Η Χάλι Μπέρι «προκαλεί συνεχώς» τον 7χρονο γιο της να αναθεωρεί τα στερεότυπα περί φύλου

Η Χάλι Μπέρι «προκαλεί συνεχώς» τον 7χρονο γιο της να αναθεωρεί τα στερεότυπα περί φύλου Facebook Twitter
0

Ως μητέρα αγοριού, η Χάλι Μπέρι θέλει να βεβαιωθεί πως ο γιος της μεγαλώνοντας θα είναι αντίθετος στον σεξισμό, οπότε τον «προκαλεί συνεχώς» να αναθεωρεί τα στερεότυπα περί φύλου. 

Σε εμφάνισή της στο ψηφιακό πάνελ της Hollywood Foreign Press Association, στο πλαίσιο του Sundance Film Festival, η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για την εμπειρία του να είναι μητέρα ενός 7χρονου γιου, του Maceo Martine, το οποίο απέκτησε με τον πρώην σύζυγό της, Oliver Martinez. 

«Έχω έναν 7χρονο γιο, και έχω συνειδητοποιήσει ποια είναι η δουλειά μου στο μεγάλωμά του. Αν θέλουμε να έχουμε ένα μέλλον διαφορετικό, εδώ είναι που ξεκινάει», είπε η 54χρονη ηθοποιός. 

«Με κάνετε να σκέφτομαι πόσες συζητήσεις είχα μαζί του, εξηγώντας, από τότε που έγινε 5 ετών, τις διαφορετικές ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια, και βλέπω πώς έχει μάθει να αισθάνεται ανώτερος, στα 5 του, από τα κορίτσια», σημείωσε. 


Και συνέχισε: «Χρειάστηκε πραγματικά να του το αναλύσω και να του δώσω μια καινούργια οπτική, προκαλώντας όλες εκείνες τις σκέψεις και ζητώντας του να ανακαλύψει από πού προέρχεται όλο αυτό, αν το πιστεύει ή όχι, να αμφισβητήσει αυτά που δέχεται υποσυνείδητα από κάπου. Θέλω να μεγαλώσει και να σκέφτεται βαθύτερα επί του θέματος. Να είναι αποφασισμένος ώστε να μην το αποδέχεται απλώς. Συνεχώς τον προκαλώ και του λέω πράγματα όπως, "Βασικά, γιατί αυτό είναι χρώμα για κορίτσια;"». 

Η 54χρονη ηθοποιός έχει επίσης μια κόρη, την 12χρονη Nahla Ariela, από παλαιότερη σχέση της με τον Gabriel Aubry. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΣΤ: Έξι εκθέσεις με πέντε γυναίκες καλλιτέχνιδες και νέες παραγωγές έργων καταλαμβάνουν το μουσείο

Πολιτισμός / ΕΜΣΤ: Έξι εκθέσεις με πέντε γυναίκες καλλιτέχνιδες και νέες παραγωγές έργων καταλαμβάνουν το μουσείο

Στις 8 Μαρτίου ξεκινά ο νέος κύκλος εκθέσεων είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στο καλλιτεχνικό έργο γυναικών ή καλλιτεχνών που αυτοπροσδιορίζονται ως θηλυκότητες.
NEWSROOM