Την οργισμένη αντίδραση της Έμιλι Ραταϊκόφσκι προκάλεσε η είδηση των τελευταίων ωρών, για τον συμβιβασμό του Χάρβεϊ Γουάινστιν με περίπου 30 γυναίκες που τον κατηγορούσαν για βιασμούς και σεξουαλική παρενόχληση.

 

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι New York Times αποκάλυψαν πως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν έχει ήδη καταλήξει σε προκαταρκτική συνεννόηση με 30 φερόμενα θύματά του, για έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Αν το δικαστήριο εγκρίνει τη συμφωνία των δύο πλευρών, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν δεν θα υποχρεωθεί να παραδεχθεί καμία ενοχή σχετικά με τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

 

Το 28χρονο μοντέλο ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram όπου στο εσωτερικό του αριστερού μπράτσου έχει γράψει «Γ****** τον Γουάινστιν».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Today Harvey Weinstein and his former studio made a $25 million deal with his victims. Weinstein, accused of offenses ranging from sexual harassment to rape, won't have to admit wrongdoing or pay his own money. #nojusticenopeace

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata) στις

 

 

«Σήμερα, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν και το χρεοκοπημένο στούντιό του κατέληξαν σε συμβιβασμό 25 εκατομμυρίων δολαρίων με τα θύματά του», έγραψε η Ραταϊκόφσκι που, κατά το παρελθόν, είχε υποστηρίξει το κίνημα metoo κατά της σεξουαλικής κακοποίησης. «Ο Γουάινστιν κατηγορείται για μία σειρά αδικημάτων από σεξουαλική παρενόχληση μέχρι και βιασμό, και δεν θα υποχρεωθεί να παραδεχθεί τις πράξεις του ή να πληρώσει με δικά του χρήματα. Καμία ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη», καταλήγει Ρατακόιφσκι.

 

Γιατί δεν θα πληρώσει ο ίδιος

 

 

Τα χρήματα δεν θα βγουν από τους λογαριασμούς του Γουάινστιν και αναμένεται να καλυφθούν από ασφαλιστικές εταιρείες του στούντιο παραγωγής της Weinstein Company. Η εταιρεία όμως έχει κηρύξει πτώχευση και ως εκ τούτου οι ενάγουσες θα πρέπει να απαιτήσουν το ποσό μαζί με τους πιστωτές του παραγωγού. Έξι δικηγόροι που μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, λένε πως ο συγκεκριμένος συμβιβασμός είναι μέρος ενός ευρύτερου, ύψους 47 εκατομμυρίων δολαρίων που θα «κλείσει» τις σχετικές ανοικτές υποθέσεις. Οι εκπρόσωποι του Γουάινστιν αρνήθηκαν να σχολιάσουν το ρεπορτάζ των NYT.

 

Τον Ιανουάριο, ο Γουάινστιν θα δικαστεί στο Μανχάταν, αντιμετωπίζοντας και πάλι κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος ακόμα δύο γυναικών.