«Γ****** τον ΧάρβεΪ»: Η ανάρτηση της Έμιλι Ραταϊκόφσκι για τον συμβιβασμό 25 εκατ. του Γουάινστιν

«Γ****** τον ΧάρβεΪ»: Η ανάρτηση της Έμιλι Ραταϊκόφσκι για τον συμβιβασμό 25 εκατ. του Γουάινστιν Facebook Twitter
8

Την οργισμένη αντίδραση της Έμιλι Ραταϊκόφσκι προκάλεσε η είδηση των τελευταίων ωρών, για τον συμβιβασμό του Χάρβεϊ Γουάινστιν με περίπου 30 γυναίκες που τον κατηγορούσαν για βιασμούς και σεξουαλική παρενόχληση.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι New York Times αποκάλυψαν πως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν έχει ήδη καταλήξει σε προκαταρκτική συνεννόηση με 30 φερόμενα θύματά του, για έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Αν το δικαστήριο εγκρίνει τη συμφωνία των δύο πλευρών, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν δεν θα υποχρεωθεί να παραδεχθεί καμία ενοχή σχετικά με τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Το 28χρονο μοντέλο ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram όπου στο εσωτερικό του αριστερού μπράτσου έχει γράψει «Γ****** τον Γουάινστιν».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Today Harvey Weinstein and his former studio made a $25 million deal with his victims. Weinstein, accused of offenses ranging from sexual harassment to rape, won't have to admit wrongdoing or pay his own money. #nojusticenopeace

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata) στις

«Σήμερα, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν και το χρεοκοπημένο στούντιό του κατέληξαν σε συμβιβασμό 25 εκατομμυρίων δολαρίων με τα θύματά του», έγραψε η Ραταϊκόφσκι που, κατά το παρελθόν, είχε υποστηρίξει το κίνημα metoo κατά της σεξουαλικής κακοποίησης. «Ο Γουάινστιν κατηγορείται για μία σειρά αδικημάτων από σεξουαλική παρενόχληση μέχρι και βιασμό, και δεν θα υποχρεωθεί να παραδεχθεί τις πράξεις του ή να πληρώσει με δικά του χρήματα. Καμία ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη», καταλήγει Ρατακόιφσκι.

Γιατί δεν θα πληρώσει ο ίδιος

Τα χρήματα δεν θα βγουν από τους λογαριασμούς του Γουάινστιν και αναμένεται να καλυφθούν από ασφαλιστικές εταιρείες του στούντιο παραγωγής της Weinstein Company. Η εταιρεία όμως έχει κηρύξει πτώχευση και ως εκ τούτου οι ενάγουσες θα πρέπει να απαιτήσουν το ποσό μαζί με τους πιστωτές του παραγωγού. Έξι δικηγόροι που μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, λένε πως ο συγκεκριμένος συμβιβασμός είναι μέρος ενός ευρύτερου, ύψους 47 εκατομμυρίων δολαρίων που θα «κλείσει» τις σχετικές ανοικτές υποθέσεις. Οι εκπρόσωποι του Γουάινστιν αρνήθηκαν να σχολιάσουν το ρεπορτάζ των NYT.

Τον Ιανουάριο, ο Γουάινστιν θα δικαστεί στο Μανχάταν, αντιμετωπίζοντας και πάλι κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος ακόμα δύο γυναικών.

Πολιτισμός
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM
Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.

Πολιτισμός / Ένα οργιαστικό ανοιξιάτικο σκηνικό από την Ελένη Κανελλοπούλου στη Βιτρίνα της Κριεζώτου

Tην Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00, το Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα παρουσιάζει τριαντάφυλλα, παπαρούνες και λεμόνια που μπλέκουν με φυλλώματα πάνω στον πηλό στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει».
NEWSROOM
Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Το πολυσυζητημένο Civil War του Άλεξ Γκάρλαντ, η νέα πρόκληση της Κατρίν Μπρεγιά και η βαμπιρομπαλαρίνα Abigail ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Gatekeeping και στο πώς θα πρέπει να φέρονται τα θύματα τώρα;Αν μπορούν να πάρουν χρήματα, εννοείται να τα πάρουν ως αποζημίωση. Το ιδανικό θα ήταν η φυλακή, αλλά εσύ είσαι υπεράνω χρημάτων και θα έλεγες οχι;Εκ του ασφαλούς εύκολο να κρίνεις , κι εσύ μπορεί να τα έπαιρνες.Αν νομίζεις οτι 50+ γυναίκες που βγάζουν και πιο πολλά απο αυτόν αποφάσισαν μια μέρα οτι τους λείπου λεφτά, τι να πω, ζεις στη φούσκα σου.Αν δεν αναγνωρίζεις οτι υπάρχει πρόβλημα με κάθε Χαρβει, αυτό λέγεται προονόμιο, γιατί δεν έχει χρειαστεί ποτέ να φοβηθείς.