Δωρεά 1 εκατ.δολ. από την Ντόλι Πάρτον - Στην έρευνα για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Δωρεά 1 εκατ.δολ. από την Ντόλι Πάρτον - Στην έρευνα για το εμβόλιο του κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Η Ντόλι Πάρτον έκανε δωρεά 1 εκατομμυρίου δολαρίων που θα διατεθεί στην έρευνα για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Λίγες ώρες νωρίτερα η 74χρονη τραγουδοποιός είχε ανακοινώσει την online ανάγνωση παραμυθιών για παιδιά, τις επόμενες δέκα εβδομάδες.

«Ο επί πολλά χρόνια φίλος μου δρ Naji Abumrad που συμμετέχει στην έρευνα του πανεπιστημίου Vanderbilt εδώ και χρόνια, με ενημέρωσε πως κάνουν σημαντική πρόοδο στο πλαίσιο της έρευνας για τη θεραπεία του κορωνοϊού. Δωρίζω 1 εκατ. δολάρια στο Βάντερμπιλτ για την έρευνά του και ενθαρρύνω και όσους ανθρώπους έχουν την οικονομική δυνατότητα, να κάνουν κι εκείνοι δωρεές» έγραψε η σταρ της αμερικανικής κάντρι στο Instagram της.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton) on

Ο Abumrad, στον οποίο κάνει ειδική αναφορά, δουλεύει στο Ινστιτούτο Λοιμωδών και Ανοσολογίας του πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ στο Νάσβιλ. Οι δύο τους γνωρίστηκαν το 2014 όταν η Πάρτον ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και νοσηλεύτηκε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Η Ντόλι Πάρτον έγινε από χθες μία από τους σταρ που με τον δικό τους τρόπο συμβάλλουν στην ανακούφιση των πολιτών από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού. Η ίδια τάσσεται στο «μέτωπο» της παιδικής... πλήξης, με την ανάγνωση παραμυθιών.

«Είναι κάτι που ήθελα να κάνω εδώ και πολύ καιρό αλλά ποτέ δεν ήταν καλή η συγκυρία» είπε.

«Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να μοιραστούμε ιστορίες και την αγάπη μας. Είναι τιμή μου που μοιράζομαι αυτό το απίστευτο ταλέντο των παραμυθάδων. Μας κάνουν να χαμογελάμε, μας κάνουν να γελάμε και να σκεφτόμαστε» ανέφερε η 74χρονη σταρ.

Τα παραμύθια της Ντόλι θα είναι «στον αέρα» μία φορά την εβδομάδα μέσω της σελίδας του Imagination Library στο Facebook.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Πολιτισμός / Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Φίλοι, συνεργάτες και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του ανθρώπου που με την ενέργεια, το χιούμορ και το αστείρευτο ταλέντο του σημάδεψε το ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση
THE LIFO TEAM
Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Πολιτισμός / Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Η ταινία ακολουθεί την Andrea Gibson και τη σύντροφό της στη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της ζωής τους, μετατρέποντας μια ιστορία ασθένειας σε ένα απρόσμενα φωτεινό και βαθιά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM
Η Sadie Sink λέει ότι το Stranger Things την προστάτευσε, λίγο πριν από την πρεμιέρα της ως Ιουλιέτα στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Η Sadie Sink πριν από την Ιουλιέτα: «Το Stranger Things με προστάτευσε»

Από το Stranger Things στο Romeo and Juliet του Λονδίνου, η Sadie Sink μιλά για τη μετάβασή της στο θέατρο και για τον τρόπο με τον οποίο η σειρά λειτούργησε προστατευτικά στα χρόνια που μεγάλωνε μπροστά στην κάμερα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαρίνος: η πιο άγρια ντροπή της πίστας

Γιώργος Μαρίνος / Γιώργος Μαρίνος: Είσαι μεγάλος σταρ, αγάπη μου!

Ο Πάνος Μιχαήλ γράφει για τον Γιώργο Μαρίνο ως τον άνθρωπο που ξεστόμισε «εγώ κύριε είμαι ομοφυλόφιλος» όταν η λέξη μπορούσε να σε τελειώσει. Η Ελλάδα τον έκανε θέαμα για να τον αντέξει. Εκείνος όμως ανέβηκε στην πίστα και δεν μίκρυνε.
THE LIFO TEAM