Η Έλεν Ντε Τζενέρις γιορτάζει το coming out που έκανε πριν 20 χρόνια σε μια εκπομπή με καλεσμένη την Όπρα Γουίνφρι

Η Έλεν Ντε Τζενέρις γιορτάζει το coming out που έκανε πριν 20 χρόνια σε μια εκπομπή με καλεσμένη την Όπρα Γουίνφρι Facebook Twitter
1

Πριν από ακριβώς είκοσι χρόνια η Έλεν Ντε Τζενέρις παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημοσίως πως είναι ομοφυλόφιλη και το έκανε καλεσμένη τότε στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ. Προς τιμήν αυτής της ιστορικής στιγμής, η γνωστή παρουσιάστρια αποφάσισε να καλέσει τώρα την Oprah στο δικό της σόου σε μια εκπομπή- αφιέρωμα σε αυτό.

Η κίνηση της Έλεν να κάνει δημοσίως coming out στην εκπομπή της Όπρα το 1997 ήταν καθοριστική όχι μόνο για την ίδια, αλλά και τον κόσμο, αφού η ίδια αποκάλυψε τον σεξουαλικό της προσανατολισμό σε μια εποχή που σχεδόν κανείς στο Χόλιγουντ δεν ήταν ανοικτά ομοφυλόφιλος. Γι' αυτό το λόγο, αποφάσισε να αφιερώσει την επερχόμενη εκπομπή της Παρασκευής σε αυτήν την γενναία της απόφαση αλλά και το πόσο πολύ έχουν αλλάξει από τότε τα πράγματα.


Η εκπομπή θα είναι ουσιαστικά ένας φόρος τιμής στο «The Puppy Episode» του σόου «Ellen», που έκανε το 1997 και στο οποίο είχε επίσης παραδεχθεί πως είναι λεσβία, ενώ την ίδια περίοδο είχε κυκλοφορήσει και το τεύχος του περιοδικού Time, με την ίδια στο εξώφυλλο και λεζάντας «Ναι, είμαι γκέι». 


Εκτός από την Όπρα Γουίνφρεϊ, καλεσμένοι την Παρασκευή θα είναι επίσης οι Τζόλι Φίσερ, Κλέα Λούις και Ντέιβιντ Άνθονι Χιγκινς, με τους οποίους συνεργαζόταν τότε η Έλεν Ντε Τζενέρις. Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει δε και μηνύματα διασήμων και αληθινές ιστορίες ανθρώπων σχετικά με το πώς επηρέασε την ζωή τους το coming out που έκανε τότε, αλλά και το γενικότερο πλαίσιο της κοινότητας LGBT. 

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μάικλ Τζάκσον επιστρέφει στο σινεμά, αλλά όχι ακριβώς ολόκληρος

Πολιτισμός / Επιστρέφει ο Μάικλ Τζάκσον στο σινεμά, αλλά ποιος Μάικλ επιστρέφει;

Η βιογραφική ταινία του Αντουάν Φουκουά για τον Μάικλ Τζάκσον, βγαίνει στους κινηματογράφους στις 24 Απριλίου ύστερα από πρεμιέρα στο Βερολίνο και μεγάλη προωθητική καμπάνια. Μαζί με το εμπορικό ενδιαφέρον, δυναμώνει και η συζήτηση για το αν πρόκειται για ένα πλήρες πορτρέτο του σταρ ή για μια προσεκτικά ελεγχόμενη εκδοχή της ζωής του.
THE LIFO TEAM
Μετά το Baby Reindeer, ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό Half Man

Πολιτισμός / Μετά το Baby Reindeer, ο Ρίτσαρντ Γκαντ βουτά πιο βαθιά στο σκοτάδι με το Half Man

Η νέα σειρά του δημιουργού του Baby Reindeer κάνει πρεμιέρα στις 23 Απριλίου στο HBO και στις 24 Απριλίου στο BBC iPlayer, με τον ίδιο και τον Τζέιμι Μπελ σε μια ιστορία αδελφικότητας, βίας και σεξουαλικής σύγχυσης.
THE LIFO TEAM
Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Πολιτισμός / Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Η Τζούντι Ντεντς μίλησε για τον κήπο του σπιτιού της στο νέο επεισόδιο του podcast Roots, αλλά αυτό που περιέγραψε δεν ήταν απλώς ένας κήπος. Ηταν ένας τόπος μνήμης, όπου τα δέντρα έχουν ονόματα, οι μυρωδιές κρατούν ζωντανό το παρελθόν και η φύση γίνεται παρηγοριά ακόμα κι όταν η όραση σχεδόν χάνεται.
THE LIFO TEAM
Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Πολιτισμός / Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Το We Are Making a Film About Mark Fisher επιστρέφει στη σκέψη του Μαρκ Φίσερ όχι σαν ακαδημαϊκό μνημόσυνο αλλά σαν ζωντανό πολιτισμικό ερώτημα. Γιατί ένας θεωρητικός που έγραψε για χαμένα μέλλοντα και εξάντληση μοιάζει σήμερα πιο παρών από ποτέ;
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Ξεκίνησε το διεθνές συνέδριο με θέμα την ελληνική χειροτεχνία

Η Λίνα Μενδώνη κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου δήλωσε: «Η αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας δεν αφορά μόνον στη διάσωση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αφορά στη διάσωση και τη μετάδοση στις νεότερες γενιές ενός τεράστιου πολιτιστικού κεφαλαίου»
THE LIFO TEAM
Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Πολιτισμός / Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Η Αριάνα Γκράντε πρωταγωνιστεί στο νέο «Meet the Parents» δίπλα στον Μπεν Στίλερ και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο Ντε Νίρο είπε ότι είναι ίσως η πιο αστεία συμπρωταγωνίστρια με την οποία έχει δουλέψει ποτέ.
THE LIFO TEAM
Ολίβια Ροντρίγκο ανοίγει τη νέα της εποχή με το «Drop Dead» στις Βερσαλλίες

Πολιτισμός / Η Ολίβια Ροντρίγκο κυκλοφόρησε το «Drop Dead» με φόντο τις Βερσαλλίες

Η Ολίβια Ροντρίγκο επέστρεψε με το «Drop Dead», το πρώτο τραγούδι από το τρίτο άλμπουμ της, που θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου. Το βίντεο, σε σκηνοθεσία της Πέτρα Κόλινς, γυρίστηκε στο Παλάτι των Βερσαλλιών.
THE LIFO TEAM
Σιωπή, αμαρτία και θέαμα: τι ακριβώς κάνει τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν

Πολιτισμός / Σιωπή, αμαρτία και θέαμα: τι ακριβώς κάνει τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν

Ο φετινός Απρίλιος του Μαουρίτσιο Κατελάν είχε απ’ όλα: ένα βουβό γκαλά στο Σικάγο, μια γραμμή εξομολόγησης και τον πεσμένο Πάπα του σε νέα έκδοση 666 αντιτύπων. Το αποτέλεσμα δεν ήταν απλώς μια ακόμη πρόκληση, αλλά μια νέα υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο ο Ιταλός καλλιτέχνης μετατρέπει την τέχνη σε δημόσιο τελετουργικό.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Tom Waits και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Πολιτισμός / Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Τομ Γουέιτς και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Το Boots on the Ground, η πρώτη νέα κυκλοφορία των Massive Attack από το 2020 και η πρώτη πρωτότυπη ηχογράφηση του Τομ Γουέιτς από το 2011, βγήκε στις 16 Απριλίου μαζί με ένα επτάλεπτο φιλμ από εικόνες διαδηλώσεων και επιχειρήσεων της ICE στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Μπράβο, Έλεν! Χαίρεσαι να την βλέπεις και μ'αρέσει που διατηρεί το προσωπικό της αντισυμβατικό, για παρουσιάστρια prime-time εκπομπής, στυλ ακόμη και στην παρουσίαση των Όσκαρ! Πάντως θυμάμαι από εκείνη την εποχή ότι μεγαλύτερη εντύπωση είχε κάνει η ''γκόμενα'' που είχε ρίξει, η σέξι κι όποιος αντέξει Πόρσια ντι Ρόσι!