Η επιστροφή της PJ Harvey- Κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι «I Inside the Old I Dying»

Η επιστροφή της PJ Harvey- Κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι «I Inside the Old I Dying» Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο PJ Harvey κυκλοφόρησε το νέο σινγκλ «I Inside The Old I Dying», καθώς και λεπτομέρειες για την περιοδεία της στην Ευρώπη.

Η PJ Harvey σηματοδότησε την επιστροφή της τον Απρίλιο με το σινγκλ «A Child's Question, August» και τα νέα για το 10ο άλμπουμ της «I Inside The Old Year Dying», την πολυαναμενόμενη συνέχεια του «The Hope Six Demolition Project» του 2016.

«Τις προηγούμενες πέντε εβδομάδες είχαμε προσπαθήσει τόσες φορές να το αποτυπώσουμε και αποτύχαμε, και/αλλά μετά ο John Paris, (παραγωγός και συνεργάτης) επανεφηύρε την αίσθηση του μοτίβου της κιθάρας», εξήγησε η PJ Harvey μιλώντας για το νέο της κομμάτι.

«Καθώς το ακούγαμε στο soundcheck, ο Flood (παραγωγός) μου έδωσε ένα μικρόφωνο, ενώ καθόμουν δίπλα στον John προσπαθώντας να βρω πώς να το τραγουδήσω. Το αποτέλεσμα αποτυπώνει κατά κάποιο τρόπο την αιθέρια και μελαγχολική λαχτάρα που έψαχνα».

»Στον στίχο όλοι περιμένουν να εμφανιστεί ξανά ο σωτήρας – όλοι και όλα προσδοκούν την άφιξη αυτής της φιγούρας της αγάπης και μεταμόρφωσης. Υπάρχει μια αίσθηση σεξουαλικής λαχτάρας και αφύπνισης και μετακίνησης από το ένα βασίλειο στο άλλο – από παιδί σε ενήλικα, από τη ζωή στο θάνατο και το αιώνιο» λέει η P J Harvey, περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο το νέο της τραγούδι.

Το «I Inside The Old Year Dying», γράφτηκε σε διάστημα τριών εβδομάδων, αν και προήλθε από ιδέες που χρονολογούνται από το 2017, όταν ένιωσε ότι είχε χάσει τη σχέση της με τη μουσική.

Επιδιώκοντας να αναβιώσει τη σχέση της με τη σύνθεση, η έμπνευση για τα νέα κομμάτια αποκαλύφθηκε μετά από συμβουλές του σκηνοθέτη Steve McQueen, ο οποίος της είπε να αγνοήσει τη «διαδικασία γραφής ενός άλμπουμ» και αντ' αυτού να ανακαλύψει ξανά γιατί ερωτεύτηκε για πρώτη φορά τα «λόγια, εικόνες και μουσική».

Στο άλμπουμ η PJ Harvey επιστρέφει στις ρίζες της, με έμπνευση από τους Nina Simone και τον Bob Dylan.

Το «I Inside The Old Year Dying», θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουλίου μέσω της Partisan.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM