LIVE!

«Γ****** τον ΧάρβεΪ»: Η ανάρτηση της Έμιλι Ραταϊκόφσκι για τον συμβιβασμό 25 εκατ. του Γουάινστιν

«Γ****** τον ΧάρβεΪ»: Η ανάρτηση της Έμιλι Ραταϊκόφσκι για τον συμβιβασμό 25 εκατ. του Γουάινστιν Facebook Twitter
8

Την οργισμένη αντίδραση της Έμιλι Ραταϊκόφσκι προκάλεσε η είδηση των τελευταίων ωρών, για τον συμβιβασμό του Χάρβεϊ Γουάινστιν με περίπου 30 γυναίκες που τον κατηγορούσαν για βιασμούς και σεξουαλική παρενόχληση.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι New York Times αποκάλυψαν πως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν έχει ήδη καταλήξει σε προκαταρκτική συνεννόηση με 30 φερόμενα θύματά του, για έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Αν το δικαστήριο εγκρίνει τη συμφωνία των δύο πλευρών, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν δεν θα υποχρεωθεί να παραδεχθεί καμία ενοχή σχετικά με τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Το 28χρονο μοντέλο ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram όπου στο εσωτερικό του αριστερού μπράτσου έχει γράψει «Γ****** τον Γουάινστιν».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Today Harvey Weinstein and his former studio made a $25 million deal with his victims. Weinstein, accused of offenses ranging from sexual harassment to rape, won't have to admit wrongdoing or pay his own money. #nojusticenopeace

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata) στις

«Σήμερα, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν και το χρεοκοπημένο στούντιό του κατέληξαν σε συμβιβασμό 25 εκατομμυρίων δολαρίων με τα θύματά του», έγραψε η Ραταϊκόφσκι που, κατά το παρελθόν, είχε υποστηρίξει το κίνημα metoo κατά της σεξουαλικής κακοποίησης. «Ο Γουάινστιν κατηγορείται για μία σειρά αδικημάτων από σεξουαλική παρενόχληση μέχρι και βιασμό, και δεν θα υποχρεωθεί να παραδεχθεί τις πράξεις του ή να πληρώσει με δικά του χρήματα. Καμία ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη», καταλήγει Ρατακόιφσκι.

Γιατί δεν θα πληρώσει ο ίδιος

Τα χρήματα δεν θα βγουν από τους λογαριασμούς του Γουάινστιν και αναμένεται να καλυφθούν από ασφαλιστικές εταιρείες του στούντιο παραγωγής της Weinstein Company. Η εταιρεία όμως έχει κηρύξει πτώχευση και ως εκ τούτου οι ενάγουσες θα πρέπει να απαιτήσουν το ποσό μαζί με τους πιστωτές του παραγωγού. Έξι δικηγόροι που μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, λένε πως ο συγκεκριμένος συμβιβασμός είναι μέρος ενός ευρύτερου, ύψους 47 εκατομμυρίων δολαρίων που θα «κλείσει» τις σχετικές ανοικτές υποθέσεις. Οι εκπρόσωποι του Γουάινστιν αρνήθηκαν να σχολιάσουν το ρεπορτάζ των NYT.

Τον Ιανουάριο, ο Γουάινστιν θα δικαστεί στο Μανχάταν, αντιμετωπίζοντας και πάλι κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος ακόμα δύο γυναικών.

Πολιτισμός
8

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Catherine Opie φέρνει την queer προσωπογραφία στο κέντρο της National Portrait Gallery

Πολιτισμός / Η Catherine Opie φέρνει την queer προσωπογραφία στο κέντρο της National Portrait Gallery

Η Catherine Opie παρουσιάζει την πρώτη μεγάλη έκθεσή της στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη National Portrait Gallery. Το To Be Seen συγκεντρώνει 30 χρόνια δουλειάς και επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ορατότητα και την εκπροσώπηση.
THE LIFO TEAM
Ο Harry Styles μιλά για τον θάνατο του Liam Payne: «Με έκανε να ξαναδώ τη ζωή μου»

Διεθνή / Ο Harry Styles μιλά για τον θάνατο του Liam Payne: «Με έκανε να ξαναδώ τη ζωή μου»

Ο Harry Styles δήλωσε ότι ο θάνατος του Liam Payne το 2024 τον ώθησε να επανεξετάσει τη ζωή του. Μιλώντας για το νέο του άλμπουμ, αναφέρθηκε στο πένθος, τη δημόσια έκθεση και τον τρόπο που τιμά τη μνήμη του πρώην συνεργάτη του.
THE LIFO TEAM
Να είναι γκέι»: Η Rosalía σχολιάζει με χιούμορ τι την ελκύει στους άντρες

Πολιτισμός / «Να είναι γκέι»: Η Rosalía σχολιάζει με χιούμορ τι την ελκύει στους άντρες

Η Rosalía απάντησε με χιούμορ ότι η ποιότητα που εκτιμά περισσότερο σε έναν άντρα είναι «να είναι γκέι», σε συνέντευξή της στο Spotify. Η ατάκα έγινε viral, ενώ η ίδια μίλησε και για την έλξη πέρα από τα στερεότυπα φύλου.
THE LIFO TEAM
BERLINALE TRICIA TUTTLE

Πολιτισμός / Berlinale: Η Tricia Tuttle παραμένει στη θέση της διευθύντριας του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου

Η Tuttle παραμένει στη θέση της παρά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης από κάποιους σκηνοθέτες στην πρόσφατη τελετή απονομής, με το φεστιβάλ να διευκρινίζει ότι οι «συστάσεις» του εποπτικού συμβουλίου δεν συνιστούν υποχρέωση επιβολής νέου κώδικα δεοντολογίας
THE LIFO TEAM
Ο Félicien Rops επιστρέφει: Ερωτισμός, σκάνδαλο και συμβολισμός στη Ζυρίχη

Πολιτισμός / Ο Félicien Rops επιστρέφει: Ερωτισμός, σκάνδαλο και συμβολισμός στη Ζυρίχη

Το Kunsthaus Zurich παρουσιάζει από 6 Μαρτίου έως 31 Μαΐου τη μεγάλη έκθεση «Laboratory of Lust» αφιερωμένη στον Βέλγο συμβολιστή Félicien Rops. Με έργα που συνδυάζουν ερωτισμό, σάτιρα και σατανική αλληγορία, ο καλλιτέχνης της belle époque επανεξετάζεται σήμερα μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης συζήτησης για το βλέμμα, την εξουσία και την αναπαράσταση του σώματος.
THE LIFO TEAM
Πριν το Girl Power: Η Geri Halliwell ως Barbarella το 1994

Πολιτισμός / Πριν το Girl Power: Η άγνωστη φωτογράφιση της Geri Halliwell ως Barbarella το 1994

Δύο χρόνια πριν το “Wannabe” και το παγκόσμιο Girl Power, η Geri Halliwell φωτογραφιζόταν ως Barbarella σε ένα λονδρέζικο σπίτι. Η εικόνα του 1994, τραβηγμένη από τη Soulla Petrou, επανέρχεται σήμερα στο προσκήνιο, φωτίζοντας τη στιγμή πριν η ποπ περσόνα της Ginger Spice μετατραπεί σε παγκόσμιο brand.
THE LIFO TEAM
Η Charlotte de Witte ακυρώνει την περιοδεία της στην Αυστραλία λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Η Charlotte de Witte ακυρώνει την περιοδεία της στην Αυστραλία λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Η Charlotte de Witte ακύρωσε τις εμφανίσεις της στην Αυστραλία λόγω των ταξιδιωτικών διαταραχών που προκάλεσε η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τους διοργανωτές του Pitch Festival, δεκάδες καλλιτέχνες επηρεάστηκαν από αναδρομολογήσεις πτήσεων, ενώ δύο —μεταξύ τους και η de Witte— δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν.
THE LIFO TEAM
Από την Kelly Bundy στη σκλήρυνση κατά πλάκας: Η Christina Applegate γράφει για το σώμα που δεν της ανήκε ποτέ

Πολιτισμός / Από την Kelly Bundy στη σκλήρυνση κατά πλάκας: Η Christina Applegate γράφει για το σώμα που δεν της ανήκε ποτέ

Η Christina Applegate αποκαλύπτει στα απομνημονεύματά της ότι ο ρόλος της ως Kelly Bundy στο «Married… with Children» επιδείνωσε την ανορεξία της. Η ηθοποιός περιγράφει την πίεση να παραμένει «size 0» και επανεξετάζει τη σεξουαλικοποίηση των 90s sitcoms μέσα από τη σημερινή οπτική.
THE LIFO TEAM
«Τα ντοκιμαντέρ χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ» — Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης απαντά στην εποχή της AI

Πολιτισμός / «Τα ντοκιμαντέρ χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ» — Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης απαντά στην εποχή της AI

Σε συνέντευξή του στο Variety, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, μιλά για την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στη σχέση μας με την αλήθεια.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Gatekeeping και στο πώς θα πρέπει να φέρονται τα θύματα τώρα;Αν μπορούν να πάρουν χρήματα, εννοείται να τα πάρουν ως αποζημίωση. Το ιδανικό θα ήταν η φυλακή, αλλά εσύ είσαι υπεράνω χρημάτων και θα έλεγες οχι;Εκ του ασφαλούς εύκολο να κρίνεις , κι εσύ μπορεί να τα έπαιρνες.Αν νομίζεις οτι 50+ γυναίκες που βγάζουν και πιο πολλά απο αυτόν αποφάσισαν μια μέρα οτι τους λείπου λεφτά, τι να πω, ζεις στη φούσκα σου.Αν δεν αναγνωρίζεις οτι υπάρχει πρόβλημα με κάθε Χαρβει, αυτό λέγεται προονόμιο, γιατί δεν έχει χρειαστεί ποτέ να φοβηθείς.