Φεστιβάλ των Καννών: Ο Σπάικ Λι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

Φεστιβάλ των Καννών: Ο Σπάικ Λι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Σπάικ Λι θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φετινού Φεστιβάλ των Καννών, το οποίο θα διεξαχθεί τον Ιούλιο.

 

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης επρόκειτο να είναι επικεφαλής της κριτικής επιτροπής του περσινού Φεστιβάλ των Καννών, το οποίο αρχικά μετατέθηκε από τον Μάιο για τα τέλη Ιουνίου και τελικά ακυρώθηκε, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Φέτος, το Φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί να γίνει από τις 6 έως τις 17 Ιουλίου, αντί για τον Μάιο που συνήθως διεξάγεται. Ο Σπάικ Λι θα είναι ο πρώτος μαύρος σκηνοθέτης που αναλαμβάνει αυτό τον ρόλο. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής θα ανακοινωθούν στις αρχές Ιουνίου.

 

«Το Φεστιβάλ των Καννών θα έχει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου», δήλωσε ο Σπάικ Λι, σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, από την επικοινωνία του με τον διευθυντή του Φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό.

 

«Το 1986 η πρώτη μου ταινία, “She’s Gotta Have it” προβλήθηκε εκεί και ήταν η είσοδός μου στον κόσμο του κινηματογράφου», εξήγησε ο σκηνοθέτης. «Κλείστε την πτήση μου τώρα, εγώ και η σύζυγός μου, Τόνια, ερχόμαστε», ανέφερε ακόμη.

 

 

«Στους μήνες της αβεβαιότητας που περάσαμε, ο Σπάικ Λι ποτέ δεν έπαψε να μας ενθαρρύνει. Δεν θα μπορούσαμε να ελπίζουμε για μια πιο ισχυρή προσωπικότητα για να καταγράψει την προβληματική εποχή μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, Πιερ Λεσκιούρ.

 

«Ο ενθουσιασμός του και το πάθος του για τον κινηματογράφο μας έχουν δώσει μια τεράστια ώθηση ενέργειας για να προετοιμάσουμε το μεγάλο φεστιβάλ το οποίο όλοι περιμένουν», είπε από την πλευρά του ο Τιερί Φρεμό.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέχνη και Ίαση: Ένα σεμινάριο από τη Γεωργία Σαγρή και τον Γιώργο Ίκαρο Μπαμπασάκη

Πολιτισμός / Τέχνη και Ίαση: Ένα σεμινάριο από τη Γεωργία Σαγρή και τον Γιώργο Ίκαρο Μπαμπασάκη

Αναλύοντας έργα τέχνης, κυριευόμαστε από την θετική τάση να δημιουργήσουμε και εμείς. Περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε την άλλη ματιά της Τέχνης για μια νοηματοδότηση της ζωής.
NEWSROOM
Άννα Κοκκίνου, Λένα Κιτσοπούλου και Χάρης Φραγκούλης στο θέατρο Σφενδόνη

Πολιτισμός / Άννα Κοκκίνου, Λένα Κιτσοπούλου και Χάρης Φραγκούλης στο θέατρο Σφενδόνη

Το νέο έργο της Λένας Κιτσοπούλου, ο «Αφανισμός» του Μπέρχαρντ σε σκηνοθεσία Άννας Κοκκίνου, η «Αντιγόνη» και η «Αφιέρωση» σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Σφενδόνης για τη νέα σεζόν.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ