Η Μακένζι Μπέζος θα δωρίσει σε φιλανθρωπίες τη μισή περιουσία της - Το αμύθητο ποσό

Η Μακένζι Μπέζος θα δωρίσει σε φιλανθρωπίες τη μισή περιουσία της - Το αμύθητο ποσό Facebook Twitter
EPA
0

Η Μακένζι Μπέζος, πρώην σύζυγος του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος, η αποφάσισε να δωρίσει τη μισή περιουσία της, ύψους 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε φιλανθρωπίες.

Η απόφαση της Μακένζι Μπέζος γνωστοποιήθηκε σχεδόν έξι μήνες μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου της με τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Η Μπέζος, ο πρώην σύζυγος της οποίας είναι ο πλουσιότερος άνδρας του πλανήτη, έγινε μία από τους 19 ανθρώπους που ένωσαν τις δυνάμεις τους σήμερα με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Giving Pledge, μια εκστρατεία που ανακοίνωσαν το 2010 οι δισεκατομμυριούχοι Ουόρεν Μπάφετ και Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Με την εν λόγω πρωτοβουλία

απευθύνεται έκκληση προς τους πλούσιους να προσφέρουν το μισό των περιουσιών τους ενώ βρίσκονται εν ζωή ή μετά τον θάνατό τους. «Επιπλέον της όποιας περιουσίας η ζωή μου πρόσφερε, διαθέτω ένα δυσανάλογο ποσό χρημάτων να μοιράσω», σημειώνει η Μακένζι Μπέζος, σε μια ανακοίνωση με ημερομηνία την 25η Μαΐου. «Η προσέγγισή μου προς την φιλανθρωπία θα συνεχίσει να είναι εμβριθής. Θα χρειαστεί χρόνο και προσπάθεια και φροντίδα».

Αφού πέρασε σχεδόν τη μισή της ζωή στο πλευρό του Τζεφ Μπέζος, η Μακένζι Μπέζος αναδείχθηκε στην τρίτη πλουσιότερη γυναίκα παγκοσμίως, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, αφού απέκτησε μερίδιο 4% από το κεφάλαιο στην Amazon, ύψους 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού εκείνη και ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσαν τον διακανονισμό για το διαζύγιό τους την 4η Απριλίου. Ο Τζεφ Μπέζος, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται φέτος από το Forbes στα 131 δισεκατομμύρια δολάρια, έσπευσε να στηρίξει το νέο φιλανθρωπικό εγχείρημα της πρώην συζύγου του. «Η Μακένζι θα είναι φανταστική και συμπονετική και αποτελεσματική στο φιλανθρωπικό έργο της κι είμαι περήφανος για εκείνη» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter. «Η επιστολή της είναι τόσο όμορφη. Πάνω τους Μακένζι». Το όνομα του Τζεφ Μπέζος, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των 204 εύπορων από 23 χώρες που συμμετέχουν στο Giving Pledge.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Πολιτισμός / Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Για πρώτη φορά στην Ιταλία, εκτίθενται άγνωστες μέχρι σήμερα δημιουργίες του Άντι Γουόρχολ από τη δεκαετία του ’50, αποκαλύπτοντας μια σχεδόν άγνωστη πλευρά του καλλιτέχνη: εκείνη του γραφίστα μόδας και σχεδιαστή υφασμάτων.
LIFO NEWSROOM
Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Η προσθήκη του ονόματος του Τσάντγουικ Μπόουζμαν στη Λεωφόρο της Δόξας θεωρείται μία από τις πιο συγκινητικές και δίκαιες αναγνωρίσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας
LIFO NEWSROOM
Η ισλανδική γλώσσα «σβήνει» από την τεχνητή νοημοσύνη και τα αγγλικά media

Πολιτισμός / Η ισλανδική γλώσσα «σβήνει» από την τεχνητή νοημοσύνη και τα αγγλικά media

Πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας προειδοποιεί ότι η νεολαία εκτίθεται σχεδόν αποκλειστικά σε αγγλόφωνο περιεχόμενο μέσω TikTok και YouTube, απειλώντας με «ουσιαστική εξαφάνιση» της γλώσσας μέσα σε μία γενιά
LIFO NEWSROOM