Έλεν Μίρεν: Xάρη στην Κιμ Καρντάσιαν μπορούμε σήμερα να έχουμε μπούτια και αυτό είναι υπέροχο

Έλεν Μίρεν: Xάρη στην Κιμ Καρντάσιαν μπορούμε σήμερα να έχουμε μπούτια και αυτό είναι υπέροχο Facebook Twitter
1

Η Helen Mirren επαίνεσε δημοσίως αυτές που η ίδια χαρακτηρίζει ως "γυναίκες χωρίς ντροπή" που επαναπροσδιόριζουν την ομορφιά, αποκαλώντας τις Pussy Riot και την Kim Kardashian πρότυπα που απέρριψαν ταμπέλες όπως αυτήν της "slut" και ασπάστηκαν πιο μεγαλόσωμους σωματότυπους.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός σχολίασε την πίεση που έχουν δεχθεί οι γυναίκες στο να συμμορφώνονται σε πιο φαινομενικά σεμνά στερεότυπα κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, αλλά πως πολλές σημερινές celebrities ευχαριστιούνται με το να σπάνε τα ταμπού.

"Όταν μεγάλωνα εγώ, θεωρούνταν απίστευτα "τσουλίστικο" ακόμη και να φαίνεται η τιράντα από το σουτιέν. Όλα είχαν να κάνουν με τη συμμόρφωση των γυναικών. Μου αρέσουν οι γυναίκες χωρίς ντροπή. Χωρίς ντροπή και περήφανες!" λέει η Mirren. 

Ανέφερε πως νιώθει πλέον χαρούμενη που απαλλάχθηκε από την ταμπέλα του sex-symbol αλλά πως την εμπνέουν οι γυναίκες που δεν "ελέγχονταν από την ντροπή τους". "Αγαπώ τις γυναίκες που υποστηρίζουν το σώμα τους: Madonna, Chrissie Hynde, Joan Jett, Bonnie Raitt. Αγαπώ τις Pussy Riot περισσότερο από ο,τιδήποτε στον κόσμο. Όλες υψώνουν το μεσαίο τους δάχτυλο στο επίθετο 'τσούλα'. Φορούν ό,τι θέλουν να φορέσουν, συμπεριφέρονται όπως θέλουν να συμπεριφερθούν" λέει. 

Όσον αφορά στην Kim Kardashian και συγκεκριμένα τα οπίσθιά της, υποστηρίζει πως λειτούργησαν θετικά για τις νεαρές γυναίκες και την αυτοπεποίθηση για το σώμα τους. "Δεν μ' αρέσουν οι Kardashians, είναι ένα φαινόμενο που απλώς δεν βρίσκω ενδιαφέρον, αλλά- κι αυτή είναι η σωστή λέξη (σ.σ. εδώ κάνει ένα λογοπαίγνιο με το "but" και το "butt" το οποίο μάλιστα συλλαβίζει κιόλας: B-U-T-T) είναι υπέροχο που μπορείς σήμερα να έχεις οπίσθια" σχολίασε στην συνέντευξή της στο περιοδικό της Sunday Telegraph.

"Χάρη στην Madame Kardashian, και πριν από αυτήν, στην J-Lo. Μπορούμε κιόλας να έχουμε μπούτια σήμερα, το οποίο είναι επίσης υπέροχο. Είναι πολύ θετικό" σημείωσε.

Μιλώντας στο περιοδικό όσο ήταν στις Κάννες, η Mirren σχολίασε επίσης, πως παρά την διασημότητά της, μερικές φορές βρίσκει αυτές τις 'γκλαμουράτες' εκδηλώσει "απίστευτα απειλητικές... με όλες αυτές τις υπέροχες γυναίκες -τα θαυμάσια πλάσματα- με τα ρούχα τους και το make-up τους". "Μερικές φορές νιώθεις θαυμάσια και -είναι το ίδιο είτε είσαι 13 ή 26 ή 86- μερικές φορές νιώθεις ανασφάλεια και φόβο" κατέληξε. 

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ

Πολιτισμός / Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ισπανίας ψηφιοποιεί χειρόγραφες σημειώσεις του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Τα πρωτότυπα χειρόγραφα του Λεονάρντο ντα Βίντσι προστέθηκαν στη συλλογή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ισπανίας το 1967. Έκτοτε για περισσότερα από 100 χρόνια κανείς δεν γνώριζε για την ύπαρξή τους
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΚΑΒΑΦΕΙΑ 2026

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη: Τα «Καβάφεια 2026» ενισχύουν τους ελληνοαιγυπτιακούς πολιτιστικούς δεσμούς

Στην απονομή των φετινών βραβείων από την υπουργό Πολιτισμού, τιμήθηκαν η ποιήτρια Ιμάμ Μερσάλ και ο πεζογράφος Αντέλ Εσμάτ από την Αίγυπτο, ο ποιητής και πανεπιστημιακός Νάσος Βαγενάς και ο πεζογράφος Αλέξης Πανσέληνος, από την Ελλάδα
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια