Η Billie Eilish εγκατέλειψε τα social media λόγω των τρολ

Η Billie Eilish εγκατέλειψε τα social media λόγω των τρολ Facebook Twitter
0

Το ποπ φαινόμενο Billie Eilish σταμάτησε να χρησιμοποιεί τα social media λόγω του «πολέμου» που δέχεται από τα διαδικτυακά τρολ.

Η Αμερικανίδα μουσικός που συνυπογράφει το τραγούδι της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ No Time to Die, παραδέχτηκε πως εδώ και καιρό σκεφτόταν να εγκαταλείψει τα social media, ωστόσο παρέμενε για να είναι σε επαφή με το κοινό της.

«Σταμάτησα πριν από δύο μέρες. Σταμάτησα να διαβάζω ολόκληρα τα σχόλια. Μου κατέστρεφαν τη ζωή. Είναι αλλόκοτο. Όσο πιο cool είναι αυτά που κάνεις, τόσο περισσότερο σε μισούν οι άνθρωποι» παραδέχτηκε, μιλώντας στο BBC, η 18χρονη.

Και συμπλήρωσε: «Είναι ένα μάτσο τρολ. Και το πρόβλημα είναι ότι κάποια απ' αυτά είναι πραγματικά αστεία. Νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα. Κανείς δεν σταματάει επειδή είναι αστεία. (...) Είναι τρελό να διαβάζω σχόλια. Θα είχα σταματήσει προ πολλού, όμως το πρόβλημα είναι πως πάντα ήθελα να έχω επαφή με τους φαν. Και οι άνθρωποι το καταστρέφουν αυτό. Είναι απαίσιο».

H Eilish έχει γίνει πολλάκις στόχος αρνητικών έως κακόβουλων σχολίων για το ντύσιμο και την εμφάνισή της, με τα διαδικτυακά τρολ να της επιτίθενται για το πολύχρωμο, ριχτό στυλ της.

Η απόφαση της Eilish έρχεται λίγα 24ωρα μετά την αυτοκτονία της δημοφιλούς παρουσιάστριας, Caroline Flack, με το ρόλο τόσο των social media όσο και του βρετανικού Τύπου να εξετάζεται για το κατά πόσο η πίεσή τους ώθησε στο απονενοημένο τη 40χρονη Βρετανίδα. Πριν αφαιρέσει τη ζωή της, είχε γράψει ένα μήνυμα που θα πόσταρε στο Instagram, μέσω του οποίου κατήγγειλε πως ένα οικογενειακό ατύχημα, πουλήθηκε σε εφημερίδα και κατέστρεψε την ίδια και την οικογένειά της. Η ανάρτηση παρέμεινε αδημοσίευτη και γνωστοποιήθηκε μόλις σήμερα από τη μητέρα της.

Με πληροφορίες από The Times/BBC

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM