Το πρώτο teaser της «Οδύσσειας» του Νόλαν διέρρευσε στο διαδίκτυο

Το πρώτο teaser της «Οδύσσειας» του Νόλαν διέρρευσε στο διαδίκτυο Facebook Twitter
Ο Ματ Ντέιμον στον ρόλο του Οδυσσέα για την ταινία «Η Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν / Φωτ.: Instagram @mattdamon
0

Το πρώτο teaser της ταινίας «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν από τη Universal άρχισε να προβάλλεται αποκλειστικά στους κινηματογράφους και διέρρευσε στο διαδίκτυο.

Όπως και σε πολλές από τις προηγούμενες μεγάλες παραγωγές του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, κυκλοφόρησε ένα σύντομο teaser σχεδόν έναν χρόνο πριν από την πρεμιέρα. Το teaser του «Odyssey» προβάλλεται μαζί με την ταινία «Jurassic World Rebirth», επίσης της Universal.

Για ακόμη μια φορά, ο Νόλαν επέλεξε την αποκλειστική προβολή ενός πολυαναμενόμενου teaser στους κινηματογράφους, δίνοντας προτεραιότητα, στη θέαση στη μεγάλη οθόνη.

Ο σκηνοθέτης αποχώρησε από τη Warner Bros., συνεργάτη του επί δεκαετίες, για να υπογράψει συμφωνία με την Universal και το «Oppenheimer», έχοντας προηγουμένως εκφράσει τη δυσαρέσκειά του που το παλιό του στούντιο κυκλοφόρησε ολόκληρο το πρόγραμμά του για το 2021 ταυτόχρονα στις αίθουσες και στο HBO Max.

Με το πού άρχισε να προβάλλεται το teaser της Οδύσσειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι διαρροές στα social media ξεκίνησαν. Ωστόσο, για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων τα περισσότερα βίντεο «κατεβαίνουν» άμεα.

Από το απόγευμα της Τρίτης, το X και το TikTok κατακλύστηκαν με βίντεο από το teaser, διάρκειας 70 δευτερολέπτων. Το κλιπ δείχνει τον Οδυσσέα, που υποδύεται ο Ματ Ντέιμον, τον γιο του Τηλέμαχο, από τον Τομ Χόλαντ, και έναν ακόμη χαρακτήρα από τον Τζον Μπέρνθαλ, για τον ρόλο του οποίου, δεν έχουν διευκρινιστεί περισσότερες λεπτομέρειες. 

Το teaser ξεκινά με αφήγηση από μια φωνή που μοιάζει με του Ρόμπερτ Πάτινσον, που επίσης συμμετέχει στην ταινία.

Τι δείχνει το teaser

«Σκοτάδι. Οι νόμοι του Δία κομματιάστηκαν. Ένα βασίλειο χωρίς βασιλιά από τότε που πέθανε ο αφέντης μου», ακούγεται να λέει η φωνή, την ίδια ώρα που προβάλλονται εικόνες από τον ωκεανό με κύματα που σκάνε στην αμμουδιά. «Ήξερε πως ήταν ένας πόλεμος που δεν μπορούσε να κερδηθεί, κι όμως… κάπως το κατάφερε», συνεχίζει η φωνή.

Ακολουθούν δύο πλάνα με τον Δούρειο Ίππο, με τη σκιά του ξύλινου αλόγου να απλώνεται στην παραλία, και μετά το άλογο φαίνεται από μακριά, μισοβυθισμένο στο νερό καθώς τα κύματα σκάνε γύρω του. Στο ομηρικό έπος, το ταξίδι επιστροφής του Οδυσσέα διαρκεί δέκα χρόνια αφού το πλοίο του παρασύρεται εκτός πορείας και συναντά τέρατα όπως τον Κύκλωπα, κρατείται αιχμάλωτος από την Καλυψώ και έρχεται αντιμέτωπος με την οργή διάφορων θεών.

Το teaser συνεχίζεται με μια τεταμένη συνομιλία ανάμεσα στον Τηλέμαχο και τον χαρακτήρα του Μπέρνθαλ, ο οποίος του λέει πως δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο Οδυσσέας. «Δεν ξέρω τίποτα για τον Οδυσσέα από τότε που φύγαμε από την Τροία», λέει ο Μπέρνθαλ.

«Πρέπει να μάθω τι συνέβη στον πατέρα μου. Πότε τον είδες τελευταία φορά;» ρωτάει ο Χόλαντ. Οι δυο τους κάθονται δίπλα-δίπλα με ακόμη μερικούς χαρακτήρες σε έναν χώρο με φωτιές. «Σας ενδιαφέρουν οι φήμες, ε; Το κουτσομπολιό. Ποιος έχει ιστορία για τον Οδυσσέα; Εσύ; Έχεις ιστορία;» φωνάζει ο Μπέρνθαλ στους άλλους γύρω τους. Ακολουθεί πλάνο με Έλληνες στρατιώτες με πανοπλίες και δάδες να παρελαύνουν σε δρόμο πόλης, νύχτα.

Η φράση «Σε έναν χρόνο από τώρα» εμφανίζεται σε μαύρο φόντο, προαναγγέλλοντας την ημερομηνία κυκλοφορίας, το 2026.

«Άλλοι λένε πως είναι πλούσιος, άλλοι πως είναι φτωχός», συνεχίζει καθώς ένα μακρινό πλάνο δείχνει Έλληνα στρατιώτη να περνά μια τεράστια είσοδο και να τραβά το σπαθί του. Στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα: «Ένα Ταξίδι Ξεκινά».

«Άλλοι λένε πως χάθηκε. Άλλοι πως είναι φυλακισμένος. Εσύ τι λες;» ρωτάει ο Μπέρνθαλ, την ώρα που μια ομάδα αντρών εμφανίζεται να περπατά προς μια πόλη τη νύχτα, με ένα σκισμένο λάβαρο να ανεμίζει.

«Φυλακισμένος;» ρωτά ο Τηλέμαχος.

«Τι είδους φυλακή; Ένας καλός, γέρος σαν αυτόν», λέει ο Μπέρνθαλ και ακολουθούν μερικά ακόμα πλάνα από σκοτεινά κύματα και στη συνέχεια αποκαλύπτεται, ότι ο Οδυσσέας είναι ναυαγός στη μέση του ωκεανού πάνω σε συντρίμμια ξύλων. Στην οθόνη αναβοσβήνουν οι λέξεις «The Odyssey» και «17.07.26», κλείνοντας το teaser.

Όπως και το «Oppenheimer», το καστ του «The Odyssey» είναι πολυπληθές και γεμάτο αστέρες. Μαζί με τον Ματ Ντέιμον και τον Τομ Χόλαντ, στην υπερπαραγωγή του Νόλαν, παίζουν Αν Χάθαγουεϊ, Ζεντάγια, Λουπίτα Νιόνγκο, Σαρλίζ Θερόν, Έλιοτ Πέιτζ, Χάιμες Πατέλ, Μπένι Σάφντι, Τζον Λεγκουιζάμο, Μία Γκοθ, Κόρεϊ Χόκινς, Κόσμο Τζάρβις και δεκάδες συντελεστών ακόμη. Η ταινία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε παραγωγή και θα είναι η πρώτη μεγάλου μήκους που θα γυριστεί εξ ολοκλήρου με κάμερες Imax. Όπως και σε προηγούμενες ταινίες του Νόλαν, το teaser αναμένεται να κυκλοφορήσει διαδικτυακά αργότερα μέσα στη χρονιά.

Με πληροφορίες από Variety

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Onassis Ready: «You are invited» - Η έκθεση που εγκαινιάζει τον νέο χώρο του Ιδρύματος στου Ρέντη

Πολιτισμός / «You are invited»: Με έκθεση του διάσημου φωτογράφου Γιούργκεν Τέλερ ξεκινάει το Onassis Ready

Στην καρδιά του Αγίου Ιωάννη Ρέντη το Ίδρυμα Ωνάση μεταμορφώνει ένα παλιό εργοστάσιο πλαστικών σε χώρο πολιτισμού και ξεκινά τη λειτουργία του με μια σπουδαία έκθεση
LIFO NEWSROOM