H Björk αποκάλυψε ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από «Δανό σκηνοθέτη»

H Björk αποκάλυψε ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από «Δανό σκηνοθέτη» Facebook Twitter
Όνομα δεν είπε, αλλά έχει δουλέψει μόνο με έναν και είναι διάσημος... H Μπγιορκ στο «Χορεύοντας στο σκοτάδι» του Λαρς φον Τρίερ
3

Η Ισλανδή τραγουδίστρια Björk αποκάλυψε στο λογαριασμό της στο Facebook ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από Δανό σκηνοθέτη, χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του, προφανώς όμως αναφέρεται στον Λαρς φον Τρίερ.

Με αφορμή τον κατακλυσμό καταγγελιών για τον παραγωγό του Χόλιγουντ Harvey Weinstein, η διάσημη τραγουδίστρια έγραψε ότι εμπνεύστηκε από αυτό το γεγονός για να μιλήσει για την εμπειρία της «με έναν Δανό σκηνοθέτη». Όνομα δεν ανέφερε, ωστόσο ο μόνος Δανός σκηνοθέτης με τον οποίο έχει δουλέψει είναι ο Λαρς φον Τρίερ, με τον οποίο συνεργάστηκε για την βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία «Dancer in the Dark» το 2002.

Η Björk αναφέρει στην ανάρτησή της ότι ήταν εξαιρετικά σαφές για εκείνη όταν μπήκε στο επάγγελμα των ηθοποιών ότι η παρενόχληση είναι ο κανόνας και πως δεκάδες άνθρωποι από το προσωπικό το επιτρέπουν και το ενθαρρύνουν.

«Έχω καταλάβει ότι είναι καθεστώς να μπορεί ένας σκηνοθέτης κατά βούληση να αγγίζει και να παρενοχλεί τις ηθοποιούς και οι "παραδόσεις" το επιτρέπουν», ανέφερε.

Γράφει επίσης ότι ο σκηνοθέτης αυτός την έκανε να θλίβεται και την τιμωρούσε, δημιουργώντας με την ομάδα του μια ψευδαίσθηση στην οποία την είχαν εγκλωβίσει, ως «τη δύσκολη». 

Η Björk υποστηρίζει ότι κατάφερε να συνέλθει με τα χρόνια, αλλά τονίζει ότι ανησυχεί για τις άλλες ηθοποιούς που δούλεψαν με αυτό τον σκηνοθέτη.

Και η απάντηση >>>

Πολιτισμός
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Πολιτισμός / Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Από μια τραπεζαρία σε στυλ 18ου αιώνα και την εντυπωσιακή τουαλέτα της Μάγκι Σμιθ μέχρι το ασημένιο ρολόι του μπάτλερ, τα αναμνηστικά αντικείμενα θα προσφερθούν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει παιδιά με απειλητικές για τη ζωή τους παθήσεις και τις οικογένειές τους
LIFO NEWSROOM
Τρόμος, Ιμπρεσιονισμός και 5 αριστουργήματα του παρελθόντος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Έχει συμβεί ξανά τον Αύγουστο; Μάλλον όχι. 13 ταινίες από αύριο στα σινεμά της πόλης

Οι νέες ταινίες του Ζακ Κρέγκερ και των Ελληνοαυστραλών αδερφών Φιλίππου, η ωραιότατη έκπληξη που μας επιφύλασσε ο Σεντρίκ Κλαπίς και πέντε μεγάλες δόξες σε επανέκδοση κάνουν τον προγραμματισμό των θεατών σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Πολιτισμός / Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Ο βρετανός ηθοποιός Τέρενς Σταμπ, γνωστός για τον ρόλο του ως General Zod στις ταινίες Superman, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών - Η καριέρα του περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ταινίες και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ
LIFO NEWSROOM
Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Πολιτισμός / Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Από την πρώτη κινηματογραφική εξόρμηση του πράκτορα 007 στη θριλερική διαδικασία εκλογής νέου Πάπα στο «Κονκλάβιο» κι από τη δοκιμασμένη χιτσκοκική συνταγή του «Man who knew too Much» στην συναρπαστική αγωνιστική δράση του «F1: The Movie», μερικές επιλογές για όσους αποφάσισαν να περάσουν την αργία στο Κλεινόν Άστυ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM