Η Marvel απάντησε στα σχόλια του Μάρτιν Σκορσέζε πως οι ταινίες της «δεν είναι σινεμά»

Η Marvel απάντησε στα σχόλια του Μάρτιν Σκορσέζε πως οι ταινίες της «δεν είναι σινεμά» Facebook Twitter
0

Ο άνθρωπος πίσω από την Marvel, απάντησε στα σχόλια του Μάρτιν Σκορσέζε πως οι εμπνευσμένες από κόμικ ταινίες της «δεν είναι σινεμά».

«Ο καθένας ορίζει διαφορετικά το σινεμά», είπε ο Κέβιν Φέιγκ, χαρακτηρίζοντας τα λόγια του διάσημου σκηνοθέτη «αναληθή και άστοχα». «Εγώ και οποιοσδήποτε δουλεύει σε τέτοιες ταινίες λατρεύουμε τον κινηματογράφο, τις ταινίες και να πηγαίνουμε σινεμά», πρόσθεσε.

Η απάντηση του Κέβιν Φέιγκ έρχεται μετά από μια συνέντευξη του Μπομπ Άιγκερ, επικεφαλής της Disney, όπου σχολίασε τις δηλώσεις του Σκορσέζε. «Νομίζω πως δεν έχει δει ποτέ ταινία της Marvel», είπε ο ίδιος. «Όποιος έχει δει ταινία της Marvel δεν θα μπορούσε με τίποτα να κάνει τέτοια δήλωση», πρόσθεσε.

Η αντιπαράθεση μεταξύ Marvel και Σκορσέζε ξεκίνησε πριν λίγο καιρό όταν ο σκηνοθέτης έκανε μερικά εριστικά σχόλια για την εταιρία παραγωγής, την οποία σύγκρινε με «θεματικά πάρκα». «Δεν είναι σινεμά για ανθρώπους που προσπαθούν να εκφράσουν συναισθηματικές, ψυχολογικές εμπειρίες σε έναν άλλον άνθρωπο», είπε στο περιοδικό Empire.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε επέμεινε στην άποψή του και σε ένα άρθρο γνώμης που έγραψε για τους New York Times, στο οποίο άσκησε έντονη κριτική «στην κοινοτοπία των σημερινών ταινιών franchise».

«Στις ταινίες της Marvel υπάρχουν πολλά από τα στοιχεία που ορίζουν το σινεμά όπως το ξέρω εγώ. Αυτό που δεν υπάρχει είναι μυστήριο ή αυθεντικός συναισθηματικός κίνδυνος. Δεν διακυβεύεται τίποτα», είπε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης. Στη συνέχεια κατηγόρησε εταιρίες παραγωγής όπως η Marvel πως κρατούν εκτός σινεμά άλλες ταινίες. «Για όποιον ονειρεύεται να κάνει ταινίες ή απλώς τώρα ξεκινάει, η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι βάρβαρη και αφιλόξενη απέναντι στην τέχνη».

Από την πλευρά του ο Κέβιν Φέιγκ, μιλώντας στο Hollywood Reporter, είπε πως «όλοι έχουν το δικαίωμα της γνώμης τους», προσθέτοντας: «Ανυπομονώ τι θα γίνει στη συνέχεια. Αλλά στο μεσοδιάστημα, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ταινίες», επιμένοντας πως η Marvel έχει πάρει ρίσκα με τους χαρακτήρες της. «Σκοτώσαμε τους μισούς χαρακτήρες στο τέλος της ταινίας», είπε για το «Avengers: Infinity War». «Νομίζω πως έχει πλάκα για εμάς να παίρνουμε την επιτυχία μας και να την χρησιμοποιούμε σε ρίσκα, δοκιμάζοντας διαφορετικά πράγματα».

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ