Το Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου επιστρέφει αλλά σε ανοιχτούς χώρους

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου επιστρέφει αλλά σε ανοιχτούς χώρους Facebook Twitter
Το φεστιβάλ το οποίο ιδρύθηκε το 1947, προσελκύει κάθε χρόνο περί τα 4,4 εκατομμύρια θεατές και 25.000 καλλιτέχνες από 70 και πλέον χώρες. Φωτο: Wikipedia
0

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, το μεγαλύτερο παγκοσμίως καλλιτεχνικό γεγονός ζωντανού θεάματος, θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 29 Αυγούστου, αλλά σε εξωτερικούς χώρους, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, οι οποίοι αναγκάστηκαν να ακυρώσουν το περσινό φεστιβάλ εξαιτίας του Covid-19.

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι τον Αύγουστο του 2021, το Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου επιστρέφει στη σκηνή», δήλωσε  ο διευθυντής του, Φέργκους Λίνεχαν.

Γυρίζοντας σελίδα, μετά την ακύρωση του φεστιβάλ του 2020, για πρώτη φορά σε περισσότερα από 70 χρόνια, οι παραστάσεις θα γίνουν κυρίως σε τρεις υπαίθριες σκηνές, ειδικά διαμορφωμένες, που θα εγκατασταθούν σε εμβληματικά σημεία της πόλης.

Ανάμεσα στα μέτρα που θα τηρηθούν, θα είναι η απόσταση μεταξύ των καθισμάτων, η παρουσίαση πιο σύντομων παραστάσεων και χωρίς διάλειμμα και η ανέπαφη έκδοση εισιτηρίων.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα συνδυάζει όπερα, κλασική και σύγχρονη μουσική, αλλά και θέατρο, θα ανακοινωθεί στις 2 Ιουνίου, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η κράτηση εισιτηρίων στις 11 Ιουνίου.

Το φεστιβάλ το οποίο ιδρύθηκε το 1947, προσελκύει κάθε χρόνο περί τα 4,4 εκατομμύρια θεατές και 25.000 καλλιτέχνες από 70 και πλέον χώρες.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Banksy Βηθλεέμ Ξενοδοχείο

Πολιτισμός / Walled Off Hotel: Το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ επαναλειτουργεί με μήνυμα ειρήνης

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το τείχος στη Δυτική Όχθη, είχε μείνει κλειστό μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τον πολέμο που ακολούθησε στη Γάζα
THE LIFO TEAM