Χωρίς την Κέιτ η επίσκεψη του πρίγκιπα Ουίλιαμ στη Μέση Ανατολή- Θα συναντηθεί με Νετανιάχου και Αμπάς

Χωρίς την Κέιτ η επίσκεψη του πρίγκιπα Ουίλιαμ στη Μέση Ανατολή- Θα συναντηθεί με Νετανιάχου και Αμπάς Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή της Μέσης Ανατολής αργότερα αυτόν τον μήνα, την 24η και 28η Ιουνίου.

Ο Ουίλιαμ, ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ και δεύτερος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου, είναι το πρώτο υψηλόβαθμο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας που θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Την ώρα που το ταξίδι αυτό γίνεται καθ' εντολή της βρετανικής κυβέρνησης, ο γραμματέας Επικοινωνίας του πρίγκιπα Τζέισον Κνάουφ επισήμανε ότι μια τέτοια επίσκεψη συζητείτο εδώ και χρόνια, ενώ δεν συνδέεται με τους εορτασμούς για την επέτειο των 70 ετών από την ίδρυση του Ισραήλ.

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή και ο Δούκας του Κέιμπριτζ είναι το σωστό πρόσωπο για να κάνει αυτήν την επίσκεψη» είπε ο γραμματέας σε δημοσιογράφους. Τόνισε επίσης ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ανυπομονεί να οικοδομήσει «μια πραγματικά και σταθερή σχέση με τους ανθρώπους της περιοχής».

Η Βρετανία θεωρεί το Ισραήλ ως έναν στενό και σημαντικό σύμμαχο, ωστόσο η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία οι δύο χώρες βρίσκονται σε αντιπαράθεση με επίκεντρο μια σειρά σημαντικών θεμάτων.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είπε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενόψει της συνάντησής του στο Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα, ότι το Λονδίνο ανησυχεί για τους θανάτους των Παλαιστινίων στις συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Κνάουφ είπε ότι ο Ουίλιαμ θα συναντηθεί με τον Νετανιάχου στην πρωθυπουργική κατοικία προτού συναντηθεί με τον Αμπάς την επόμενη ημέρα, στο γραφείο στη Ραμάλα.

Θα μεταβεί επίσης στο Όρος των Ελαιών, όπως και στον τάφο της προγιαγιάς του, της πριγκίπισσας Αλίκης, μητέρας του πρίγκιπα Φιλίπου.


Τον πρίγκιπα Ουίλιαμ δεν θα συνοδεύει η Κέιτ Μίντλετον, καθώς θα παραμείνει στη Βρετανία για να φροντίσει το τρίτο τους παιδί, τον μικρό πρίγκιπα Λούι που γεννήθηκε την 23η Απριλίου. Επιπλέον, κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος δεν θα συμμετέχει στη 10μελή αποστολή που θα ταξιδέψει μαζί του. Εντούτοις, θα τον συνοδεύει ο σύμβουλός του Ντέιβιντ Μάνινγκ, πρώην Βρετανός πρέσβης στο Ισραήλ.

Ο Ουίλιαμ θα ξεκινήσει την περιοδεία του από την Ιορδανία, όπου η σύζυγός του έζησε για δύο χρόνια όταν ήταν παιδί. Θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Γέρασας όπου η Κέιτ έχει απαθανατιστεί, όπως δείχνουν τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την εποχή του γάμου τους το 2011. Εκεί αναμένεται να γνωρίσει και να συνομιλήσει με νεαρούς Σύρους πρόσφυγες.

Στην Ιορδανία, ο Ουίλιαμ θα φιλοξενηθεί στην προσωπικη κατοικία του βασιλιά Αμπντάλα, αν και δεν θα συναντηθεί με τον ίδιο και τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Ράνια, όμως με τον γιο τους, τον πρίγκιπα διάδοχο Χουσέιν μπεν Αμπντάλα, ηλικίας 23 ετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μάθαμε από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη podcast της Τέιλορ Σουίφτ στον Τράβις Κέλσι

Πολιτισμός / Τι μάθαμε από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη podcast της Τέιλορ Σουίφτ στον Τράβις Κέλσι

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια θεατές συντονίστηκαν ζωντανά για την εκπομπή, καθώς η Τέιλορ Σουίφτ μίλησε για τη σχέση της με τον Τράβις, τα «κρυμμένα στοιχεία» που ενσωματώνει στα τραγούδια της, αλλά και για την ενασχόλησή της με το... ψωμί
LIFO NEWSROOM
Kοσμοπολιτισμός, τρόμος και σκοτεινές αλληγορίες από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Kοσμοπολιτισμός, τρόμος και σκοτεινές αλληγορίες από αύριο στους κινηματογράφους

Οι επανεκδόσεις της πρώτης περιπέτειας του Τζέιμς Μποντ, του «Dr. No», και του εξαιρετικού ψυχολογικού θρίλερ του Ρόμαν Πολάνσκι «The Tenant» ξεχωρίζουν εύκολα από το πρόγραμμα της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Έντεκα χρόνια από την ημέρα που ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έβαλε τέλος στη ζωή του

Πολιτισμός / Ρόμπιν Γουίλιαμς: 11 χρόνια από την ημέρα που έβαλε τέλος στη ζωή του

Το «θαλάσσιο τέρας με τα 50 πλοκάμια», όπως χαρακτήρισε η σύζυγός του τη σπάνια μορφή άνοιας που τον βασάνιζε, και το τελευταίο τους βράδυ, λίγο πριν ο ηθοποιός βάλει τέλος στη ζωή του
LIFO NEWSROOM
Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM