Το Φεστιβάλ Δράμας τιμά τον Αντώνη Παπαδόπουλο με ένα online αφιέρωμα

Αντώνης Παπαδόπουλος Facebook Twitter
Αντώνης Παπαδόπουλος
0

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας προβάλλει 2 ταινίες αφιερωμένες στη μνήμη του.

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του Αντώνη Παπαδόπουλου και το φεστιβάλ τιμά με ένα online αφιέρωμα την μνήμη και την προσφορά του καλλιτεχνικού του διευθυντή (από το 1999) και μεγάλου υποστηρικτή της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους.

Θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία για το έργο και την δράση του Αντώνη Παπαδόπουλου που πρωτοπαρουσιάστηκε, τιμής ένεκεν, μετά τον πρόωρο χαμό του, κατά τη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας της κεντρικής αίθουσας του Δημοτικού Ωδείου Δράμας σε «Αίθουσα Αντώνης Παπαδόπουλος», στην έναρξη του 43ου Φεστιβάλ Δράμας. Την ταινία υπογράφει ο Δημήτρης Νάκος.

Θα προβληθεί επίσης το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Αντώνη Παπαδόπουλου «Η Γενοκτονία της Μνήμης» (2009, 52΄). Το ντοκιμαντέρ αφορά τη γερμανό-ιταλική Κατοχή στην Ελλάδα και την κατάδειξη ενός συγκλονιστικού γεγονότος: του λιμού τον χειμώνα του 1941-42 που έπληξε κυρίως την Αθήνα και οδήγησε στον θάνατο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της πρωτεύουσας. Μέσα από πλούσιο αρχειακό υλικό και μαρτυρίες διερευνάται η αναζήτηση των ενόχων και οι ευθύνες των γερμανικών και ιταλικών στρατευμάτων. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ειδική έρευνα σε Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία και Ελβετία.

Η Γενοκτονία της Μνήμης Facebook Twitter
Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Αντώνη Παπαδόπουλου  «Η Γενοκτονία της Μνήμης».

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, μέσα από αυτό το λινκ το οποίο θα είναι διαθέσιμο την Παρασκευή 26/3 στις 00:00 και μόνο για 24 ώρες. 

Επίσης θα μπορεί ο καθένας να το βρει στην ελληνική version της σελίδας του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, κάτω από το μενού «ΔΡΑΣΕΙΣ», με τον τίτλο: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα θεατρικό δρώμενο στο Βυζαντινό Μουσείο μάς συστήνει τον σπουδαίο βυζαντινολόγο Γεώργιο Λαμπάκη

Θέατρο / Ένα θεατρικό δρώμενο στο Βυζαντινό Μουσείο μάς συστήνει τον σπουδαίο βυζαντινολόγο Γεώργιο Λαμπάκη

Με αφετηρία το βιβλίο του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη με τίτλο «Οι Επτά Αστέρες της Αποκαλύψεως», ένα θεατρικό δρώμενο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ξεδιπλώνει το προσωπικό ταξίδι του σπουδαίου βυζαντινολόγου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ