Οδύσσεια: Νέα φωτογραφία του Ματ Ντέιμον ως Οδυσσέας

Οδύσσεια: Νέα φωτογραφία του Ματ Ντέιμον ως Οδυσσέας Facebook Twitter
Νέες φωτογραφίες των Ματ Ντέιμον, Τομ Χόλαντ και Ζεντάγια από τα γυρίσματα της «Οδύσσειας» / Φωτ. EPA
0

Νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν κυκλοφόρησαν στα social media.

Τα νέα στιγμιότυπα από την πολυαναμενόμενη υπερπαραγωγή του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, δίνουν μια ακόμη ματιά στους ήρωες που υποδύονται ο πρωταγωνιστής Ματ Ντέιμον και οι Ζεντάγια και Τομ Χόλαντ.

Fan account του Νόλαν με σχεδόν 195.000 ακολούθους αναδημοσίευσε φωτογραφίες από «γυρίσματα στη Σκωτία», όπως αναφέρεται στη λεζάντα των αναρτήσεων.

Οι ηθοποιοί εντοπίστηκαν τη Δευτέρα στο Burghead, ένα ιστορικό παραθαλάσσιο χωριό που φημίζεται για το έθιμο Burning of the Clavie. Ο Ματ Ντέιμον φωτογραφήθηκε στο λιμάνι του Burghead φορώντας πανοπλία αρχαίου ελληνικού τύπου και γκρίζο μανδύα, με γενειάδα και ένα χαμόγελο, χαιρετώντας το πλήθος, αναφέρει το BBC.

Από την άλλη, η Ζεντάγια και ο Τομ Χόλαντ, που υποδύεται τον Τηλέμαχο, απαθανατίστηκαν με σωσίβια να ανεβαίνουν σε φουσκωτά και να μεταφέρονται σε άλλο σημείο από εκεί που τους «εντόπισε» ο φακός, δια θαλάσσης.

Η ταινία βασίζεται στο έπος του Ομήρου, εστιάζοντας στην επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα του μετά τον πόλεμο. Τα γυρίσματα γίνονται σε τοποθεσίες όπως η Ελλάδα, το Μαρόκο και η Σικελία, ενώ στη Σκωτία η παραγωγή έχει επικεντρωθεί, σύμφωνα με το BBC, γύρω από τις ακτές του Moray Firth.

Από το Burghead, ο Τομ Χόλαντ και ο Ματ Ντέιμον μεταφέρθηκαν με μικρές βάρκες στο κοντινό Culbin Forest, μια μεγάλη περιοχή με αμμώδεις παραλίες και δάση πεύκων, όπου τμήματα έχουν κλείσει για μέρες λόγω γυρισμάτων. Άλλες τοποθεσίες περιλαμβάνουν το αλιευτικό λιμάνι του Buckie και τα ερείπια του Findlater Castle κοντά στο Cullen.

Κατά τη διάρκεια διαλειμμάτων από τα γυρίσματα, οι πρωταγωνιστές επισκέφθηκαν διάφορα μέρη της Σκωτίας. Η Ζεντάγια φωτογραφήθηκε χαμογελαστή σε ένα κατάστημα με παγωτά του Inverness. Ο Ματ Ντέιμον επισκέφτηκε το Εδιμβούργο, ενώ σε οικογενειακή επίσκεψη στο Midlothian Snowsports Centre φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της τοπικής ομάδας Bonnyrigg Rose.

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

«Αισθάνομαι εξαιρετική τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την τέταρτη ανανέωση της θητείας μου έως το 2029», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Γιώργος Κουμεντάκης
THE LIFO TEAM
Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Πολιτισμός / Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο, τη μόδα και τη φιλοζωική δράση, ενώ παρά τις προσωπικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του 20ού αιώνα
THE LIFO TEAM