Γυναίκες που έγραψαν ιστορία γιορτάζονται σε ένα μεγάλο αφιέρωμα δια χειρός Youtube και ΟΗΕ

Γυναίκες που έγραψαν ιστορία γιορτάζονται σε ένα μεγάλο αφιέρωμα δια χειρός Youtube και ΟΗΕ Facebook Twitter
0
Γυναίκες που έγραψαν ιστορία γιορτάζονται σε ένα μεγάλο αφιέρωμα δια χειρός Youtube και ΟΗΕ Facebook Twitter

Το Youtube αποφάσισε να γιορτάσει μερικές από τις διασημότερες γυναικείες προσωπικότητες όλων των εποχών σε ένα μεγάλο αφιέρωμα που σκοπό έχει να δώσει δύναμη και να εμπνεύσει τις επόμενες γενιές θηλυκών youtubers και όχι μόνο.

"Αυτές είναι επτά γυναίκες που πάλεψαν για να ακουστεί η φωνή τους όπως τις ενσαρκώνουν επτά γυναίκες που βρήκαν τη δική τους φωνή μέσω του Youtube" ξεκινά το βίντεο "100 Years of Incredible Women" που κυκλοφόρησε χθες και παρουσιάζει youtubers να αποτίνουν φόρο τιμής σε ισάριθμες γυναίκες- είδωλα.

Katharine Hepburn, Madam C.J. Walker, Amelia Earhart, PAGU (Ratricia Rehder Galvao), Frida Kahlo, Marilyn Monroe και Yoko Ono "ξαναζωντανεύουν" δια χειρός Anna Akana, GloZell, Alexys Fleming, Jout Jout, Nilam, Em Ford και Kumamiki αντίστοιχα για να εμπνεύσουν, να κινητοποιήσουν, να γίνουν (ακόμη περισσότερο) γνωστές στο ευρύ κοινό, να γίνουν σημείο αναφοράς και να δώσουν δύναμη σε όλες τις γυναίκες παγκοσμίως.

Γυναίκες που έγραψαν ιστορία γιορτάζονται σε ένα μεγάλο αφιέρωμα δια χειρός Youtube και ΟΗΕ Facebook Twitter

Το συγκεκριμένο project πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και θα διαρκέσει περίπου έναν χρόνο. "Το Youtube ήταν πάντοτε μια πλατφόρμα μέσω της οποίας γυναίκες όλων των ηλικιών μπορούσαν να εκφραστούν και να μιλήσουν για τις δικές τους προσωπικές ιστορίες. Μέσω του παγκόσμιου προγράμματος Youtube Spaces και της συνεργασίας μας με το UN, στοχεύουμε να ενδυναμώσουμε τις φωνές των γυναικών στο Youtube και σε όλο τον κόσμο" αναφέρει η Susan Wojcicki, διευθύνων σύμβουλος του Youtube.

Ο Μάρτιος είναι και επίσημα ο μήνας των γυναικών, γι' αυτό και η πρεμιέρα όλου αυτού αποφασίστηκε να γίνει τώρα. Το "100 Years of Incredible Women" φιλοδοξεί να διευρύνει τους ορίζοντές μας σχετικά με τις γυναίκες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία, εμβαθύνοντας στις ζωές τους κι ενημερώνοντας σχετικά με τη δράση τους, την προσωπικότητά τους και το ρόλο που έπαιξαν η κάθε μια στην εποχή της.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Πολιτισμός / Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Παρά την αναγκαστική μεταφορά στο μουσείο, η τελετή διατήρησε τα καθιερωμένα τελετουργικά, δηλαδή τις χορογραφημένες κινήσεις των «ιερειών» και των κουρών, καθώς και απαγγελίες στην ελληνική γλώσσα
LIFO NEWSROOM
Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Πολιτισμός / Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Εξερευνώντας τη σημασία της μορφής της Αφροδίτης από την Παλαιολιθική περίοδο μέχρι σήμερα, το έργο θα φιλοξενηθεί από τις 19 Μαρτίου ως τις 31 Αυγούστου 2026 στο Μέγαρο Σταθάτου μαζί με δέκα αντίγραφα ειδωλίων «Αφροδίτης» της Ανώτερης παλαιολιθικής περιόδου
LIFO NEWSROOM
Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Η tour de force ερμηνεία της Τζένιφερ Λόρενς στη νέα ταινία της Λιν Ράμσεϊ, η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη, και μια ιδιαίτερη ρομαντική κομεντί ξεχωρίζουν από την κινηματογραφική σοδειά αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM