Οι Mattel και Warner Bros. Pictures ανακοίνωσαν επισήμως πως η Μάργκοτ Ρόμπι θα υποδυθεί τον ρόλο της Barbie στην επερχόμενη live action ταινία- την πρώτη τους είδους με αληθινούς ηθοποιούς. 

 

«Το παιχνίδι με την Barbie προάγει την αυτοπεποίθηση, την περιέργεια και την επικοινωνία στο ταξίδι ενός παιδιού προς την ανακάλυψη του εαυτού του», σχολίασε η 28χρονη ηθοποιός, που είναι επίσης συμπαραγωγός της ταινίας.

 

«Στα σχεδόν 60 χρόνια ιστορίας του brand, η Barbie έχει ενθαρρύνει τα παιδιά να φανταστούν τους εαυτούς τους σε φιλόδοξους ρόλους, από πριγκίπισσα μέχρι πρόεδρος. Νιώθω μεγάλη τιμή που θα αναλάβω αυτόν τον ρόλο και την παραγωγή μια ταινίας που πιστεύω πως θα έχει εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο στα παιδιά παγκοσμίως», πρόσθεσε η Μάργκοτ Ρόμπι. 

 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, αυτή είναι η πρώτη φορά που το διάσημο brand θα κυκλοφορήσει μια live action ταινία, αλλά και η πρώτη επίσημη συνεργασία της νεοϊδρυθείσας Mattel Films, επικεφαλής της οποίας είναι ο υποψήφιος για Όσκαρ παραγωγός Ρόμπι Μπρένερ. 

 

Αρχικά ο ρόλος της Barbie προοριζόταν για την Έιμι Σούμερ. Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, στην υπόθεση η Barbie θα διωχνόταν από την Barbieland επειδή «δεν είναι αρκετά τέλεια», ξεκινώντας ένα περιπετειώδες ταξίδι στον πραγματικό κόσμο. Ωστόσο πέρυσι το καλοκαίρι η 37χρονη ηθοποιός αποκάλυψε πως αποφάσισε να αποσυρθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.