Έκανε βόλτα σε παραλία και βρήκε πελώριο δόντι εξαφανισμένου είδους

Woman walking on California beach finds ancient mastodon tooth Facebook Twitter
Φωτ.: Wayne Thompson/Facebook
0

Γυναίκα που έκανε βόλτα σε μια παραλία της Καλιφόρνια βρήκε κάτι ασυνήθιστο να προεξέχει από την άμμο: ένα δόντι από έναν αρχαίο μαστόδοντα.

Η Jennifer Schuh βρήκε το δόντι μήκους ενός μέτρου να προεξέχει από την άμμο στις εκβολές του Aptos Creek στην πολιτειακή παραλία Rio Del Mar, στην κεντρική Καλιφόρνια. 

«Ήμουν στη μία πλευρά του ρυακιού και μία κυρία μου μιλούσε από την άλλη πλευρά και με ρώτησε τι είναι αυτό στα πόδια σου» αφηγήθηκε η Schuh. «Φαινόταν κάπως περίεργο, σαν καμένο σχεδόν». 

Στην αρχή δεν ήταν σίγουρη τι ήταν. Τράβηξε μερικές φωτογραφίες και τις δημοσίευσε στο Facebook, ζητώντας απαντήσεις.

Η απάντηση ήρθε από τον Wayne Thompson, σύμβουλο παλαιοντολογικών συλλογών του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Σάντα Κρουζ.

Διαπίστωσε ότι το αντικείμενο ήταν ένας φθαρμένος γομφίος από ενήλικο μαστόδοντα του Ειρηνικού, ένα εξαφανισμένο είδος που μοιάζει με ελέφαντα.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα» έγραψε ο ίδιος και την προέτρεψε να του τηλεφωνήσει.

Στο μεσοδιάστημα, η Schuh είχε φύγει από το σημείο και όταν επέστρεψε, έλειπε. Αφού επιχείρησε να το βρει, αποφάσισε να ζητήσει και πάλι τη βοήθεια των social media για τον εντοπισμό του. Το αίτημά της αυτό, έφτασε μέχρι τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Την Τρίτη, ο Jim Smith, κάτοικος κοντινής περιοχής, τηλεφώνησε στο μουσείο για να ενημερώσει πως έχει το δόντι. 

«Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη όταν μου τηλεφώνησαν» δήλωσε η Liz Broughton, εργαζόμενη του μουσείου, και εξήγησε πως ο άνδρας είχε εντοπίσει το σημαντικό αντικείμενο κατά τη διάρκεια τζόκινγκ. Αρχικά δεν γνώριζε τι ήταν, αλλά μετά είδε μία φωτογραφία στις ειδήσεις και κατάλαβε ότι είχε αυτό που έψαχνε τόσος κόσμος. 

Η ηλικία του δοντιού δεν είναι σαφής. Η σελίδα του μουσείου αναφέρει ότι οι μαστόδοντες, γενικά, περιπλανιόντουσαν στην Καλιφόρνια από περίπου 5 εκατομμύρια έως 10.000 χρόνια πριν.

«Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι αυτό το δείγμα είναι ηλικίας μικρότερης του 1 εκατομμυρίου έτους, το οποίο είναι σχετικά "νέο" για τα δεδομένα των απολιθωμάτων» δήλωσε η Broughton.

Με πληροφορίες από AP

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Έφτασαν Γιώργος Λάνθιμος και Έμα Στόουν - Ο σκηνοθέτης φορούσε καρφίτσα με παλαιστινιακή σημαία

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Έφτασαν Γιώργος Λάνθιμος και Έμα Στόουν - Ο σκηνοθέτης φορούσε καρφίτσα με παλαιστινιακή σημαία

«Μου αρέσει να δουλεύω με τον Γιώργο» δήλωσε η Έμα Στόουν - «Η ταινία δείχνει τι συμβαίνει τώρα στην κοινωνία» τόνισε ο σκηνοθέτης
LIFO NEWSROOM
Το Μουσείου Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ κινδυνεύει να κλείσει

Πολιτισμός / Το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ κινδυνεύει να κλείσει

Το μουσείο ζητά από την κυβέρνηση να παρέχει επιπλέον 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να καλυφθούν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις και τα μέτρα βιωσιμότητας – τονίζοντας ότι αυτό δεν αποτελεί απλώς οικονομική ενίσχυση, αλλά συμβατική υποχρέωση
LIFO NEWSROOM
Κόλμαν, Καρχαρίες και Κιαροστάμι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κόλμαν, Καρχαρίες και Κιαροστάμι από αύριο στους κινηματογράφους

To ριμέικ του «Πολέμου των Ρόουζ» με την αγαπημένη του ελληνικού κοινού Ολίβια Κόλμαν, τα κλασικά «Σαγόνια του Καρχαρία» και η «Γεύση του Κερασιού» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Από τον Φρανκεστάιν στον Πούτιν – Έτος «τεράτων» στη μεγάλη οθόνη

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Από τον Φρανκεστάιν στον Πούτιν – Έτος «τεράτων» στη μεγάλη οθόνη

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο παρουσιάζει το πολυαναμενόμενο «Φρανκενστάιν» στο Φεστιβάλ Βενετίας - Δικτάτορες, πόλεμος, πυρηνικές απειλές και φανταστικά τέρατα κυριαρχούν στο φετινό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM
Βραβείο Πολάρι: Ακυρώθηκε η απονομή που τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ+ λογοτεχνία μετά τις αντιδράσεις - Ο λόγος

Πολιτισμός / Βραβείο Πολάρι: Ακυρώθηκε η απονομή που τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ+ λογοτεχνία στη Βρετανία μετά τις αντιδράσεις - Ο λόγος

Στα φετινά βραβεία είχε συμπεριληφθεί συγγραφέας που έχει αυτοχαρακτηριστεί ως «τερφ» και στηρίζει την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ - Τι απαντούν οι διοργανωτές
LIFO NEWSROOM
Η «οικία Κοκοβίκου» μετατρέπεται σε χώρο προβολής ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου

Πολιτισμός / Η «οικία Κοκοβίκου» μετατρέπεται σε χώρο προβολής ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου

Πρόκειται για το σπίτι του Αντωνάκη και της Ελενίτσας στην ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» - Tο κτήριο, σε ερειπιώδη κατάσταση σήμερα, έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο με τον περιβάλλοντα χώρο του, διότι αποτελεί εξαιρετικό δείγμα Αθηναϊκού σπιτιού
LIFO NEWSROOM