Φραν Λίμποβιτς: «Μου είναι αδύνατο να πετάξω έστω κι ένα βιβλίο, νιώθω σα να εγκαταλείπω μωρό στα σκουπίδια»

Φραν Λίμποβιτς: «Μου είναι αδύνατο να πετάξω έστω κι ένα βιβλίο, νιώθω σα να εγκαταλείπω μωρό στα σκουπίδια» Facebook Twitter
0

Η Φραν Λίμποβιτς, διάσημη για τον σαρδόνιο κοινωνικό σχολιασμό της αλλά και για την τεράστια βιβλιοθήκη της, δηλώνει στην Ουάσιγκτον Ποστ ότι «αγαπά τα βιβλία πιο πολύ απ΄ όσο αγαπά τους περισσότερους ανθρώπους»  

Έχει στην κατοχή της γύρω στα 12.000 βιβλία, μυθοπλασίας κυρίως, τα οποία κατακλύζουν απ’ άκρη σ’ άκρη το διαμέρισμα της Νέα Υόρκη. «Μου είναι οργανικά αδύνατο να πετάξω έστω και ένα βιβλίο», λέει. «Είναι σα να βλέπω να εγκαταλείπουν ένα μωρό στα σκουπίδια. Αγαπώ τα βιβλία με κάθε πιθανό τρόπο. Τα αγαπώ πιο πολύ απ’ όσο αγαπώ τους περισσότερους ανθρώπους».  

«Υπάρχουν εκατομμύρια βιβλία στον κόσμο. Δώδεκα χιλιάδες δεν είναι τίποτα. Είναι σαν κόκκος αλατιού στον ωκεανό».

Ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχει κάποιο βιβλίο που δεν το θέλει πια, λέει ότι θα περάσει μήνες προσπαθώντας να αποφασίσει σε ποιον να το χαρίσει.  

Ζει μόνη της αλλά και πάλι δεν υπάρχει πια χώρος στις βιβλιοθήκες της. Καμιά πεντακοσαριά βιβλία είναι στοιβαγμένα σε τραπέζια, σε καρέκλες ή στο πάτωμα. Το μόνο που την ανησυχεί είναι η πιθανότητα πυρκαγιάς. «Όταν κοιτάζω το διαμέρισμα μου, συνειδητοποιώ ότι είναι σα να ζω σε δάσος...».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM