Δύο υποσχόμενες queer ταινίες έρχονται στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας

Δύο υποσχόμενες queer ταινίες έρχονται στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας Facebook Twitter
Tο Great Freedom είναι μια ταινία αρκετά σκληρή
0

Μερικοί από τους χαρακτηριστικότερους τίτλους του queer κινηματογραφικού κανόνα έχουν κάνει την πρεμιέρα τους στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβαλ Αθηνών – Νύχτες Πρεμιέρας μέσα στα χρόνια. Και φέτος, ανάμεσα στις υπόλοιπες ταινίες που αφουγκράζονται και απηχούν ανησυχίες της LGBTQ κοινότητας, θα προβληθούν δύο που φιλοδοξούν να κερδίσουν με το σπαθί τους μια θέση στον ως άνω κανόνα. Ο λόγος για το Sublet του Eytan Fox και το  Great Freedom του Sebastian Meise.  

Στο Sublet μεσήλικος, φτασμένος ταξιδιωτικός συγγραφέας των New York Times σε κρίση ηλικίας καταφθάνει στο σημερινό Τελ Αβίβ για να συντάξει ένα άρθρο για την πόλη και ερωτεύεται τον εκμισθωτή του, έναν εικοσάρη φιλόδοξο σκηνοθέτη ταινιών arthouse τρόμο. Το γλυκύτατο τρέιλερ υπόσχεται μια «σύντομη συνάντηση» ανάμεσα σε εκπροσώπους δυο διαφορετικών γενεών, που έχουν λίγες μέρες μπροστά τους για να διαπιστώσουν αν αυτά που τους ενώνουν, είναι περισσότερα από εκείνα που τους χωρίζουν. Πρωταγωνιστούν ο βετεράνος και βραβευμένος με Τόνυ John Benjamin Hickey, που λέγεται ότι δίνει μια θαυμάσια ερμηνεία, και ο πρωτοεμφανιζόμενος Niv Nissim.

Στο Great Freedom, μια ταινία αρκετά σκληρή, όπως φαίνεται από το τρέιλερ της, ένας ομοφυλόφιλος στη Δυτική Γερμανία των ‘60s φυλακίζεται ξανά και ξανά λόγω μιας απάνθρωπης νομοθετικής ρύθμισης που καθιστούσε την ομοφυλοφιλία ποινικό αδίκημα. Κατά τις κρατήσεις του στο σωφρονιστικό ίδρυμα θα συνάψει μια ιδιαίτερη σχέση με έναν συγκρατούμενό του, που από την αρχική αποστροφή, θα μετατραπεί σε έρωτα. Πρωταγωνιστεί ο ανερχόμενος ζεν πρεμιέ του γερμανικού σινεμά Franz Rogowski. Η ταινία πήρε βραβείο Επιτροπής στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του φετινού φεστιβάλ των Καννών και λέγεται ότι το φινάλε της θα έκανε και μια πέτρα να κλάψει.

Το 27o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου σε θερινές αλλά και κλειστές αίθουσες, καθώς και online.

Περισσότερες πληροφορίες στο aiff.gr.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκληση, Παϊσιος και Παπαϊωάννου από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πρόκληση, Παϊσιος και Παπαϊωάννου από αύριο στους κινηματογράφους

Το οπτικοακουστικά έκτακτο, μα ηθικά συζητήσιμο «Sirat», η κινηματογραφική εκδοχή του βίου του «Αγίου Παϊσιου» και το ντοκιμαντέρ η «Καρδιά του Ταύρου» είναι μερικές από τις ταινίες που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΑΝΩΣΕΛΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Πολιτισμός / Κώστας Γανωσέλης: Πέθανε ο ενορχηστρωτής και μαέστρος - Το «αντίο» του Γιώργου Νταλάρα

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ των οποίων οι Μίκης Θεοδωράκης, Μαρία Φαραντούρη και Νίκος Ξυλούρης
THE LIFO TEAM
Σπουδαία ανακάλυψη στη Μεγαλόπολη: Εντοπίστηκαν ίσως τα αρχαιότερα ξύλινα εργαλεία του κόσμου

Πολιτισμός / Σπουδαία ανακάλυψη στη Μεγαλόπολη: Εντοπίστηκαν τα αρχαιότερα ξύλινα εργαλεία του κόσμου

Τα αντικείμενα χρονολογούνται περίπου 430.000 χρόνια πριν, μια «ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για την εξέλιξη του ανθρώπου», όπως σημειώνει η επικεφαλής των ερευνών και παλαιοανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου Τίμπιγκεν, Κατερίνα Χαρβάτη
THE LIFO TEAM
Σε τροχιά επανεκκίνησης το εργαστήριο Κεραμικής της Ελένης Βερναδάκη

Πολιτισμός / Σε τροχιά επανεκκίνησης το εργαστήριο Κεραμικής της Ελένης Βερναδάκη

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου εργαστηρίου κεραμικής, ανοιχτού και προσβάσιμου σε δημιουργούς κάθε επιπέδου, από νέους καλλιτέχνες έως έμπειρους κεραμίστες
THE LIFO TEAM