USA Today: Ο Χοακίν Φίνιξ συνελήφθη σε διαμαρτυρία για το Κλίμα

USA Today: Ο Χοακίν Φίνιξ συνελήφθη σε διαμαρτυρία για το Κλίμα Facebook Twitter
EPA
0

Ο Χοακίν Φίνιξ συνελήφθη σήμερα στα σκαλιά του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή που διοργάνωσε για άλλη μια φορά η Τζέιν Φόντα. 

Λίγες μόνο ημέρες μετά την βράβευσή του με Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου για την ενσάρκωση του αντί-ήρωα Τζόκερ στην ομώνυμη ταινία, ο Φίνιξ συνελήφθη μαζί με έναν ακόμα ηθοποιό, τον Μάρτιν Σιν από το "Grace and Frankie", όπως επιβεβαίωσε στο USA Today η Άιρα Άρλουκ του κινήματος Fire Drill Fridays που διοργανώνει η Τζέιν Φόντα. 

USA Today: Ο Χοακίν Φίνιξ συνελήφθη σε διαμαρτυρία για το Κλίμα Facebook Twitter

Ο δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε στο πλευρό της Τζέιν Φόντα που έχει συλληφθεί τουλάχιστον πέντε φορές για τον ίδιο λόγο, και παρ' όλα αυτά επιμένει να επιστρέφει και να διαμαρτύρεται, απαιτώντας άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μετά την σύλληψη του Χοακίν Φίνιξ, η Φόντα δήλωσε πως τα Fire Drill Fridays θα συνεχιστούν, αλλά προς το παρόν η σημερινή ήταν η τελευταία πορεία στην Ουάσιγκτον «για κάποιο διάστημα».

Μιλώντας στην μικρή εξέδρα που είχε στηθεί ο Φίνιξ είπε απευθυνόμενος τους παριστάμενους πως «υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε σήμερα για το Κλίμα. Επιλέγοντας τι καταναλώνετε». Ο ηθοποιός κάλεσε τον κόσμο να μειώσει στο ένα τρίτο τα γαλακτοκομικά και το κρέας που καταναλώνει. 

Η διαμαρτυρία αυτής της εβδομάδας επικεντρώθηκε στην χρηματοδότηση εξόρυξης και εκμετάλλευσης ορυκτών καυσίμων από μεγάλες τράπεζες και επενδυτές. Σε βίντεο από την διαδήλωση, κάποιοι από τους συμμετέχοντες φαίνονται να καταλαμβάνουν ένα υποκατάστημα της τράπεζας Chase κρατώντας πλακάτ. 

 

Από τον Οκτώβριο, η Φόντα κατεβαίνει σχεδόν κάθε εβδομάδα στα σκαλιά του Καπιτωλίου για να διαμαρτυρηθεί για το Κλίμα, και αρκετοί παλιοί και νέοι συνάδελφοί της την στηρίζουν συμμετέχοντας. Στις 20 Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν τα γενέθλιά της, η Φόντα είχε συλληφθεί ξανά μαζί με την Ροζάνα Αρκέτ, την Γκλόρια Στάινεμ και την Κέισι Γουίλσον. Όπως λέει η ίδια η ηθοποιός, αυτός είναι και ένας από τους λόγους που μετακόμισε στην Ουάσιγκτον, ώστε να είναι πιο κοντά στο επίκεντρο της μάχης για το Κλίμα. 

Την περασμένη Παρασκευή, ο ηθοποιός Σαμ Γουότερσον είχε συλληφθεί στην εβδομαδιαία διαμαρτυρία της Φόντα, για δεύτερη φορά, αλλά η 82χρονη κατάφερε με κάποιο τρόπο να αποφύγει την σύλληψη. Ο 11χρονος ηθοποιός Ίαν Άρμιταζ έδωσε επίσης το παρών, μαζί με τον σκηνοθέτη Τζος Φοξ.

Με πληροφορίες από Usa Today

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Πολιτισμός / Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Από την πρώτη κινηματογραφική εξόρμηση του πράκτορα 007 στη θριλερική διαδικασία εκλογής νέου Πάπα στο «Κονκλάβιο» κι από τη δοκιμασμένη χιτσκοκική συνταγή του «Man who knew too Much» στην συναρπαστική αγωνιστική δράση του «F1: The Movie», μερικές επιλογές για όσους αποφάσισαν να περάσουν την αργία στο Κλεινόν Άστυ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM
Τι μάθαμε από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη podcast της Τέιλορ Σουίφτ στον Τράβις Κέλσι

Πολιτισμός / Τι μάθαμε από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη podcast της Τέιλορ Σουίφτ στον Τράβις Κέλσι

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια θεατές συντονίστηκαν ζωντανά για την εκπομπή, καθώς η Τέιλορ Σουίφτ μίλησε για τη σχέση της με τον Τράβις, τα «κρυμμένα στοιχεία» που ενσωματώνει στα τραγούδια της, αλλά και για την ενασχόλησή της με το... ψωμί
LIFO NEWSROOM
Kοσμοπολιτισμός, τρόμος και σκοτεινές αλληγορίες από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Kοσμοπολιτισμός, τρόμος και σκοτεινές αλληγορίες από αύριο στους κινηματογράφους

Οι επανεκδόσεις της πρώτης περιπέτειας του Τζέιμς Μποντ, του «Dr. No», και του εξαιρετικού ψυχολογικού θρίλερ του Ρόμαν Πολάνσκι «The Tenant» ξεχωρίζουν εύκολα από το πρόγραμμα της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Έντεκα χρόνια από την ημέρα που ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έβαλε τέλος στη ζωή του

Πολιτισμός / Ρόμπιν Γουίλιαμς: 11 χρόνια από την ημέρα που έβαλε τέλος στη ζωή του

Το «θαλάσσιο τέρας με τα 50 πλοκάμια», όπως χαρακτήρισε η σύζυγός του τη σπάνια μορφή άνοιας που τον βασάνιζε, και το τελευταίο τους βράδυ, λίγο πριν ο ηθοποιός βάλει τέλος στη ζωή του
LIFO NEWSROOM