Εμανουέλ Μπεάρ: Η προσωπική της αποκάλυψη για την αιμομιξία

Εμανουέλ Μπεάρ: Η Γαλλίδα ηθοποιός έπεσε θέμα αιμομιξίας όταν ήταν παιδί Facebook Twitter
Φωτ.: emmanuellebeart/Instagram
0

Η Γαλλίδα ηθοποιός Εμανουέλ Μπεάρ αποκάλυψε, σε ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε μαζί με την Αναστάσια Μίκοβα, πως έχει βιώσει την αιμομιξία

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του ντοκιμαντέρ, το οποίο θα προβληθεί από το κανάλι M6 στις 24 Σεπτεμβρίου, η Αναστάσια Μίκοβα διευκρίνισε πως δράστης της αιμομιξίας, που ξεκίνησε στα 10 της χρόνια και τέλειωσε όταν ήταν 14 ετών, δεν ήταν ο πατέρας της Εμανουέλ Μπεάρ, ο τραγουδιστής Γκι Μπεάρ. 

Η σκηνοθέτρια εξήγησε ότι έκανε την διευκρίνιση αυτή με αίτημα της ίδιας της Μπεάρ καθώς εκείνη δεν μπορούσε να παραστεί στην παρουσίαση «για οικογενειακούς λόγους».

Η ηθοποιός «δεν θέλει» να αποκαλύψει την ταυτότητα του δράστη, διότι δεν είναι αυτός ο σκοπός της ταινίας, συνέχισε η ίδια. 

Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Un silence si bruyant» (Μια τόσο ηχηρή σιωπή), οι δύο γυναίκες δίνουν τον λόγο σε τέσσερα πρόσωπα - τρεις γυναίκες και ένα παιδί - που έχουν υποστεί αιμομιξία και η Εμανουέλ Μπεάρ φανερώνει στοιχεία της δικής της ιστορίας.

«Αν ο πατέρας μου, η μητέρα μου, το σχολείο μου, οι φίλοι μου δεν βλέπουν τίποτε, αυτό σημαίνει ότι θα επαναληφθεί. Και θα το επαναλαμβάνεις επί τέσσερα χρόνια» λέει η ίδια, απευθυνόμενη προς τον δράστη.

Η ίδια είπε ότι «η γιαγιά της της έσωσε τη ζωή» και σημείωσε πως «δεν ήθελα να μιλήσω, ήθελα να δημιουργήσω έναν χώρο για τον λόγο των άλλων. Απέναντι σε εκείνους, στην ειλικρίνειά τους, στο θάρρος τους, είπα στον εαυτό μου ότι έπρεπε κι' εγώ να μιλήσω», εξήγησε η ηθοποιός σε μήνυμα μέσω βίντεο, που προβλήθηκε για τους δημοσιογράφους πριν από την ταινία.

Το ντοκιμαντέρ «δεν είναι μια ταινία για τα θύματα, αλλά για πλάσματα που υπήρξαν θύματα και μάχονται» σημείωσε η ηθοποιός σε συνέντευξή της στο Elle.

Τα πρόσωπα που παίρνουν τον λόγο στο ντοκιμαντέρ είναι η Νόρμα, που βιάστηκε από τον παππού της στην παιδική της ηλικία, η Πασκάλ, που έκρυβε μέχρι τα 50 της χρόνια τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον πατέρα της, η Σαρά, ο πρώην σύντροφος της οποίας κακοποιούσε την κόρη της από τα 4 έως τα 8 της χρόνια, και ο Ζοακίμ, που κατηγορεί τους γονείς του για αιμομιξία, γεγονός που εκείνοι αρνούνται.

-Εάν είστε επιζώσα ενδο-οικογενειακής ή άλλου είδους έμφυλης βίας ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/AFP

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «οικία Κοκοβίκου» μετατρέπεται σε χώρο προβολής ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου

Πολιτισμός / Η «οικία Κοκοβίκου» μετατρέπεται σε χώρο προβολής ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου

Πρόκειται για το σπίτι του Αντωνάκη και της Ελενίτσας στην ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» - Tο κτήριο, σε ερειπιώδη κατάσταση σήμερα, έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο με τον περιβάλλοντα χώρο του, διότι αποτελεί εξαιρετικό δείγμα Αθηναϊκού σπιτιού
LIFO NEWSROOM
Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Πολιτισμός / Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Από μια τραπεζαρία σε στυλ 18ου αιώνα και την εντυπωσιακή τουαλέτα της Μάγκι Σμιθ μέχρι το ασημένιο ρολόι του μπάτλερ, τα αναμνηστικά αντικείμενα θα προσφερθούν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει παιδιά με απειλητικές για τη ζωή τους παθήσεις και τις οικογένειές τους
LIFO NEWSROOM
Τρόμος, Ιμπρεσιονισμός και 5 αριστουργήματα του παρελθόντος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Έχει συμβεί ξανά τον Αύγουστο; Μάλλον όχι. 13 ταινίες από αύριο στα σινεμά της πόλης

Οι νέες ταινίες του Ζακ Κρέγκερ και των Ελληνοαυστραλών αδερφών Φιλίππου, η ωραιότατη έκπληξη που μας επιφύλασσε ο Σεντρίκ Κλαπίς και πέντε μεγάλες δόξες σε επανέκδοση κάνουν τον προγραμματισμό των θεατών σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Πολιτισμός / Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Ο βρετανός ηθοποιός Τέρενς Σταμπ, γνωστός για τον ρόλο του ως General Zod στις ταινίες Superman, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών - Η καριέρα του περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ταινίες και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ
LIFO NEWSROOM