοίχος ξαναφέρνει στο φως τα μυστήρια του Διονύσου

Ένας εντυπωσιακός κύκλος διονυσιακών τοιχογραφιών σε αίθουσα συμποσίων της Πομπηίας φωτίζει τη σχέση ανάμεσα στο κρασί, την έκσταση, τη μύηση και την κοινωνική ζωή της ρωμαϊκής πόλης.
THE LIFO TEAM