Η Ντόλι Πάρτον έκανε δωρεά 1 εκατομμυρίου δολαρίων που θα διατεθεί στην έρευνα για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

 

Λίγες ώρες νωρίτερα η 74χρονη τραγουδοποιός είχε ανακοινώσει την online ανάγνωση παραμυθιών για παιδιά, τις επόμενες δέκα εβδομάδες.

 

«Ο επί πολλά χρόνια φίλος μου δρ Naji Abumrad που συμμετέχει στην έρευνα του πανεπιστημίου Vanderbilt εδώ και χρόνια, με ενημέρωσε πως κάνουν σημαντική πρόοδο στο πλαίσιο της έρευνας για τη θεραπεία του κορωνοϊού. Δωρίζω 1 εκατ. δολάρια στο Βάντερμπιλτ για την έρευνά του και ενθαρρύνω και όσους ανθρώπους έχουν την οικονομική δυνατότητα, να κάνουν κι εκείνοι δωρεές» έγραψε η σταρ της αμερικανικής κάντρι στο Instagram της.

 

View this post on Instagram

❤️

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton) on

 

Ο Abumrad, στον οποίο κάνει ειδική αναφορά, δουλεύει στο Ινστιτούτο Λοιμωδών και Ανοσολογίας του πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ στο Νάσβιλ. Οι δύο τους γνωρίστηκαν το 2014 όταν η Πάρτον ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και νοσηλεύτηκε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

 

Η Ντόλι Πάρτον έγινε από χθες μία από τους σταρ που με τον δικό τους τρόπο συμβάλλουν στην ανακούφιση των πολιτών από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού. Η ίδια τάσσεται στο «μέτωπο» της παιδικής... πλήξης, με την ανάγνωση παραμυθιών.

 

«Είναι κάτι που ήθελα να κάνω εδώ και πολύ καιρό αλλά ποτέ δεν ήταν καλή η συγκυρία» είπε.

 

«Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να μοιραστούμε ιστορίες και την αγάπη μας. Είναι τιμή μου που μοιράζομαι αυτό το απίστευτο ταλέντο των παραμυθάδων. Μας κάνουν να χαμογελάμε, μας κάνουν να γελάμε και να σκεφτόμαστε» ανέφερε η 74χρονη σταρ.

 

Τα παραμύθια της Ντόλι θα είναι «στον αέρα» μία φορά την εβδομάδα μέσω της σελίδας του Imagination Library στο Facebook.

 

 

 

 

Με πληροφορίες από Guardian